Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su içerisinde uyuma

cem abi dediğim gibi ilk kez olmuyor ısı değeri böyle. Bunun dısında kafasında hıc bır sıslık yok ne kulakta ne gozde suanda canavar gıbı yuzuyorlar. Gelısmelerıde normal suanda bırı 6 dıger 7.2 ıdı hatırlarsanz 10 gn oncesınde olctugume gore

şuan yine uyuyor Şaşkın ısıtıcıyı cıkartmıstım fısten ayarını dusurmek ıcın 25 e kdr dusmus derece smdı ayarladım tekrar taktım. Ama sanmıyorum ısı ıle bı sıkıntı olduğunu :/ Yaramaz yanına gıdıyor onu yerınden oynatıyor fılan tek yaptıgı ayak ve basını ıcıne cekmek gozlerını nadır acıyor sadece kendı ıstedıgınde acıp yuzuyor o kadar :/

Cvp: Su içerisinde uyuma

hayvana vitamin ver o zaman şafak acaba kabız mı oldu veya bir cisim mi yuttu. bu kadar uyuklaması da normal değil. hep aynı saatlerde mi yoksa farklı saatlerde mi uyuyor.

birde kabuk kontrolü yap yumuşama var mı ?

kabuğunda yumusama yoktu tekrardan bakarım birazdan abi. Yok abi kafasına ne zaman eserse uyuyorlar Yaramaz biraz daha nadir ama aksam saatlerınde genellıkle uyukluyorlar sonra bı cıkıyorlar kuru alana sonra ınıp yuzuyorlar 6 gibi tekrar uyuyorlar. Vıtamın tedavısı ıcın ne lazm peki abi bende sadece mıneral var blyorsun. Bir şey yutacağını bılemıyorm tek yutabılecegı mango kokunu koparırsa. yaramaz ı son gunlerde bır kez gordum dıskısını yaptgını o da salı ıdı sanırım yanls hatırlamıyorsam. Şaşkını uzun zmandır goremıyorm tabi ama ben evde olmadıgım zaman yapıyordur. Kendılerı temzledıklerı ıcın fazla durma ıhtımalıde yok dıskının

bu hafta o hayvana iki defa mineral yem ver. damlaya gerek yok.

tamam abi normalde persembe verdm yani dun. Ikıncısını ne zmnvereym ve tek ogun mu ? Bırde abı acaba aclıktan olablır mı ne blm az mı verıyorm acaba tek ogun de :/

Şaşkın ın kabugu gayet sağlam abi. Fakat yaramaz ın kabugunda kalkan kabuk kısmında serce parmak ucu degecek yer kadar az bı yumusama var

Şuan ikisininde dıskıladıgını gordum abi

Birinci minerali vermişsin ikinciyi de pazar günü tam öğün ver yumuşama varsa kalsiyum var içinde. az verdiğini düşünüyorsan yemi bir artır.

Tamam abi fakat daha cok uyuklayan Şaşkın. Az bir yumuşaması olan Yaramaz. Pazar günü mineral vricem tamam abi .

Yumuşama olan kaplumbağaya aşırı yumuşama yoksa vitamin ve mineral vermediğin bir gün daha bir damla devit ver Şafak.

tamam abi c.tesi ya da pazartesi günü ona devit uygulayayım. Hem tam bi bakıyım cok kucuk bır bolum sanki yumusak gıbıydı abi

altttan gelen yeni plaka ise ilk başta yumuşak olur biraz zaman içinde sertleşir.

belkide abi. dünden beri pek uyumadılar sadece aksam 8 de kapattm ısıgı o zmn uyumuslardır. Gozlerde vs hıc bır sıslık kızarıklık fln yok. Suan ıcın canavar gıbı yuzmekteler. Şaşkının alt kabugunun kenar tabakaları (yani ortası harıc kenarlarında) az bır kahverengılesme tarzında bısı var. Bu sorunmudur yoksa gelısımden mıdır. Suan ıcın baska sorun yok cok skur gorunen olarak

büyüdükçe kahve tonlar bazı hayvanlarda görülebiliyor. uv ampulde buna yardımcı oluyor.

mailto:/eybLZM.jpg

mailto:/K635zN.jpg

Bu fotoğraflarla ilgili 2 sorum var. Birincisi fotoğrafta görüyor musunuz bilemiyorum fakat çenesinde bir siyahlık var aynı insanlardaki "ben" misali. İkinci sorum ise alt kabukta çok mu pembelik var?

Bu arada Cem Abi eski bir sorum vardı yumuşaktı diye yanlış hatırlamıyorsam orası eskisine göre biraz daha katılaşmaya başlamış. Birde üstteki fotoğraflar Şaşkına ait. Yaramazın alt kabuğunda da ona benzer sanki pembeleşme. Umarım bir sıkıntı yoktur.

Safak pembelik bana normal gibi geldi. Hızlı büyüdükleri bu evrede bukadar pembelik benimkilerde de olmuştu. Hareketlerinde beslenmelerinde anormallik yoksa büyüme kaynaklıdır.
Çenede ki siyahlık için bir fikrim yok.

sadece bır sabah yemlemeyı unutmus evdekıler o gun yoktum ben aksam uzerı verdm yemı tek aksılık o :) onun dısında bir sıkıntı yoktu.
Sıyahlıgıda bu sabah gordum anca foruma koyabıldım. Aynı ben gibi duruyor garibime gitti :)

Kan oturması gibi duruyor. Hayvan bir yere ani çarpmış olabilir. Sanki siyahlık dışında bir kırmızıya çalan renkte var gibi geldi. Net olmadığı için bu durum aklıma geldi.

Şafak sadece çeneyi net görebileceğimiz bir fotograf koyabilirsen daha iyi olur.

Geri