Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hakkında sorularım

Abi birde sen uva lamba cortlayınca ecolite almışsın. Bendeki lamba fazla ısı vermiyor sanırım. Bunun yerine ecolite mi alayım yoksa uva ile ecolite farklı mı yani ikisini aynı anda mı çalıştıracağız alırsak?

Abi birde ben elimle kafasının üstünden ve altından seviyorum ağzını açıp hamle yapıyor ama bir süre sonra yapmıyor öyle seviyorum. Bazıları da sevilmez falan diyor ama hayvanın hoşuna gidiyor gibi. Bilgi verirsen sevinirim.

Bendeki uva spot tipti onlar sendekine göre dayanıksızdır. Ben uva+uvb kompakt kullanıyorum. Uvb içerikli ampuller ısı vermez. Onun için ısıtıcı lamba ile takviye yapılır.

Ecolite halojendir ama uva değil. Normal ampuldür. Bunu alırsan iki lamba kullanacaksın sonuçta ilerde bendeki gibi ikisi bir arada uv ampul alacaksın. Yani iki lamba şart olacak. Bende 4 hayvan var. Bazen ikili çıktıklarından dolayı alan genişliyor iki ısıtma bir uv lambası kullanıyorum.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar olduğu için dokunulmasını ya da ele alınmayı sevmezler. Bu strese sokar. Ağzını açması da savunma amaçlıdır. Bende zamanında bir iki defa yaptım o bölgedeki deri sarkıntılarını almak için ama bu yetişkin olanlar için yapılması tehlikeli bir durum. Özellikle 15 cm sonrası deriyi parçalayıp yaralayacak oranda ısırmalar oluyor. Daha öncesinde de can yakmalar.

Sende sonradan tepki göstermemesi zarar gelmeyeceğini ve yapmaya çalıştığını anlamaya çalışmasından. Yoksa yetişkin olsaydı parmağın bir anda ağzının içinde olurdu.

Elden beslerken o dönem parmaklarımı da ısırıyorlardı. Bende baş ve işaret parmağımdaki nasırları kesmiyordum. Bu da acımasını önlüyordu. Şimdi o da çare olmuyor direk suya önlerine atıyorum.

Bu sebepten dolayı evde baticon bulundur. Kanatırlarsa hemen sürersin.

Abi peki bu kaplumbağanın elime alışması gibi bir durum olmaz mı böyle sevsem falan. Zaten bunu devamlı kısa süreli tekrar edersem dostca yaklaşabilir diye düşünüyorum. :)

Birde şey soracağım abi suyunun üstü böyle yağlı gibi sanki hani yağ şeyleri yüzüyor bunun sebebi kaplumbağadan dolayı mı yoksa nedendir acaba? Su filtresi ve ısıtıcıyı da temizlerken yağlı gibi hatta.

Bunlar değişik hayvanlardır. Rahatsız etmeyecek şekilde davrandığında sana tepki göstermez veya kuru alandan panikleyip inmez. Ama temizlik yada ayda bir yaptığımız sağlık kontrolü için elimize aldığımızda bu güvene dayalı iletişim bir anda kaybolur. Ürkek davranışlarına geri dönerler.

Ben 40 gün kadar evde yoktum geldiğimde unuttukları gibi elden yemeyi de bıraktılar yani ilk aldığım zamanki hallerine döndüler. Bende yeni almış gibi sıfırdan başladım. Tekrar düzelmeleri 2-3 hafta kadar süre aldı. Hayvanların istediği şekilde davranırsan güvene dayalı iletişim kurulabiliyor aksi halde trip atıyorlar.

Hayvana devit sürdüysen veya kurutulmuş yemleri yoğun biçimde suya attıysan bunların yağ salınımı olur.

Yok abi aslında ne fazla ne eksik veriyoruz ama yağı çözemedim yani bir garip şekilde yağ yüzüyor su üstünde

Filtredeki süngerde oluşan yağımsı tabaka alg oluşumlarından kaynaklı bu cam yüzeyi ve kuru alanın altı su ile temas ettiğinde de oluşuyor.

Dışardan ek gıda birşey veriyor musun

Yok abi normalde olmaması gerekiyor ama. Kuru alanın altı da suya değmiyor aslında ama?

Krem sürülmüş el teması oldu mu suya ya da su eklediğin kapta. başka aklıma gelen birşey yok.

Bir de bazı markalarda filtre pervanesine vazelin sürerler ama bu yeni alındığı dönemlerde görülen birşey. Zamanla kaybolur.

O tabakaları maşrapa ile al.

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Cem'in ifade ettiği gibi herhangi bir müdahale bulunmuyorsa su değerlerinin düşük olması sebebiyle bu tip oluşumlar gözlemlenebilir.Akvaryum kapalı ile havalandırmasının sağlanması ve suyun oksijen değerinin yükseltilmesi önleyici ve giderici olabilir.

Abi birde bir sorum daha olacak. Bugün kaplumbağama bakarken boğazında şişlik var gibi yani aşağıdaki fotoğraflardan da bakabilirsiniz. Hasta olma ihtimali var mı acaba internette o kadar şey yazıyor ki. Bu şislik su altındayken değil de kafasını sudan çıkarıp cama dayanınca oluyor gibi bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim.
http://imgur.com/q6OF2fI http://imgur.com/zM6nwhA

Resimleri güncelledim. Sanki suyu ısırıp baloncuk çıkartıyor gibi anlamadım.
mailto:/W103E8.jpg
mailto:/yLEZLk.jpg

Suyun içindeyken böyle bir şey yok ama.

Abi sanırım akciğer enfeksiyonu ya.

mailto:/4bPyV0.jpg

Abi birde bana bi çelik su ısıtıcı önerebilirsen sevinirim lanet olsun ya. Millet birde 2009 da yok kaplumbağamı bu yüzden kaybettim falan yazmış moralim bozuldu.

Ama pasifte değil yani yine hareketli anlamadım.

Çene altı soğukkanlı sürüngenlerde radyatör görevi görür. Bizler gibi sıcakkanlı canlılar ısıyı vücutlarında korurken soğukkanlılar bulunduğu ortama göre vücut ısılarını ayarlar.

Bu bölgedeki kılcal damarlar ile kanı vücutlarına gönderirler. Aynı şekilde kuru alanda ısındıklarında aşırı ısıyı bu biçimde serinletmeye çalışırlar. Boyun altı derileri inip kalkar. Kısaca olay bu. Hayvanda sorun yok.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olduğunda halsizlik belirtileri gösterir. Tabana inmede zorlanır ve kuru alanda fazla kalma ihtiyacı gösterir. Kafasını halsiz biçimde kuru alana yatırıp gözlerini kapar. Seninkinde bunlar yok.

Çelik ısıtıcı olarak iki tane marka biliyorum biri roxin diğeri RS electrical

Abi valla gayet aktif ama bilemiyorum içime su serptin Allah razı olsun. Yarın hemen ısıtıcı yem her şeyi temin edicem. Umarım bir şeyi yoktur.

Bu ısıtıcıda roxin ayarında bunu da alabilirsin. Diğer seçenek hemen sayfanın altında 9.sırada sicce marka ısıtıcı da var. Bu italyan malıdır. Camı quartz ise bunu kaçırma. Titiz kullanabilirim dersen kristal camda olsa al. Ama garanti olsun kırılmasın dersen çelik olanı al. Dereceyi unutma. Esas ısı netliğini dereceden anlarsın. Ona göre kalibre edersin. Isıtıcıların ikiside senin akvaryuma göre güçlü.

Ecolite halosoft soft yani beyaz camlı olanını alacaksın. Bu tasarruflu ampuldür. 52 W fakat etkisi 68 W.

Lambada horoz marka kıskaçlı max 60 watt kaldırır.

Tamamdır abi ribao alırsak bugün kargoda ondan ribao alıyorum sende uygun dersen

Tamam alabilirsin. Kapasitesi 150 litreye kadar gidiyor ama dediğim gibi derece ile ısıyı ölç. Çelikler geç ısınır geç soğur. Kapandıktan sonra çelikteki ısı soğuyana kadar devam eder. Onun için devreyi kestikten bir süre sonra yine ısıyı kontrol et.

Abi nu geç ısınıp geç soğuma problem olur mu ki sence? Birde tetra proline 100w kırılmaz ısıtıcı diye bir şey var onu tavsiye eder misin? 50w 80 tl 100w 92tl ama bilemiyorum

Geri