Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için beslenme programı

Cvp: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

o vitamin yapaydır. sera reptilin doğal ürünlerden elde edilir. onun için pahalıdır. atma gene dursun mineral yem varsa kullanmaya gerek yok sadece iştahsızken kullanabilirsin o da son kullanma tarihi geçmemişse.

Hangi yem bilmiyorum oda fark eder ama ona sen karar vereceksin

Ya hayvanın kafası kabuğuna göre biraz büyük geliyor sanki bana. Obez falan olmaz umarım.

At bir fotograf kafasina bakalim :) yanina 25 kr koy :)

Şimdi cikarmayimda yarın atarım alisarp

mailto:/b85RYY.jpg

Daha iyisini yarın çekerim olmadı

Bence 8 az bile tabi nekadar dogru yorum yapmak onuda bilmiyorum ama 10-12 tane gider herhalde ya

Reptıminde 4+4; raffy p'de 5+5 bu şekilde ayarla

Kabuk 5,1 cm bi sıkıntı olmasın. Resimde büyük çıkmış olabilir belki. 10 tane kafa hacminden biraz büyük olur gibime geldi biran ama siz daha iyi bilirsiniz,

Şimdi 25 kurusla çekeyim olmadı

Yarin cekersin uyandirma hayvani
Hayir sen daha iyi bilirsin biz hayvani gormuyoruz

İlker o ayarı sen yapacaksın. Bazı yemler sıkıdır, bazıları hava kabarcıklıdır. Raffy P mesela bu gruptadır. Bunu diğerlerine göre fazla vermen icap eder.

Cvp: RE: Su kaplumbağalarım için beslenme programı

cem' Alıntı:
İlker o ayarı sen yapacaksın. Bazı yemler sıkıdır, bazıları hava kabarcıklıdır. Raffy P mesela bu gruptadır. Bunu diğerlerine göre fazla vermen icap eder.

mailto:/QXAnJZ.jpg

mailto:/XWvgyk.jpg

mailto:/b850jb.jpg

mailto:/dj5JoX.jpg

mailto:/59dv4L.jpg

mailto:/A2mbEL.jpg

mailto:/JLYGXQ.jpg

mailto:/O2qlkD.jpg

mailto:/ydMDmj.jpg

Alisarp' Alıntı:
Yarin cekersin uyandirma hayvani
Hayir sen daha iyi bilirsin biz hayvani gormuyoruz

Attım Alisarp

Ya ben 10 adet raffy p diyorum acikcasi ama yanlista yonlendirmek istemem
Yanliz baska bir sorun hayvan bu saatte neden uyumuyor ?

Alisarp' Alıntı:
Ya ben 10 adet raffy p diyorum acikcasi ama yanlista yonlendirmek istemem
Yanliz baska bir sorun hayvan bu saatte neden uyumuyor ?

Abi uykum yok dizim var ona bakacam uyutma beni lüffen dedi :haha: şaka bir tarafa dalgıç floresanı 11 30 civarında kapatıyorum öyle uyuyor.

Yok zaten akvaryum kucuk dalgic parlaktir yani uyuyamaz 22:00 de kapat huysuzlasmasin :)

Alisarp' Alıntı:
Yok zaten akvaryum kucuk dalgic parlaktir yani uyuyamaz 22:00 de kapat huysuzlasmasin :)

Tamam o şekilde yapayım Alisarp. Hayvanda obezleşme yok dimi

Genel durum nasıl ne dersin

Alt kabukta plaka birikimi ust kabukta plaka atimi var
Goz kulaklar iyi
Obezlesme yok

Devit uygulamasi yapiyor musun ilker ?

Sağolasın Alisarp.

Evet ama haftada 1 falan.

Alisarp' Alıntı:
Alt kabukta plaka birikimi ust kabukta plaka atimi var
Goz kulaklar iyi
Obezlesme yok

Devit uygulamasi yapiyor musun ilker ?

alt kabuktaki birikim nasıl atılacak

Bir 5+5 e çekiyorum o halde raffypde mineralde ve rugilde günlük miktarı.Hatta rugilde 6+6 bile yapabilirim belki. Gammarusuda arttırırım. Agil ve reptominde 4+4 yaparım.

Yani 3+3 de kısa zamanda 5 e vurduysa ibreyi 5+5 de falan nolur bilmiyorum :w00t: helali hoş olsun ne istiyorsa hepsi tosunuma. Annemgil dalga geçiyor benle :) bir de çocuğun olunca ne yapacaksın başından ayrılmazsın tüm maaşı ona yatırırsın diye. Vallahi bir canlının sorumluluğunu taşımak maddiyattan daha önemli. Ne olursa olsun

cem' Alıntı:

attım resimleri cem abi. Senin görüşün, durum değerlendirmeni alabilir miyim :smile: kafa hacmi resimlerdeki gibi işte. Dediğim 5+5 ve 4+4 sistemi uygunmudur

Alt kabuk silisle üst kabuk mango ile atılır. Obez değil.

Geri