Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

8/18 arası yanacak olan ısıtıcı lamba sondukten sonra oturma odasında oturuyorum diyelim oda lambası açık. Saat 18 ile gece 12 arasında damı nightglo yanacak acaba.

Alisarp' Alıntı:
Night glo lar ne yazikki cabucak gidiyormus onun yerine mavi, yesil boyali 40-60 w 3-4 liraya bir lamba daha iyi olur ama bulmak cok zor
Uyku saatleri lamba yanma saatleri duzene girince gece kuru alanda cok az kaplumbaga uyuyor
Saat 18:00 dan sonra isitma lambasi sonunce ya 22 ye kadar oda isigi yanar yada daha guzeli dalgic mavi floresan
geceye kadar olan süre zarfında kapağın bir kısmını kapatmalimiyim?

Ben hiç kapk kullanmıyorum hatta önermiyorum. Night glo yok diye önerdim. Gece ısıtma lambası varsa kapağın kapanmasına gerek yok.

Kuru alanda uyuyan hayvan varsa tüm gece o lamba yanmalı. Yani bu durum varsa 07:00-19:00 arası gündüz ısıtma lambası, 19:00-07:00 arası night glo yanar.

Gece odada ışık yanarsa uyku sorunu olur ve hayvanlar uyuyamaz. Bu zorunluluk varsa ışık geçirmeyecek bir kalın örtü ile akvaryum örtülmeli. Tabi hava girecek ufak bir boşluk kalmalı.

Aynen oda lambasi veya dalgic floresan yanarkende gece lambasi yanacak tabi fakat dedigim gibi duzene sokup bir hafta beklerseniz bence kuru alanda uyumayacaktir

Gece 12 de degilde 10 da oda lambasi kapanmali ben dalgic floresani 11 de kapatiyorum cunku o varkende uyuyorlar

Bu arada unutmamalı. Yem reptomin alınacaksa programdaki raffy p içindeki kırmızı yemler ayrıca alınmalı. Yani sera mineral yem.

Önemli değil. Her zaman yardımcı oluruz.

Birde baby alabilirsiniz suanda reptomin yerine yani reptomin baby

Evet sera mineral ayrıca aklımda. Yine Juenden toplu alım yapacağım gibi gözüküyor :) exo terra 3 boyutlu poliuretan arka plan akvaryum için uygunmudur acaba suda dağılma yaparmiki. Birde bu yalıtımda kullanılan sarı poliuretan kopukten kuru alan yaptım bir sakıncası varmidir

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cem abi onlari onermiyordu sanirimnedenleriyle daha kesin anlatacaktir size

Cd kabı görünüm olarak pek cazip gelmedi o yüzden yaptım. Turtle bank alacağım olmazsa

bende bir süreliğine strafor kullanmıştım. lamba ışığına bağlı olarak yosunlanma olduğunda hayvanlar ısırıp koparıyor. yutmaları halinde sıkıntı olur bu. ben yosunlanma oluşmaya başlarken hemen maket bıçağı ile ince kesi alıyordum. seninkiler daha ufak ve ot türevine ilgi göstermezler yeni kuru alan arayışlarına başlarken bir süre kullanabilirsin. küçükken bulaşmıyorlar.

aynı şekilde arka fonda yosunlanma ve pislik birikmesi gözleniyor. ayrıca akvaryumu daraltıyor onun yerine dışardan poster kullanabilirsin. veya açıkta kalabilir. max aydınlanma için.

raffy P kaplumbağa yemleri içinde en yumuşak olanıdır. eğer hayvanlar zorlanıyorsa çay tabağında üstlerine su damlatıp yumuşatabilir öyle suya atarsın. hem kokusu kaybolmaz yumuşak olur hemde suya attığında hayvan hemen rahatça yiyebilir. bu yöntemi kısa süreliğine yapabilirsin hayvanların çenelerinin güçlenmesi için yemin kuru formda verilmesi gerekir.

Ben yanıtlayayım.
Exo terranın o arka planları su bazlı olsada genelde teraryumlar için.
Birde her ihtimalde araya kir vs kaçar buda bakteri üretimi.
Silikonlasan zaten deforme olunca çıkaramazsın.

turtle bank alırsan exo terra markasını tercih et diğeri çok dandik. verdiğin paraya acırsın. bu sitede var ama pahalı ürünler.
http://www.mamaci.net/K518,adalar-platformlar.htm

O siteden soyle bisey gordum bu kaliteli midir nasil sabitleniyor ?
http://www.mamaci.net/U3956,518,chicos-ch-5654-dekoratif-kaplumbaga-adasi.htm
Bu cok bunh neden sordu simdi derseniz diye de ? :)
Bitane 120 litrelik su deposu yapacak ayrica MAS ilk iptal ettireyim diyordum ama sonradan karantina akvaryumu olarak kullanayim dedim acelesi yok ama onada yavas yavas malzeme bakiyorum

Bu sığ suda tabana koyuluyor en alt sağdakiler gibi

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Alisarp' Alıntı:
O siteden soyle bisey gordum bu kaliteli midir nasil sabitleniyor ?
http://www.mamaci.net/U3956,518,chicos-ch-5654-dekoratif-kaplumbaga-adasi.htm
Bu cok bunh neden sordu simdi derseniz diye de ? :)
Bitane 120 litrelik su deposu yapacak ayrica MAS ilk iptal ettireyim diyordum ama sonradan karantina akvaryumu olarak kullanayim dedim acelesi yok ama onada yavas yavas malzeme bakiyorum

MAS su deposu mu yapacak, o neden Ali Sarp?

Bir nedeni yok bekletmis su icinde dursun diye bilgisayardan yazdigi sozlesmeye eklemisti boyle birsey bende sozlesmeyi yazarken yanimda o maddeyi cikartmadim bir sorun olursa diye karantina akvaryumu olarak bekleticem
Beklemis su tanki 120 litrelik diye yaziyor sozlesmede

bunu herhalde suyu önceden koyup dinlendirdikten sonra ana akvaryumda eksilen suyun yerine alıp koyacaksın. diye anladım.

http://www.mamaci.net/U1429,244,jeneca-ipf-4200l-akvaryum-ic-filtresi.html

bu ürün nasıldır acaba

ilker diğer konuya yazdım. alisarp oradan cevaplasın.

Geri