Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su içerisinde uyuma

Cvp: Su içerisinde uyuma

tamam yarın gündüz bir deneyeyim hatta tekrar bir bakayım ama öyle çarpabileceği ne bilim pek aklıma bişi gelmiyor tekrar bakarım sabah o zaman teşekkür ederim

kafayı panikle suya atlayıp bir yere tosladıysa ondan dolayı yara olmuş olabilir. pembeliğe gelirsek bölgesel ve yoğun bu da gelişim emaresi.

hmm anladım abi. Fakat suan bakıyorum gırdıgınde tek karsılasacagı ıpek bıtkı. Mango koku kuru alanın aldında rampanın onunde tek olan ıpek bıtkı ne bılym anlamadım gıttı

abi sımdı baktım cenesıne bır kan toplama gıbı sey yok. Sıslık yok sadece sıyah kahverengı gıbı duruyor. Elımı surdum bır tepkı vermedı

Bkateriyel bir durum olabilir sende de. Akvaryumda dış filtre yoksa mavi damla uygulaması yap derim. Eğer bu uygulama ile 5 günde hiç düzelme olmazsa veteriner hekim yoluna gideriz Şafak.

lambaya temas etmiş olma ihtimali yok değil mi şafak.

su değişiminde metılen damlatıyordm Emre abi. Cok uzun surelı olmuyor abı 2-3 haftada bır degıstırıyorm.
Cem abi lambalara değiceğini hıc dusunmuyorum. Cok onceden devıt uygulaması yaptıgımda bı cıkmak ıcın bır kez olmustu ama o zamanlar hıc yoktu suanda da zannetmyorum oyle degebılecegını

tekrar bir soru sorucam :)
mango kökü vardı bildiğiniz üzere. Fakat canavarlar büyüdüğü için mango kökü işlevini pek getiremiyor. Nasıl bısı yapmalıyım benım kuru alanın altında borulara mı baglasam nasıl bısı yapsam acaba yksa yenımı almam gerekli ?

Büyüğü gerekir Şafak. En uygunu bu.

Tabi akvaryum ölçülerin ıçuygundur umarım. Gerçi uygun değilse demekki değişim zamanı gelmiş demektir.

valla abi suan değişimi mümkün değil zaten bır ıstanbula gecme macerası olucak. O zaman degısımını dusunuyorum bunun yanı sıra benım kuru alanın altında borular vardı ya ona kablo baglama plastıgı ıle tuttursam olmazmı. En azından sabıt tutar yukarı oynamasınıda bır sekılde ayarlarsam kasınmaları ıcın uygun olur tabı ne kadar sabıtlersem sabıtlıyım yıne esneme payı olacak. Daha buyugu dedıgın ne kadar fazla agır olablır kı abı yıne sallıcaklardır oradan oraya

mango sabit olmamalı sürekli dolanması altında kir birikmesini de önler.

Bendeki sabit ama altı açık olduğu için kir birikmiyor. Eğer boşluk olmazsa haftada bir ufak hareket uygun. Bendeki mango sanırım en az 60 cm gibi boyda. Genede hafif oynatabiliyorlar. Oda delikli vs olduğu için.

Ama yer değiştiremiyorlar. Ancak hafif sallanma.

Bu arada sabitlikten kastım büyüklük. Cem bir yere sabitlemekten bahsediyorsan zaten bencede uygun değil.

aynen öyle bir yere bağlama yoluyla sabitleme olmaz.

cem abi bendeki mango 3 ayaklı gıbı dusun kenarlarında tunel mısalı ayarları var. Ztn kasınmak amaclı gırıp cıktıkları ıcın altında kır kalmıyor.
Anladım emre abı son zamanlarda pek kasınamıyorlar dıye dusunuyorm kasınmaya calıstıklarında oynuyor kok.
Ali sarp suanda ız duruyor herhangı bır anormallık yok her zamankı canavarlıkları ustunde anlamadım gıttı nedır ne degıldır

Kaşınırken oynuyor yada sallanıyorsa sorun olmaz. Ancak yerini değiştiriyorlarsa kökün işlevi olmaz.

bı koseye goturmusler abı dıger tarafa yan basmıs oyle kasınmaya calısıyordu tabı bırı ustunde duruyordu fazla oynatamıyordu öyle

Yöntem bulmuş seninkiler :)

aynen abi zaten ben fıltreyı yan koyduğumdan beri mango kokunun ustunde uyuyorlar hep :) burda bı petshopa sordumda mango kokunu bulamadılar depoda yarın gel dediler bakalım yarın tekrar bakıcam bulablırsem duzgun bısı alıcamda ağırlığından nasıl emin olurum onu bılemedim abi nasıl yapsam :/

Suyu yedikçe ağırlaşacak. Uçlarını bir bir tencereye sokarak kaynatır hızla batmasını sağlarsın. Genede hemen batmazsa zamanla batar. Zaten boyut büyük olunca ağır olur Şafak.

hmm anladım abi yarın bir uğrayayım bakayımda ona göre yapacağız bir şeyler

Geri