Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağalarım ve Evleri Hakkında

Merhaba,

Kaplumbağalarınızın ikiside dişi. Yalnız 9cm kabuk boyundaki Mıkırcık isimli arkadaşın tırnakları biraz daha uzarsa tekrar fotoğraf yollarsın.

Kaplumbağalarınız hareketliyse aç gün uygulamasına şu an gerek yok. Vital yerine tetra reptomin alırsınız ve haftada 2 öğün verirsiniz.

1. Gün: sera raffy p
2. Gün: Tetra reptomin
3. Gün: Sera raffy I
4. Gün: sera mineral
5. Gün: sera raffy p
6. Gün: Tetra reptomin
7. Gün: Jbl Agil

Sera raffy P nin içerisindeki kırmızılar bittiğinde sera mineral alabilirsiniz. Sera raffy I bittiğinde jbl gammarus alabilirsiniz bu biraz daha büyük. Ya da direk Jbl Energil ya da Sera Raffy Royal alırsınız. Bunlar kurutulmuş balık ve büyük karides içeriyor.
 
1. Gün ile 7.günü değiştir aç gün sonrası hayvanlar düşük kalorili vitali yemesin. Marul kıvırcık üstüne ot türevli olmasın. Vital bitince reptomine geçersin. Kurutulmuşta gammarus yavaş yavaş küçük gelmeye başlar. Tropical dried fish yada tropical reptiles carnivore orta boy kutusundan alırsın. Bu cırcırböceği ve kan kurdu karışımı.

1. Hayvanın ön tırnakları 2. Hayvan gibi uzamışsa hayvanların ikisi de erkek. Kafa yapıları erkek olduklarını gösteriyor. İnce uzun, keza kabukları da. Dişilerde kafada kabukta biraz daha oval olur. Belirleyici tırnaklar dişilerde uzamaz ama kalınlaşır. Kuyruk yapısı daha sonra belli ediyor kendini. Anüs erkeklerde kuyruk ucuna doğru yaklaşıyor.

Hayvanları 3,5-4 cm kabuk boyu civarı almışsan ve kabuklarında plaka katmanı oluşmamış halde yeşil renkteyse, yani kendi normal boyundaysa aldığından geriye 4 ay say.
 
Son düzenleme:
Yılbaşı ile başlayacağınızı yazmışsınız. Eğer daha vitali almadıysanız tetra reptomin alabilirsiniz.
 
Küçük olan Mıkırcık kafasının iki yanına ön ayaklarını ileri doğru uzatıp, büyük olan Pıtırcığı sıkıştırıyor :)nedir bu acaba?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Erkek dişiye kur hareketi yapıyor. Çok net gözükmese de soldaki hayvanın ön tırnakları uzun ama sağdakinin tırnakları kısa. Sağdaki dişi sanırım.

Bu arada akvaryum içerisindeki taşlar altlarında pislik barındırır. Düzenli olarak temizliyorsanız sıkıntı oluşturmaz.

Bu makalede fotoğraflı bir şekilde kaplumbağa cinsiyet ayrımı var.

Bir Kaplumbağanın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır
 
Erkek dişiye kur yapıyor. Daha doğrusu yaptığını sanıyor ama el titretme olayından bir haber. Sadece ayakları uzatıp tutuyor öyle. Zamanla öğrenir.

Bu dişi açısından iyi değil, dişi için azap günleri başladı artık, sürekli peşine düşüp bunaltacaktır.

Suyu 1-2 cm daha yükseltebilirsin.
 
@emre_selvitopu bey detaylı temizlik yapıyorum, yeni akvaryuma geçebilirsem inşallah sadece kum ve kök koyacağım :)

@cem bey yaşları daha cinsel birleşme için erken sanırım, dişiyi korumak için yapılabilecek bir şey var mı sizce? Ayrıca sanırım büyük olan dişi küçük olanda erkek sanırım ? Yaptığım araştırmada bu yaptığı hareket ya kur için yada erkekler arasında karşılıklı olarak hükümdarlık kavgası için yapılıyormuş.
 
Evet tırnağı uzun olan erkek diğeri dişi.

Erkeklerin hormonları cinsel gelişim sonrası tavan yapar. Başlarda vücutlarındaki değişimi algılamaya çalışırlar. Erkeklik organları zaman zaman dışarı çıkar. Sonradan dişiye ilgi duymaya başlarlar, bu kur hareketleri olur ancak çiftleşme için daha zaman vardır.

Dişinin üreme organının aktif hale gelmesi boş yumurta atma ile başlar. Ancak çiftleşmeye hazır olma zamanı yumurtanın 3 cm boya ulaştığı zaman başlar. Verimli yumurta içinde bu boyda olması gerekir.

Çiftleşmede belirleyici olan dişidir. Bu iki şarta bağlıdır.
1.dişi kendini hazır hissetmeli
2.çiftleşeceği erkeği layık görmeli.
Dişi erkeği istemez ise asla çiftleşmez.

Bu konuda dişinin fazla bir seçeneği yok erkek her gün defalarca dişinin üstüne gidecektir. Arada sürtüşme ve ısırmalar olacaktır. Deride hafif kızarıklıklar olağandır. Daha ağır hadiseler nadir görülür yine de elinde baticon bulundurmalısın. Bu boylar itibariyle dişiler erkeklere göre daha hızlı büyürler. Dişi boy ve kafa olarak irileşeceği için dişinin özgüveni artıp tepki verecek hale gelir bu sebeple erkek biraz daha temkinli yaklaşacaktır. Önden o koca ağıza yaklaşamayacağı için tepeden ensesine hamle yapabilir. Yada arka bacaklarına. Dişi ise el titretmek için yaklaştığında erkeğin bacaklarına hamle yapacaktır.

Dişi kendini suda savunamazsa yada bunalırsa kuru alana çıkar.

Burada tek yapacağın akvaryum ortasına bir dekor koyarak yüzüşlerini dairesel bir alanda döndürmelerini sağlama yada hayvanın ardını yaslayacağı bir köşeye dekor gibi birşey. Akvaryum boş olduğunda sürekli karşı karşıya geleceklerdir.
 
Geri
Üst