Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su içerisinde uyuma

Cvp: Su içerisinde uyuma

şu açıdan da sakınca var. su çok sıcak olursa kuru alana çıktığında ıslak halde üşüme riski doğar bu da hastalanmasına sebebiyet verir. yazın 30 dereceleri görsede dış ortamda o oranda sıcak olacaktır.

abi neredeyse ben aldığımdan beri 30 derece filan oluyordu. Sonradan dusurmustum ama bi hastalık olmamıştı cok sukur. Bunun yanı sıra bugun damlayı unuttum bu aralar fazlasıyla dalgınım.. Artık ikiside uyuyor bildiğin uyuyor tek göz kapalı yüzme yok abi 5-6 gibi uyuyorlar

O saatler fena değil. Hava hafiften kararıyor. Kışın daha erken uyurlar. Başka sorun yoksa yaza kadar böyle gidebilirler.

sıcaktan mı baygınlık geçirdiler. sen yine 27-28 yap. bir de belli dönemlerde böyle bir durağanlık oluyor. bir anlamda böyle uyumaları iyi enerjiyi büyümeye veriyorlar. hastalık yoksa eğer.

abi hiç bir yerlerinde bir sorun yok. Yem yemeleri normal her zamanki gibi canavarlar. Yine eve geldim 3 gibi o sırada normaldi ama bi 10 dk sonra tekrar Şaşkın uyudu. Abi ama bu 2-3 haftadır rahat 30 dereceyi gösteriyordu . Dün indirdim abi derecesini bugün baktım yine 30 dıyordu. Smdı 26 a cektım derecesını ama suyun ısısı 29 dıyor anlamadım valla :/ Bunun yanısıra abı dediğim gibi öncesinde de bir süre 30 a yakın 29 derece filan olduğu olmustu yanı su baygınlık durumuna itafen söylemek gerekirse.
Şu durum söz konusu örneğin biri uyuyor diğeri yanına gidiyor debeleniyor filan banamısın demiyor. Bazen bana tepki gösteriyorlar acıyorlar gozlerını bazen benide umursamıyorlar. Fakat bastada söylediğim gibi hiç birinde bir sıkıntı gözlemleyemedim çok şükür. Yarın butun gun evdeyım bakayım gözlemliyim sabah yani öğlende filanda aynı sekılde uyurlarsa ne yapmam gereklı ?

Uyumalari herhangi bir sorun teskil etmiyor bence ama onun aksine isitici isi sikintili markasi ne kalibre edilebiliyor mu ? Kullandiginiz derece serit derece mi degilse tamamen suyun icinde mi ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13666&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-200-watt

ısıtıcı budur.

derecede sera cam derece tamamen su ıcınde.

Kalibre edilmiyor sanirim su kac litre ?
Derece dogruyu gosteriyirdur ozaman eger 200 litreden az su varsa 26 yapinca 29 derece yapmasi normal eger bu oran kesinse 27 derece icin isiticiyi 24 e ayarlayabilirsini mesela

hmm doğru bunu dusunemedım. Haklısın ondan dolayı buyuk ıhtımal bende ondan dolayı 26 dusurdum 1 derece farketmıs sanırım anca :)22 ya da 24 ıdeal olacak sanırm

ısıtıcının su oranına göre güçlü olduğu durumlarda ayarı düşürüyoruz. bir de su bir anda soğumaz biraz beklemek gerek. sen yine de ayarı yap olmadı bir parça daha yükseltirsin duruma göre.

hayvanları gece 22:00 gibi uyut arada uyumuyorlarsa bu da gündüz uyumalarını açıklar.

genellikle 8 gibi kapatıyorum tüm ışıkları abi bir tek pc nin ışığı oluyor odada ki o da onlara doğru gelmiyor abi. İlk baslarda hatırlarmısın bılmem abide sormustum yine size 12 gibi filan kapatıyorm kuru alanda duruyorlar diye filan o zamanlar bile böyle yapmıyorlardı abi.

Saat sekizde erken bu surede yani isitma lambasi 18 de kapaninca icin dalgic floresan alip 22 ye kadar yakilabilir

bunuda değerlendirebilirz. oda zifiri karanlık olmuyor. Bunun yanı sıra suanda sıkıntı uyumamaları değil tam tersine uyumaları

Onun farkindayim :)
Fakat dedigim gibi olagan birsey bence sizinde gun icinde uykunuz gelmiyor mu ?

zaten olağan bir şey fakat bunlar kaplumbağa nedendir normal midir diyerek danışmak istedim. Önceden bilmek iş geçtikten sonra bilmekten yararlıdır sizde biliyorsunuzdur eminim bunu.

hayvan cinsel gelişim sürecine girdi. vücut yapılanıyor diyeceğim bunun için ufak daha. bu aşamada da böyle bir durum gözlenebiliyor.

olabilir bazı hayvanlarda olmuş bir şey hatta erken değilde yaşına göre küçük kalmışlarda. sen önce su ısısının dengeye gelmesine göre hayvanların davranışına bak sonra diğer seçeneklere bakarız. ısıya bağlı bir durum mu ? hayvanın genel olarak vücudunda arıza yok değil mi onu kontrol et. kulak şişliği gibi.

Bir sorun varsa onceden anlamak daha iyi tabi
Ben sadece endise etmeyin diye soyluyorum

Isıya dair değildir bence. Isı düştükçe hareketlilikleri azalır. Hani hayvanı çok bunaltacak bir ısıda değil. Bunu yaz mevsiminden biliyoruz.

Geri