Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

eğer sana rahatsızlığı yoksa 21:30'a bile indirebilirsin. ne kadar uyursa o kadar büyür ve huzurlu olur.

doğal ortamında hava karardığında uyuyup sabah tan ağırdığında uyanırlar. o kadar uzatmaya gerek yok uyku saatini. özellikle çift öğünden teke indirilme aşamasında uyku düzenini uzatmak. hayvana iyi gelir. vücudu düzene alışır.

9/30 a çekiyorum o halde uyku saatini :) ısıtıcı lambayı 8 de söndürmek zorunda kalıyorum çünkü kuru alana hep 6 gibi çıkıyor ve suya 7 45 gibi iniyor. Kendine düzen oluşturdu tosuncuk :-D abi yemin ederim şaşırma yok düzeninde.Bugun kesin kanaat getirdim. Perdelerin inmesini bekliyor bi ihtimal çıkmak için kuru alana.

elinde zamanlayıcı varsa ve çıkma zamanlarını net olarak belirleyip emin olduysan. ona göre ayarlayıp gün içi iki defa açıp kapama yapabilirsin. veya benim yaptığım gibi ikinci bir lamba koyup gece için renkli ampul takabilirsin.

ben mesela 18:00 gibi gündüz yananı söndürüp gece lambasına geçiyorum. aynı anda suda dalgıç florasanda yanıyor. saat 22:00'de bunlarda sönüyor ve sabaha kadar dışardan led, prize takılan kırmızı ışık veren gece lambası yanıyor. buda 05:30'da kapanıp 07:30 gibi ısıtıcı gündüz lambası devreye giriyor. hepsi zamanlayıcıya bağlı. 5 zamanlayıcım var gece lambaları aynı zamanlayıcı üstünde T fiş ile bağlı. filtrenin su sesinden sonra en fazla zırıltı çıkaranlar bu zamanlayıcılar. hepsini güç kaynağına bağladığım için elektrik kesilmelerinden etkilenmiyorlar. yani tekrar ayarlama derdim olmuyor.

Benim zamanlayici bi işime yaramaz açıkçası akvaryum kapaklı gece uzun kapağı falan örtüyorum üstüne. Erken uyandığım için bu kapağı kaldırıp lambasını yakıyorum. Kapağı mecburen kaldırmam gerekiyor. Ki geceleri akvaryum üstünün kesinlikle kapatılması taraftarıyım hava boşluğu kalacak şekilde. Ortam ısısı 23 derece olan bir evde hayvan burnu disarda uyuyor vücudu 28 derece sıcaklıktayken eğer akvaryum üstü kapatilmamissa daha soğuk olan 23 derece isidaki havayı teneffüs ediyor. Ki bununda sakıncalı olduğunu düşünüyorum en azından Turgay abiden aldığım bilgilere dayanarak normal günde bile 3/2 sinin kapatılması gerektigini söylüyor

güvenlik için dediğin doğru ama ayrı bir odada ve akvaryum büyükse gerek yok. açığa çıkan buhar oda kapısı kapalı olduğu taktirde odayı hamam gibi yapar. eğer aynı odada kalıyorsanız bu sana sakıncalı olur. o zaman kapak olması daha iyi olacaktır. 23 derece sabitse oda o kadar soğuk değil. kapak açıkta durabilir.

Odam baya büyük ama ben üşütme ihtimaline karşı önlem alıyorum abi. Yeni yaptıracağım akvaryumada bi kapak dizaynı yapacağım. Surgulu birsey yaptirabilsem harika olur

Bencede buharlasan su zaten odayi sicak yapiyor bende cam acik olmasina ragmen oda hep sicak mesela
Nem temizleme gibi bir makine aldik artik camida full acicam 1500 litre su buharlasmasiyla bu dengelenecek bence
Sagligima zarari olmaz degil mi abi ?

ben kapak yaptırmıştım. arka kısımdan 5 cm kadar boşluk bıraktırdım buda dış filtre boruları girsin diye ama cam üstü kuru alan yaptırırsan kapak işine yaramaz. bende attım bir kenarda duruyor.

Fazla nemin zararı var elbette. Eklem romatizmalari astım yorgunluk terleyememe vs. Ortamda üreyen mikroorganizmalarida saymak gerek. Kapak kullanmanın avantajı var bence. Akvaryum içine dusebilecek toz zerreciklerini kılı tüyüde önlüyor

cem' Alıntı:
ben kapak yaptırmıştım. arka kısımdan 5 cm kadar boşluk bıraktırdım buda dış filtre boruları girsin diye ama cam üstü kuru alan yaptırırsan kapak işine yaramaz. bende attım bir kenarda duruyor.

Cam üstü kuru alan ortaya koymak istediğim paludaryum düzenine uymuyor en azından zihnimde sekillendirdigime.

hayvan tek, yeterli büyüklükte akvaryum yaptırırsan akvaryum içi kuru alan işini görür.

En guzeli tasli ilker salona olana bende oyle yaptim pazartesi aticam resimlerini bunda da tas agirligi yuzunden cam kalinligi onemli yanliz benim taslar 120 kg mesele aynen ortada duruyor akvaryumun arka cam diger camlardan 40 cm uzun

cem' Alıntı:
hayvan tek, yeterli büyüklükte akvaryum yaptırırsan akvaryum içi kuru alan işini görür.

Turtle bank alacağım abi hiç ugrasmicam exo terranin olandan çakma olandan değil birkac dosya sunumum kaldı onları atlatayım yeni sisteme yoğunlaşıp biran önce hayata gecircem

Kapak isi bilemiyorum acikcasi haklisin gibi de geliyor
Saglik isinde ne dersin cem abi ? Sen malum doktor gibisin bir yandan :) :)

Alisarp' Alıntı:
En guzeli tasli ilker salona olana bende oyle yaptim pazartesi aticam resimlerini bunda da tas agirligi yuzunden cam kalinligi onemli yanliz benim taslar 120 kg mesele aynen ortada duruyor akvaryumun arka cam diger camlardan 40 cm uzun

At bakalım merak ettim

Alisarp' Alıntı:
Kapak isi bilemiyorum acikcasi haklisin gibi de geliyor
Saglik isinde ne dersin cem abi ? Sen malum doktor gibisin bir yandan :) :)

bizim için diyorsan bize rahatsızlık verir. ciğerin belli ölçüde kuru havaya ihtiyacı var. yoksa broşlar süngere döner. sıvı toplanır. düzgün nefes alamayız. bu sebeple broşlar genişler. akciğer kirli kanı havaya dönüştürerek çıkar. böyle durumda görevini yerine getiremez. ben de fazla uçtum. ama düzen bu şekildedir.

Daha tamamlayamadim akvaryumu pazartesi aticam kuru alani telefonla atiyorum

Ama cok guzel cekememisim acikcasi daha guzel duruyor normalde tam ortada arka cama dayali olacak

Peki abi cam acik olunca bu nem cekme cihazi olunca sikinti olur mu ?
On ve yan cam yuksekligi 55 cm taslar 52-53 cm arka cam 90 cm

Ekli dosyalar

• IMG-20140419-WA0003.jpg
    IMG-20140419-WA0003.jpg
    96.8 KB · Görüntüleme: 85

fazla nem kadar kuru havada zararlıdır. hava sıcaksa pencereyi açabilirsin. nem çekme cihazları pahalıdır. bunun yerine mangal kömürüde alabilirsin. mangal kömürü nemi çeker. ben yazlık dönüşü odaların ortasına mukavva kutuda mangal kömürü koyup öyle geliyorum. yalnız çok koyarsan kokusu rahatsız edebilir. belli sürelerde balkona çıkar öğlen civarları . üstündeki nem uçsun.

taşlar güzelmiş. altını silisle desteklemeyi unutma. bende bulabilirsem bir tane ortaya yatırıcam bu taşlardan. özellikle alt bağa plakaları için silisten daha iyidir.

Komuru konusmustuk abi senle onu temizlikci abladan rica ettim getiririm dedi
Bu nem cihazi zaten bizde var annem astim diye almisti ama kullanmiyor :)
Komur ve nem cihazi olunca birde cam acinca sorun olmaz yani abi ? Komur olmasa olur mu ? Bİrde bu havayi toksikleme falan yok di mi bizim hayvanlarda yada akvaryumda yani

Zaten oyuzden 7 cm falan silis koydum akvaryuma

Parasida guzeldi taslarin abi secene kadar koy cikaart belim catladi 120 kg olculerde tam bana uygun yukseklik en vs. olsun

Geri