Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

desene şimdiden odayı kaptırdın. ben çalışma odamı feda ettim. emre salonunu. :smile: uşak gibi olduk. zil çalsalar birşey mi istediniz diye kapıyı tıklatıp soracağız artık.

Ben oturma odasını feda ettim umarım bu oda feda etme işini tek odayla kurtarırım :-D

Benim salon gitti, yatak odamdaki neyseki erişkin ve kuru alandan atlamıyor ama gece uyanmasın diye fenerle girip çıkıyorum. Ya kendi evimde hırsız gibi hareket ediyorum :) yakında kurulacak akvaryumda çalışma odama gidecek. Az kaldı eve giremeyeceğim :)

Bu arada hızlı uyum çok güzel. Her zaman bu kadar şanslı değiliz. Ne güzel beslenmişlerde. Sağlıklı büyüsünler.

Alisarp seni artık takip edemez oldum hangi projeyi yapıyorsun yine :) Sonuç olarak ayıracaksın sanırım.

emre senin odaya hırsız girse hayvan diyecek ki. "uyku tutmadı bu saatte geziniyor bizimki" :smile: sorma ben de fener kullanıyorum acil bir iş olduğunda girmek için.

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

AEK' Alıntı:
Benim salon gitti, yatak odamdaki neyseki erişkin ve kuru alandan atlamıyor ama gece uyanmasın diye fenerle girip çıkıyorum. Ya kendi evimde hırsız gibi hareket ediyorum :) yakında kurulacak akvaryumda çalışma odama gidecek. Az kaldı eve giremeyeceğim :)

Bu arada hızlı uyum çok güzel. Her zaman bu kadar şanslı değiliz. Ne güzel beslenmişlerde. Sağlıklı büyüsünler.
Tek kafama takılan bir tanesi diğerine göre daha hareketli

her zaman birisi diğerinden hareketli çıkıyor. bu da farklı karakteristik özellikleri.

Karakterleri farklı olabilir. Benim ilk aldıklarımda öyleydi. Hatta biri arkada dururdu genelde. Daha az yüzdüğü içinde 1 cm kadar kısa devam etti. Ama ergenliğe girince hareketlendi bir nebze. Halen diğer akvaryumda ürkekliği gitmemiş 1 seneyi geçkin elimden yem yememiş hayvan var. Yani ürkekte kalabilir.

Başka ters belirti yoksa uyum sağlama sürecinde yada daha ürkek karaktere sahip.

cem' Alıntı:
emre senin odaya hırsız girse hayvan diyecek ki. "uyku tutmadı bu saatte geziniyor bizimki" :smile: sorma ben de fener kullanıyorum acil bir iş olduğunda girmek için.

Hakikaten ben sanıp evi teslim ederler :) fener büyük fayda. Eve gelince hayvanları uyandırmamak için oda ışıklarını açmıyorum ama bir sorun eksik varmı diye hızlıca fenerle kontrol ediyorum. Bu firarlar beni tedirgin yaptı. Her akşam içtima yapıp sayım alıyorum :)

Neslihan sorma yapiyorum birseyler iste :)

Abi yok artik ayni ben yanliz annemler benlen dalga geciyorlar kendi odana hirsiz gibi giriyosun salonda olmiycak boyle seyler falan diye :)

Salonda isik sorununu nasil cozdum asil onu soyliyim mobilyanin ust kismindaki yerler delindi oraya kiris koydum simdi perde kestiriyor anneannem :D Bu hayvanlarinda gizli bir yasami var :)

Zaten suanda da zeytin ayri plastik kapta duruyor ne yazikki :(

alisarp vallahi bravo ailecek girişmişsiniz işe. herkesin arayıpta bulamadığı tam örnek aile.

Sera Raffy p yerine tetra reptomin tercih edeceğim bitince. Raffy sert ve hafif geldi bana biraz

Reptominde yosun icerigide oldugu icin kucuk kaplumbagalarda raffy p yerini tam tutmuyor ne yazikki ama ben reptomin kullaniyorum raffy p yok tabi hayvanlar buyuk oldugu icin

Sorma abi ya tesekkurler
Bu perde isiyle MAS bile dalga gecti sarp bey kaplumbagalarin ozel yasamina onem veriyormus yaziyorum buraya diyor anlasma yazilirken :)

Raffy p suda reptominden daha çabuk yumuşar ama daha hafiftir. Yavrular için yemesi bir nebze daha kokaydır. Yani bir kaç nazlı hayvan dışında çoğu yer. Zaten uğraşmasıda çene kaslarının gelişimi ve tırnak gelişimi için iyidir.

Reptomindeki yosun içeriği aslında bitkisele geçişte seçici hayvanlara alışma anlamında avantaj. Nasılsa protein oranları hemen hemen aynı.

Gökhan bizim forumun hassasiyetinin bilincinde. Onlarda ileride bu hayvanların daha iyi şartlara geçeceğini düşünüyor. Eskiye göre hayatta kalan sayısı oldukça arttı. Bu hayvanlar büyüyecek.

Isıtıcı lambam sabah 7 den beri yanıyor. Kuru alanda uyuyorlar. Kapatirsam usuyeceklerini düşünüyorum ev içi şuan 22 derece. Akvaryum kapağını da Kapatirsam bugu ve buhar yapıyor. Gece sadece kuru alanın üstünü kapatıyorum

Kuru alanda uyuyorsa gece lambası olmalı yoksa hayvan uyuyamaz ve ısıtma lambası fazla ısı verir. Uyuya kalırsada fazla su kaybı olur. Su ısısı ile aynı ısıda olmalı gece kuru alan. Gece lambası yoksa Kuru alanın tersi yönde ufak hava açıklığı kalacak şekilde kapak kapanıp havlu örtülmeli.

Buğu ve buharın zararı yok ama hava alacak yer olmalı. Kapak komple kapatıyorsa olmaz. Yada yemleme delikleri varsa kapanmayacak şekilde açık bırakılmalı.

Zamanlayiciyla isitici lambaninin suresini 8-18 arasi yapmalisiniz zamanlayicilar 6 lira falan heryerde bulunuyor
Isik kapandiktan sonra kuru alanda uyuyorsa gece lambasi alinmaliki gecede kuru alan sudan sicak olmasin

Night glo lar ne yazikki cabucak gidiyormus onun yerine mavi, yesil boyali 40-60 w 3-4 liraya bir lamba daha iyi olur ama bulmak cok zor
Uyku saatleri lamba yanma saatleri duzene girince gece kuru alanda cok az kaplumbaga uyuyor
Saat 18:00 dan sonra isitma lambasi sonunce ya 22 ye kadar oda isigi yanar yada daha guzeli dalgic mavi floresan

Geri