Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Alisarp' Alıntı:
Bir nedeni yok bekletmis su icinde dursun diye bilgisayardan yazdigi sozlesmeye eklemisti boyle birsey bende sozlesmeyi yazarken yanimda o maddeyi cikartmadim bir sorun olursa diye karantina akvaryumu olarak bekleticem
Beklemis su tanki 120 litrelik diye yaziyor sozlesmede

O zaman bu dördüncü bir akvaryum olacak. Dolap içinde olacaksa çok iyi olur. Evde ilave yer kaplamaz.

Dolabin icinde tutucam tabi

cem' Alıntı:
bunu herhalde suyu önceden koyup dinlendirdikten sonra ana akvaryumda eksilen suyun yerine alıp koyacaksın. diye anladım.
Abi oyle dusunuldu tabi ama cam olacagi icin o is icin kullanamiycam yine elimdeki plastiklerle yapicam o isi yani bu karantina akvaryumu olacak

Ali Sarp, bu arada en önemli konulardan birini aklının bir köşesine not al. Büyük akvaryum yapıldığında komple su doldurma yada ileride komple su değişiminde o kadar suyu boşaltıp koymak için ilave kafa motoru al. Ben zamanında havuz fiskiyesi almıştım.

Ona ayrica para veremiycem abi suanda ama zaten hortumu koyuyorum banyoya agzimlan cekince geliyor doldurma zaten sorun degil

Boşaltmayı nasıl yapacaksın. Senin o akvaryumda kısmi su değişimi dahi büyük miktar.

Benim de bi sorum var. Ben de su an raffy p ve raffy ı var. Sabahlari p akşamları ı veriyorum. Reptomin almali miyim gecen sordum da cok ucuzdu fiyati. Bi de 15pet shopun bi arada olduğu yerde bi tane bile mineral satan yer bulamadim. İki haftadir yemlerine vitamin damlatip veriyorum. Aciliyeti var mi mineralin

Zaten raffy p deki kirmizilar mineral bitti mi ?
Reptomin icinse cesitlilik her zaman daha iyi tabi

Hortumun bir ucunu akvaryuma digerini banyoya koyup agzimla cekicem

o şekilde bayağı zamanını alacaktır. ali sarp ben yaza doğru boşaltırken 1 saati geçkin boşaltmıştım. bir de su ekleyip kumu yıkama yaptıktan sonra tekrar su çekme işi var. bir günün gidecek bunuda ileri bir vakitte düşün derim. emrenin yöntemi güzel.

atay ben zamanında ankarada bir petshopa sormuştum öyle bir yem mi var demişlerdi. raffy P'deki kırmızı yemler bitene kadar vitamin damlayı kullanma.

Evet çeşitlilik iyidir. Reptomin ilerideki bitkisel geçişede kolaylık.
Mineral yemi juenden sipariş edip rahata er derim.

Kum mu sebep oluyor?

Dipte doğal 5 kuruş boyutlarında taşlar var silis kum var quartz kum var. Poliuretan kopuk kuru alan var. Yemlerdenmi oluyor bilmiyorum

Filtre yetersiz mi kalıyor acaba

Abi yapilacak okadar is var ki onu da ekliyim listeye ama
Buyrun buda liste :)

Hava motorlari
UVb
Tas secilecek
Herbivor
Teraryum derecesi
Derece
isiklandirma isi ve arka plan isi hazir kuru alan bulursan al
elektrik kablosu isi
Silikonla sivri yerler bitkiler yapistir
Kum al
Bitki gubresi seysi al
Filtre icin vantuz
Kumlu kuru yer icin dekor
Perde isi
Juenden bitki
Filtre hortum

Filtre hortum dedigim tetranin hortumlarini degistiricem seffaf oldugu icin bukadar yosun oldugunu ve debisinin dustugunu dusunuyorum baska balik forumlarindan ve
mailto:/forum/Konu-340-lt-akvaryuma-dis-filtre-mi-yoksa-sump-mi.html?page=2 bu konudan bu fikre vardim

Alinacak kafa motorunun spesifik bir ozelligi olmasi gerekiyor mu ?

ilker akvaryumun resmini atarsan çare bulabiliriz.

alisarp hortumlarla alakalı değil iç düzenek yapısı ve zaman içinde sepetler arası biriken kir yüzünden debi düşüyor. özellikle elyaf üzerine biriken kirler geçiş performansını düşürüyor.
termometre burda var.
http://www.mamaci.net/U3365,319,exo-terra-thermometer-analog-yuvarlak-teraryum-termometresi.htm

bu siteyide bir araştır bayağı çeşit var. bitki gübresini mercimek için mi alacaksın.

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

XeuaHwaHero' Alıntı:
Suda bulanıklık canımı sıkıyor ya :)
Çok temiz su beklememek lazım zaten :133: Çok karışık ve taşlı zeminlerde daha çok bulanıklık olabilir. En sağlıklısı Silis kum olacaktır.

Abi yani attigim konudaki adam sence mantikli konusmamis mi ? Dedigin etkenler debiyi dusurse de bence borularin yosunlanmasinin da buyuk etkisi var ama bunun etkisi seffaf olmasi mi ben onu cozemedim

Aynen oyle bir termometre bakiyorum iste sirayla hallediyorum isleri
Aynen mercimek icin

cem' Alıntı:
ilker akvaryumun resmini atarsan çare bulabiliriz.

alisarp hortumlarla alakalı değil iç düzenek yapısı ve zaman içinde sepetler arası biriken kir yüzünden debi düşüyor. özellikle elyaf üzerine biriken kirler geçiş performansını düşürüyor.
termometre burda var.
http://www.mamaci.net/U3365,319,exo-terra-thermometer-analog-yuvarlak-teraryum-termometresi.htm

bu siteyide bir araştır bayağı çeşit var. bitki gübresini mercimek için mi alacaksın.

en kısa zamanda atacağım buraya :)

olivia-peter' Alıntı:
XeuaHwaHero' Alıntı:
Suda bulanıklık canımı sıkıyor ya :)
Çok temiz su beklememek lazım zaten :133: Çok karışık ve taşlı zeminlerde daha çok bulanıklık olabilir. En sağlıklısı Silis kum olacaktır.

haklısınız sanırım komple silise döneceğim yakında :)

hortum şeffaf olduğu için ışık alıp alg oluşması görülüyor. ben en kötü halinde bile o kadar tıkanıklık görmedim. bu son temizlememde silicate ex te bayağı iş görmüştü sadece ince katman vardı. 1 mm kadar var yok. buna rağmen su debisinde düşüşü yaşadım. problem iç aksamdan kaynaklı. tetranın ciddi bir dizayna ihtiyacı var. eheimın hortumu buna göre dar mesela. şu jblnin temizleme fırçasından kullan o tertemiz yapıyor.

Sanirim baska hortum almayi onermiyorsun yani abi ? Fircaya gerek yok temizlik icin cikartinca tazyikli suyla hallediyorum zaten de
Bende gercekten baya sikinti var hortumlarda ve buda debiyi etkiliyor tabi diger etkenlerle birlikte
Silicate ex i koymak icin biaball lari cikarttin ama degil mi abi ?
Birde pahali urun ya o isede ondan girmek istemiyorum bir yandan da

pahalılığına pahalı şimdi bir de euro tavan yaptı 40 t'ye çıkmıştır. emsalleride o fiyatlarda. kaliteli hortum bulabilirsen al. bahçe hortumlarının çoğu plastik bitkiden beter kokuya sahip. bio ballları sadece ilk turda kullanmıştım. evet yerine koydum. şimdi onu da çıkarıp micromecleri koydum sepet oturmuyordu bir süre böyle devam edip hortuma bakıcam ne hale gelecek. aldığımda 32-33 tl birşeydi pahalı demiştim ama o fiyata gelirse alacağım hemen.

Geri