Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

taşlar o kadar ağırsa koyarken dikkat et akvaryum kırılmasın.

nem cihazı varsa onu bir dene. randıman alırsan kömüre gerek kalmaz. ama belli dönemlerde içindeki filtreyi temizlemen gerek. içinde lejyoner hastalığına sebep olan bakterileri üretir. akciğer hastalığıdır. zamanında farkedilmezse ölümcül etkisi var bizim bir tanıdığımızın komşusu bu sebepten ölmüştü. gittiği bir otelde bakımsız klima yüzünden bakteriler bulaşmış. sırf bu sebeple AVM'deki tuvaletlerde el kurutucularını kullanmam. antibakteriyel filtreli klimalar sırf bu yüzden çıktı.

yazın yatarken penceyi açıp havalandırırsın. pencerede sineklik olmasında fayda var. gece su içinde olduklarına göre sabaha kadar açık kalabilir. ben geçen yaz akvaryumu pencereden en uzak tarafa koyduğum için gündüzleri sürekli pencere açık dururdu.

filtren düzgün biçimde çalışırsa amonyak salınımı olmaz ya da az olur. bir miktar koku her zaman olacak zaten biliyorsun.

Bende exo terra kuru alan derecesi var onda yok nem olcer alayim mi sence abi ?
Aynen koku zaten hep olacak sonucta az miktarda o simdide var
Cami her mevsim her saat kucuk bir sekilde aralik birakicam belki yazin aksamlari acarim

Babam kucukken onlari asla kullandirmazdi hala da bende kullanimiyorum nedenini kesin olarak simdi anladim o anlatirdi da dinlemiyormusum demek ki :)

havalandırma cihazlarının böyle riski var. klima olan ortamlarda dahi önüne veya üflediği noktaya oturmam. cihazı yataktan uzağa hatta akvaryumun arkasındaki boşluğa koyabilirsin. veya oda kapısı açık kalabilir rahatsız olmazsan. nem çıkar.

nem ölçer faydalı olur en azından aleti sürekli çalıştırma derdin olmaz. duruma göre açarsın.

Alayim ondanda bir tane koyarim onu kuru alana guzelde gozukur hem
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-analog-hygrometre-nem-olcer-108754816
Bu urunu alicam di mi ? Gosterge de ne gorurse calistirmam lazim cunku bu cihazi hic kullanmadim nasil birsey onu bile bilmiyorum, odayi hatirliyor musun bilmiyorum ama tam birlesme kuru alanin arkasina yani odanin da en arka sol kosesine koyucam nem seysini

Yok kapiyi acik tutmam ben, takintiliyim o konuda :)

benim gibisin desene.

evet bu alet.

evet cihazı oraya koyarsan iyi olur.

Tamam bu gecelik son sorumu soruyorum abi, cok yordum seni

Bu alette nasil bir gosterge var biliyor musun abi ? Yani ne gorunce cihazi calistiricam

İlker mavi lambayı sabit geç saat yakma. Hayvan akşam hava kararınca uyumak istediğinde uyusun. Ya bunu akşam sabit yakacaksan bir kaç saat hava kararana kadar ayarla yada keyfi olarak belli zamanlarda yak.

Birde devit alt kabuğada uygulanabilir. Bu şekilde plaka atımı yaptırdım ben.

AEK' Alıntı:
İlker mavi lambayı sabit geç saat yakma. Hayvan akşam hava kararınca uyumak istediğinde uyusun. Ya bunu akşam sabit yakacaksan bir kaç saat hava kararana kadar ayarla yada keyfi olarak belli zamanlarda yak.

beslenmeyi 5+5 raffyp yaptım abi. Diğer sıkışık yemlerde 4+4 yapcam. Uygunmudur. Resimleri attım önceki sayfalarda mevcut. Bakabilirsin kafa hacmine

Baktım, Cem lerin verdiği bu belirlediğiniz rakamlar uygun. Akşamkinden birer çıkar derim.

Aslında bana sorarsan 4+3 ve 4+4 yap.

AEK' Alıntı:
Baktım, Cem lerin verdiği bu belirlediğiniz rakamlar uygun. Akşamkinden birer çıkar derim.

Aslında bana sorarsan 4+3 ve 4+4 yap.

Tamam abicim

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Alisarp' Alıntı:
Tamam bu gecelik son sorumu soruyorum abi, cok yordum seni

Bu alette nasil bir gosterge var biliyor musun abi ? Yani ne gorunce cihazi calistiricam

alisarp normal nem değerleri, yani ideal nem oranını bazı doktorlar %45 ile %55 derken bazıları %50 ile %60 arası olması gerektiğini söylüyor. sen %55civarına gelince çalıştırırsın. yalnız nem ölçeri yatağına yakın koy. akvaryum dibi ile senin hissedeceğin nem farkı farklı olur.

nem ölçerde ibre yeşili görünce çalıştırırsın. bunu da yatarken yap. önceden gereksiz yere çalıştırma.

AEK' Alıntı:

Abi benim tosun tüm gün kuru alana çıkmıyor kuru alan sıcaklık 32 33 derece. Hep hava karardıktan sonra oda kararınca çıkıyor kuru alana . Haliyle lambayı sonduremiyorum şuanda öyle mesela ayakları uzatmış lambanın altında. 6 da 7 de sondurmus olsam tüm gün suyun içinde kalmış olacak. Gündüzleri odaya kimse girmediginde de çıkmıyor sadece odaya karanlık çöktüğü zaman çıkıyor

seninkide yaşarcanınki gibi amerika saatine göre ayarlı. akşamları ışığı kapa bir süre sonra gündüzleri çıkmaya başlar. bazen hayvanları zorlayıp şartlandırmak gerek.

cadde üstü bir yerde misin gündüzleri dışardan ses geliyor mu ? belki bundan dolayı rahatsız oluyorsa sessiz zamanda çıkıyordur.

Bende şimdi gördüm İlker. Seninkinin uyku ve kuru alan düzeni bir türlü oturmadı.
Cem e katılıyorum. Biraz zorlanınca gündüze döner bencede.

Kaçta sondureyim o halde. Gözünün yaşına bakmıyorum direk dediğiniz saatte kapatacağım. Çok naz yapıyor artık

cem' Alıntı:
seninkide yaşarcanınki gibi amerika saatine göre ayarlı. akşamları ışığı kapa bir süre sonra gündüzleri çıkmaya başlar. bazen hayvanları zorlayıp şartlandırmak gerek.

cadde üstü bir yerde misin gündüzleri dışardan ses geliyor mu ? belki bundan dolayı rahatsız oluyorsa sessiz zamanda çıkıyordur.

Yok abi gayet sessiz 0 ses evde genelde pek kimse olmuyor zaten. Hayır rahatsız edende yok :)

19:00 hadi bilemedin havalar geç kararıyor desek 20:00 da kuru alan lambası sönmeli.

8 de net sondurecegim o halde. Dalgici 9/30 a kadar yakarım. Dalgici söndürür mavi gece lambasını yakar uyuturum

Bana sorarsan dalgıç lambayı 18:00-20:00 arası yakıp hayvanı uykuya hazırla. Buna alışsın. Hem kuru alan hem dalgıç aynı anda sönüp gece lambası 20:00 da yanmaya başlasın. Aksi halde dalgıç yandıkça uyumaz bence.

Geri