Merhabalar, yaklaşık 9 gündür benimle olan yavru bir su kaplumbağam var. Su kaplumbağası ile ilgili birçok forumu, internet sitesini araştırdım fakat çok çelişkili ve açık uçlu cevaplar verilmiş. Su kaplumbağam hakkında sorularımda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, aynı zamanda merak eden arkadaşlar için de su sorularımın altına verdiğiniz cevaplardan seçip başkaları da okuduğunda faydalı olmasını istiyorum.
1-) Exo Terra'nın 25W Sun Glo isimli ısıtıcısını kullanıyoruz fakat UVA yani UVB değil. Sorun olur mu bilgilendirme yaparsanız sevinirim. (2.0 mı yoksa 5.0 mı emin değilim.)
2-) Su ısıtıcısı da 25 derece bu kaplumbağalar için uygun sıcaklık derecesi mi bunun hakkında da bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
3-) Kaplumbağamın kabuğunda yumuşama var büyük ihtimalle bu başta normal ısı vermeyen ışık kullanıyor olmamızdan kaynaklanıyordu fakat durumu farkedince 1.soruda yazdığım gibi hemen farklı bir lamba aldık.
Şimdilik sorularım bunlar yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
1-) Exo Terra'nın 25W Sun Glo isimli ısıtıcısını kullanıyoruz fakat UVA yani UVB değil. Sorun olur mu bilgilendirme yaparsanız sevinirim. (2.0 mı yoksa 5.0 mı emin değilim.)
2-) Su ısıtıcısı da 25 derece bu kaplumbağalar için uygun sıcaklık derecesi mi bunun hakkında da bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
3-) Kaplumbağamın kabuğunda yumuşama var büyük ihtimalle bu başta normal ısı vermeyen ışık kullanıyor olmamızdan kaynaklanıyordu fakat durumu farkedince 1.soruda yazdığım gibi hemen farklı bir lamba aldık.
Şimdilik sorularım bunlar yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.