Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hakkında sorularım

Raffy p içindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunları ayırıp vereceksin.

Öğünlerde kaç tane yem vericez peki abi? Hani günde iki öğün veriyoruz mesela raffy p 5 öğün demişsin 5 tane mi vericez toplam bir haftada?

Birde abi gayet canlı ve hareketli ama ağzından kabarcık çıkartıyor sadece bir türlü halledemedik.

Haftada sabah akşam toplam 14 öğün yem zamanı var. Bu öğünlerin 5'inde raffy P vereceksin. Bu öğünlerin her birinde vereceğin miktar hayvanın kafa hacminin yarısı kadar olacak. Böylece günlük toplam kafa hacmi kadar olacak.

Hayvan 4 cm olduğuna göre bir öğünde vereceğin miktar raffy I'da 4 ( içinde balık varsa bir balık iki gammarusa denktir ona göre verirsin) diğer stick yemlerde ikişer adet olacak. Aynı öğünde farklı yem verme.

Çokta hareketli olması iyi değil bu çok enerji harcamasına ve üşümesine ön ayak olur. Kuru alan, su ve dış ortam ısıları uygun ısıda olsun.

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Gece isi veren ama işik vermeyen jbl marka reptil heat diye bir urun var. Ben hayvanlarin kara alaninda onu kullaniyorum. Hem işik olmuyor hem sicak oluyor. 100 tl civarinda patlama gibi sorunuda yok. O urunu tavsiye ederim. Ampul gibi aynen yuvasina takiyorsunuz. Koctasta zamanlayici alirsiniz iki adet grce isiticisi ve gunduz isiticisini hic dugmelere basmaya gerek kalmadan dongu yapabilirsiniz

mevlut' Alıntı:
Gece isi veren ama işik vermeyen jbl marka reptil heat diye bir urun var. Ben hayvanlarin kara alaninda onu kullaniyorum. Hem işik olmuyor hem sicak oluyor. 100 tl civarinda patlama gibi sorunuda yok. O urunu tavsiye ederim. Ampul gibi aynen yuvasina takiyorsunuz. Koctasta zamanlayici alirsiniz iki adet grce isiticisi ve gunduz isiticisini hic dugmelere basmaya gerek kalmadan dongu yapabilirsiniz

Bu harikaymış benimde ihtiyacim var gece isiticisina aslinda.

Kesinlikle guzel
Bir urun

Cem sana nasil ulasabilirim?

Kişisel değilse buradan konu açabilirsin.

seramik ısıtıcı özellikle yüksek watt ise zamanlayıcı yerine termostat a bağlı çalıştırılırsa daha verimli olabilir bende 25 wattlık var o bile kuru alanı bırakınca 7-8 derece ısıtıyor halbu ki 4 derece gibi ısıtıması yetiyor

nick burns' Alıntı:
seramik ısıtıcı özellikle yüksek watt ise zamanlayıcı yerine termostat a bağlı çalıştırılırsa daha verimli olabilir bende 25 wattlık var o bile kuru alanı bırakınca 7-8 derece ısıtıyor halbu ki 4 derece gibi ısıtıması yetiyor

Seramik ampullerin termostata bağlı olması ekonomik ömrünü kısaltır.

Cem abi ağzını açıp sürekli baloncuk çıkartıyor. Bunu sıcaktayken de yapıyor. Veteriner iğne falanda yapmıştı antibiyotik hatta suyuna da damlatıyorduk ilk yaptığında geçmişti ama şimdi yine sık yapıyor ne yapmak lazım abi? Eğer kötü bir durum da varsa söyleyin yani bileyim vallahi.

Cvp: RE: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Woozie' Alıntı:
Cem abi ağzını açıp sürekli baloncuk çıkartıyor. Bunu sıcaktayken de yapıyor. Veteriner iğne falanda yapmıştı antibiyotik hatta suyuna da damlatıyorduk ilk yaptığında geçmişti ama şimdi yine sık yapıyor ne yapmak lazım abi? Eğer kötü bir durum da varsa söyleyin yani bileyim vallahi.

Baloncuğu yaptıktan sonra onu yeme gibi bir hareket yapıyor mu gözetlermisiniz eğer öyleyse oyun oynuyordur. :)

Suya antibiyotik damlatma pek olumlu netice vermiyor. Hayvanda burun akıntısı, yüzmede arıza, iştahsızlık, kuru alanda haddinden fazla kalma isteği, halsizlik, kuru alanda dururken başını yere yatırma var mı ?

Su ve kuru alan kaç derece ?

Cem abi hatirlarsan ben uzun ugraslar sonunda yinede kurtaramamistim gecen sene petshopa terkedilen bir resi. Denemedigim cozum kalmamisti. Akciğer enfeksiyonuydu. Hala aklima geldikce üzülüyorum

Yavru kaplumbağalar akciğer enfeksiyonuna yakalandığında eğer başlangıç değilse ki onda bile zor. Kurtulma ihtimalleri olmaz.

Tekrardan selamlar, neredeyse 2 ay oldu ve şuan sağlık durumu gayet iyi gözüküyor. Yalnız Cem abi yem konusunda senden tekrar bilgi almam gerek :) Şuan boyu 6-7 cm civarında reptomin ve raffy p var. Günde ne kadar verelim bunlardan bir bilgi verebilirsen sevinirim teşekkürler

Konuya baktım cevap yazacak vaktim yoktu sonrada ana başlıkta kaybolunca bulamadım. Son konulara baktım arada mı kaynadı diye neyse sonunda buldum.

6 cm'yi geçti ise jbl agile başlayabilirsin ama hayvan tek. Skt 2017 ikinci yarısından sonraki yemlerden al. Bulamazsan agil dursun.

Bir de raffy I al. Kurutulmuş yemin yok.

Günlük yine kafa hacmi kadar öğün başıda yarım kafa kadar olacak. Raffy P'deki kırmızı mineralleri bir gün vereceksin.

Cem abi şimdi ben beslenme kategorisindeki sabit konuya baktım da 6cm-8cm arası olunca tek öğün verin yazıyor böyle mi yapmalıyım? Bir de abi şimdi ben bu 2/3 oranında falan onları hiç anlayamadım ya :) Mesela şimdi 6cm boyundaki kaplumbağama örneğin bir öğünde ne kadar raffy p veya reptomin vermeliyim yani adet olarak söylersen daha iyi anlarım öteki türlü anlayamıyorum. Herhalde benimkinin kafası 2 raffy p kadar :D

Ama 2 tane de değildir herhalde 4 tane sanırım boyun kısmını da sayarsak ama bilemiyorum

Ek olarak Kuru alanda dururken başını yere yatırıyor ama her zaman yapmıyor bi iki kere hapşırır gibi yapıp sonra kaldırıyor kafasını ama diğer her şeyi gayet iyi yani başka bir belirti göstermiyor

Emre (AEK) 6 cm kabuk boyunda tek öğünü öneriyor. Ben henüz gelişme çağının en aktif döneminde olduğu için 8 cm boya gelince tek öğüne geçilmesi taraftarıyım.

Oranlar ana yem, ek yem ve destek yemin haftalık payda oranlamasıdır.

Günlük kafa hacmi kadar olacak sabah ve akşam olmak üzere 2 öğün verilen boyda bunun yarısı oranında ikiye pay ederiz.

Stick yeme göre gammarusu biraz daha fazla veriyoruz. Gammarus kurutulmuş yem olduğu için içi boştur.

Her kaplumbağanın başı farklı ebatlarda olabilir. Onun için şu kadar ver demem doğru olmaz. Kafa hacmini tam tutturamıyorsan bir fazla vermende sıkıntı olmaz.

Dilanın kaplumbağası da aynı boyda o görürse konuya cevap verir.

Geri