Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Uygun bu şekilde yap. Hayvan gelişme sürecinde haftada bir resim atarsın durumuna bakarız.

Gammarusu bir öğünde bir çay kaşığı şeklinde versem uygunmudur?

Yani gammarus günü toplam iki çay kaşığı gammarus yemiş olacak

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

günlük iki çay kaşığı dolusu olur veya bir tatlı kaşığı dolusu yapıp iki öğüne bölersin. ilker raffy P'yi de 4+4 yap çok gelip hayvan hazımsızlıktan kusmasın bu sefer.

cem' Alıntı:
günlük iki çay kaşığı dolusu olur veya bir tatlı kaşığı dolusu yapıp iki öğüne bölersin. ilker raffy P'yi de 4+4 yap çok gelip hayvan hazımsızlıktan kusmasın bu sefer.

tamam abi 4+4 yaparım :smile: agil ve reptominde 3+3 o halde

kafa boyuna göre ayarlarsın. bir fazla geliyorsa onu sabaha al. 4+3 gibi.

cem' Alıntı:
kafa boyuna göre ayarlarsın. bir fazla geliyorsa onu sabaha al. 4+3 gibi.

Abi sen kaç adet veriyorsun gunse Raffy pden 10 cm olana

ben tek öğün olarak ortalama 8-9 tane gibi ve akşama doğru kabuğunun yarısı kadar yeşillik. bunun yanında dışkılarını da yiyorlar. ben biraz azaltma yaptım. normalde fazla yemeleri gerek. şu an en küçüğü 12.5 cm. fazla verince tabandakilere ilgileri olmuyor. ve kir birikmesi oluyor. şu an ortalık temiz bir de yiyecek aramasında yenmeyecek kirleri havalandırıp filtreye gönderiyorlar.

Kuru alanda balerin durusu yapmadan durması mutsuzluk belirtisimi. Bide kuru alani nadir kullanıyor anlamıyorum

Kuru alana bazi kapluslar çıkmayı sevmez. Mesela bende Zilli cikar Hayri cikmaz.

her kaplumbağa hatta aynı kaplumbağa her zaman balerin durulunda durmaz bu rahatsız edilmeme ve hayvanın ısınma ihtiyacının derecesine bağlıdır.

cem' Alıntı:
her kaplumbağa hatta aynı kaplumbağa her zaman balerin durulunda durmaz bu rahatsız edilmeme ve hayvanın ısınma ihtiyacının derecesine bağlıdır.
kabuga devit uygulamasını günlük yapmaya baslayimmi abi

hayvanı üşütmeyecek biçimde uygulama yapabilirsin. mango buldun mu ?

Evet abi. Resimlere baktiysan ortada var. Dış filtrenin ucunu ve Isıtıcı altinida kullanıyor kaşınmak için

1 çay kaşığı gammarus tepeleme olmucak dimi abi normal olcak

tepeleme olsun. daldır çıkar ne kadar gelirse.:smile:

her zaman ilker. devit sürme işini iki günde bir yap hayvanı huzursuz etmeyelim. zaten çıkmaya yüz tutmuşsa gerek yok mango kalanı halleder.

Dalgıç floresani 10 da sonduruyorum abi tosuncuk uyukluyor zaten uyku saati gelmiş çocuklar gibi :-D

Geri