Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Taban çok karışık İlker. Bencede büyük ihtimal sudaki sorun bundan kaynaklı. Çakıllarla karışık kum arasında kir ve yem barındırıyordur.

Ali Sarp bende hem eheim hem tetra filtreleri var. Eheim boru ve hortumları yosunlanmada tetra kadar etkilenmiyor. Yeşil olması ışık geçirgenliğini oldukça azaltıyor demekki. Bendeki tetra debiside düştü. Ancak eheim filtrelerde debi hemen hemen aynı. Boru kalınlıkları farklı ama çevrimde eheim gene sorunsuz. Silikat ex juene gelir gelmez alacağım bu sefer. Dahada rahat eder borular.

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

tetranın hortumunun geniş olması suyu bir anda çektiği ve aynı şekilde yoğun kiri de aldığı için debide zorlanıyor olabilir. eheim belki de bunu göz önünde bulundurup dar yapmıştır. suyu kovaya az alıp dengeli çıkarıyor. bu da hızını etkilemiyor. tetra gibi boğulmuyor.

ben silicatı çıkarmadan evvel 10 gün kadar kullandım şu anda su rengi mango salınımı gibi gene hortumda birikti. aslında bu düzende 10-15 gün kullanıp çıkaracaksın ömrü uzun olacak suya salınımı verdi mi tamamdır.

Filtreyi 15 gunde bir cikar sonra 1 bucuk ay sonra yine cikaricaksin 15 gun sonra bir daha ugrasilmaz bence onla

aslında kolay alisarp hortumlara hiç bulaşmıyorsun. mandaldan suyu kesip filtreden ayırdıktan sonra kapağını açıp sepetten çıkarıyorsun. sonra kapatıp üstteki zamazingoyu taktıktan sonra mandali indirip muslukları açtın mı su kendiliğinden doluyor su çıkış borusuna su geldi mi fişe takıyorsun iş tamam. hortum temizliği yerinden söküp takma işi sıkıntılı.

Peki bu silikatı ayrı iç filtre ile kullansak nasıl olur Cem. Hani bazen öneriyoruzya denitrate ekleyin gibi. Sadece bu işe yarar.

İlker tabanı halletmeden olmayacak belkide ama bir 2/3 değişim yap bence.

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

AEK' Alıntı:
Peki bu silikatı ayrı iç filtre ile kullansak nasıl olur Cem. Hani bazen öneriyoruzya denitrate ekleyin gibi. Sadece bu işe yarar.

abi tabandaki taşlar doğal boyasız. Kaç kez yıkadım ilk başlarda yoktu bu bulanıklık. Sanırım filtre çok düşük kalıyor. Yarın bi komple değişim yapacağım bakalım. 3 gün önce yaptım 3/2. aynı bulanıklık

AEK' Alıntı:

çektim abi mailto:/forum/Konu-bu-dis-filtreyi-almali-miyim.html?pid=135504#pid135504 akvaryum resimlerini

emre silicate ex'in salınımı yoğun bu sebeple elyaf içinde izole olması şart. şekli şemali rengi bildiğin gold nescafe gibi. bunun farkı kahve gibi erimemesi. belki elyaf ile komple sıkıca sarıp sarmalayınca iç filtreye konabilir. ama bir kaç kat elyaf altında dış filtrede daha garanti olur.

Katiliyorum ic filtreye olsa guzel olurmus
Senin dedigin sekil nolsada benim icin efektif degil cem abi acikcasi ya
Siz onermediniz ama ben bu hortum isini deniycem belli mi olur

Bence hortum rengini değiştirip koyu renk alabilirsin. Fluval belkide bu konuda en iyisidir.

Ben eheim klasik kullandığım için bunu deneyebilirim. Özellikle büyük fitrede sorun yok. Dediğine göre bu torf gibi bir malzeme.

Ya kafa hacmini bir türlü hesaplayamadim 4 raffyp birine 4 Raffyp birine şeklinde versem nasıl olur. Gammarus içinde aynısını yaparım

hayvanlar ufak 4 veya 5 farketmez gelişme çağındalar. net hesap edemiyorsan bir eksik yerine bir fazla olsun. herbirine teker teker ver birbirlerininkini yemesinler. suda gereksiz yere kirlenmesin.

Günde toplam hayvan başı 8 yem yapıyor o zaman sabah 4 akşam 4 yaparım. Su mercimegi atsam akvaryuma pişman olurmuyum

ben günlük önermiştim hayvanlar o kadar büyük mü ? hayvanlar 6 cm kabuk boyuna ulaşmış veya geçmişse mercimekler gider.

4 cm kabuk boylari

Ben 1 öğün de 1 kaplumbağama 4 yem veriyordum bugüne kadar. Günde 8 yem yemiş oluyor yani 1 tanesi. Aradada bazen 1 2 tane gammarus atıyorum

sabah 3 akşam 3 yap. 8 tane fazla. 5 cm olunca 4+4 yaparsın.

Tamam abi haklısın teşekkür ediyorum

Sera mineralde aldım bu arada 1 haftayada uvbyi tedarik edeceğim 5.0 olandan

Kuru alana gri derz ile kaplama yapmayı düşünüyorum silikonlu ile. Fuga olandan koctasta 5 kgsi 10 tl.

Gerçi böylede güzel ama kendime uğraş arıyorum sanırım :-D

Birde kabukları ne zamandan sonra kahverengilesmeye başlıyor ortalama

Mineral yem gününde normal yem raffyp miktarindami vereceğim acaba

Bu deep fix vitaminin içinde gerçekten üzerinde yazan vitaminler varmidirki umarım ise yarar. Olumsuz bir durum yasatmasinda Tosbişlere. Hiç bir faydası olmayacaksa atayım gitsin :)

uv ampulde bunu al hesaplı linkide vardı.
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html

o fuga, ultra fuga diye geçiyor. 2 veya 3 kiloluğuda var. yalnız iyi yapmak gerek kıvamını iyi tutturacaksın ne kuru ne sulu olsun. harcı hazırladıktan sonra 5-10 dakika beklet dinlensin. sağlam yap hayvanlar koparabilir. bunu sürdükten sonra kurumaya yakın nemli süngerle (sulu olmasın) üstünden geçeceksin yoksa çatlar. çok ince olmamalı çokta ağır olmamalı, sonra iyice kuruyup sertleşmeli. bir hafta kuru yerde dursun. arada su damlatırsın. birkaç gün. tam sertleşip kendine geldiğinde salınım vermez ama hayvanların söküp yutamayacağı biçimde şekil vermelisin. yinede hazır olan kuru alanlar öncelikli tercihimiz. burada bir arkadaşta bu şekilde bir kuru alan yapmıştı sadece üst kısmına olacak.

her hayvan farklı yapıdadır bazılarında kahverengilik olurken bazıları yeşil halini korur. bir de maviye çalan bir rengi olan var. genelde bu uv lamba ile olur. bronzlaşma etkisi.

Simdi ayni markanin birde kabuk jeli var o degil degil mi ?
O degilse atmayabilirsiniz reptilin ayarinda biraz daha kalitesiz birse

Geri