Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su içerisinde uyuma

ShaF_cK

As 3 Üye
Merhaba yeniden.
Şaşkın dünde yakaladım bugün de tabi üniversite dolayından anca akşam üzeri geldiğimde görüyorum. Az önce yine geldim eve baktım su içinde gözleri kapalı sekılde duruyor mango ve cam arasında tutmus kendini biraz yaklaşınca tepki verdi direk gözlerini açtı aynı canlılıkla yüzüyor şuanda. Dünde rastladığım için sormak istedim. Bilgisi olan varmı ? Şimdiden teşekkür ederim..

Cvp: Su içerisinde uyuma

Kaplumbağa büyükse su içinde uyuyabilir ciğerleri geliştiği için benimki akşam nerde bırakırsam sabah orda oluyor yani 7 8 saat tahminen nefes almıyor olabilir

ve yeni farkettim sol gözünü kapatıyor ben yine yaklaşınca açıyor (sadece sol gözünü kapatıyor) şişlik yok diğeri ile aynı oranda. Su pis değil.
yem yerken ya da yüzerken Yaramaz gözüne tırnaklarını taktıysa bılemıyorm. Baska da bir neden gelmıyor aklıma :/

tamam geceler için zaten bır farklı durum yok. Suan uyumazlardı. Şaşkın 6 cm boyunda suanda. Bir de belirttiğim gibi sol gözü kapalı ara sıra

hayvan uyuyor. hayvanlar büyüdükçe önce yüzeye yakın kafa dışarda başlar sonra orta kısımlarda bir şey varsa bitki gibi orada uyurlar ve arada su üstüne çıkıp hava alırlar. daha da büyüdüklerinde tabana inip sabaha kadar uyurlar.

göz kapakları şeffaf olduğu için hareket ettiğini görmüş hayvan. yine de orada dolandığın için tek göz açık tetikte bekliyor. bugünkü nevale geliyor mu diye sen yeme uzansan hemen su üstüne çıkar.

anladım cem abi fakat bu saatte uyumazlardı ? ikincisi ise yüzerkende tek gözünü kapattığı oluyor :/ az once yıne gıtmıs bnm akvaryumu hatırlarsan mangonun arkasında yummus gozlerını. smdı tekrar yuzuyor. Onceden bıtkıde uyuyorlardı artık tasımıyor sanrm kı uyuyamıyorlar orda fakat dıkkatımı ceken bu saatte gozlerını yumması bı sorun mu var dıye merak ettim

hayvanlar gece uyumamış, çok hareket etmiş yorulmuş veya hafif karanlığa dönük bir ortam varsa uyuyabilirler. benimkilerde de zamansız uyumalar oluyor. bu sebeple gece ne kadar erken yatarsa gündüz o kadar sakin ve canlı oluyorlar. yemlerini de yakın bir saatte verdiysen o da mayıştırıyor hayvanları. bir de su soğuk olursa enerjilerini korumak için hareket etmeyi bırakırlar.

yok abi su konusunda biliyorsun sıkıntı yok. 29 derecede fix. Az önce ikisinide aynı durumda gördüm Allah Allah anlamadım gitti :) hani bir ihtimal akşam uyuyamamadan olur diye düşündüm fakat yüzerken bir göz niye kapalı aklım almış değil

belki pislik bir şey girmiştir. göz damlası alıp o gözüne damlatırsın enfeksiyon veya pislik bir şey varsa gider. sabah akşam iki gün ikişer damla. 29 çok onu 27-28 derece yap. su temiz değil mi ?

evet abi su temiz 1 hafta filan oldu yapalı. Hmm anladım abi öyle yapayım teşekkür ederim o damlanın adı ne öğrenebilir miyim abi ?

genta, gentagut gentamisin farketmez. %0:3 oranda hepsi aynı.

Gentaguttan bahsediyor cem abi
Benim limonda uykucudur hep su icinde uyuyor gunduzleri bile yanliz sabahtan aksama nefes almadigini da sanmiyorum yasarcan ya

Gentagut al Şafak. Gös dışındaki uyku düzensizliğini Cem anlatmış. Biraz gece bölünen uykular biraz bünyesel ihtiyaç olabilir.

tamam abi yarın stajdan sonra bir ugrayayım petshopa ısıtıcıyıda dusurdum 28 e abi

28 maksimum zaten. Eğer hayvan 5 cm üzeri ise 27, 8 cm üzeri ise 26 yap.

abi ben istanbuldayken oncekı ısıtıcı catlamıs. Bende netten almstm yollamstm rızeye. Orda da yapamamıslar 30 a ayarlayablmsler bende temzlk yaptgmda unuttm bakmayı oyle kaldı da kaldı :) daha 6 cm ve 7.2 cm ıdı gecen hafta temzlk yaptgmda :)

27 derece iyidir ozaman derece ayarlanabiliyor degil mi ?

şafak eczaneden alacaksın. petshopta satılmaz.

kaplumbağa küçükse 29 da kalsın ısıtıcı

Sakincali tabi en kucuk kaplumbagalarda bile su sicakligi 28 dereceyi asla asmamali hayvanlar zaten kis uykusuna yatmiyor bu 28 derece ustu metabolizmayi cok zorlar yazin zaten elimizde olmadan sicaklik artiyor

Geri