Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağam hakkında sorularım

Bu sorun olmaz. Ben ilk zamanlar RS kullanmıştım. Ona göre ayar yapıyorsun. Mesela ben 26 derecede 28 dereceyi bulmuştum.

Tetrayı bırak. Onu kullanan bir iki arkadaş memnun kalmadı. İçindeki plakalarda sorunlar çıkmış

Ribaoyu aldığında görüşlerini yaz. Bunu kullanan olmadı. Seçenek olsun.

Ama tetra proline 20 cm yüksekliğinden diyor o bize gitmez herhalde

Tamamdır abi alıp gerekli bölüme konuyu açıp bilgilendirme yapacağım teşekkürler :)

Abi ama bu bizim akvaryuma olmaz herhalde 100 wat 25cm boyu var diyor.

Tetra proline da dediğim sıkıntılar oldu. Onun için önermiyorum. Kaldı ki ona o kadar para veripte alacağına jbl protemp daha iyidir.

Berrak 100 W jbl satıyordu. Ona uzunluğunu sor istersen alım satımda olacaktı. Konu

Sera dik konumlandırmalı. Fiyat olarak çok yüksek. O fiyata daha büyük akvaryum alırsın. 100 W ısıtıcı alırsan daha büyük akvaryumda da kullanabilirsin. Düşük wattlı alırsan çöp olur gider. Ben ilk başta 25 litrelik akvaryumda 100 W kullandım. Sonra 140 litrelik akvaryumda da.

Neyse sen çelik olanı al. Kırılma endişesi duyuyorsun. Ama boyunu sorup öyle al. Ya da 100 litre üstü akvaryum alıp ona göre ekipman al uzun süre gitsin. Bu ara piyasa kötü iyi pazarlıkla biraz ucuza alabilirsin. Bazı petshoplar akvaryumda kampanya yapıyor. Ama iç takım alma. Akvaryumla beraber dandik ısıtıcı filtre verende var.

Abi lamba mandallı masa lambasını eritir demişler bugün ablama bauhausta. Böyle bir durum olabilir mi?

Bu lambadan alacaksın çanak metal duy seramiktir. Max 60 W kaldırır.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Abi birde bizim kaplumbağada solunum yolu enfeksiyonu var sanırım. Şu alttaki videodaki gibi yapıyor attığım yerden izlemeye başlarsan görürsün sen yok demiştin ama ne yapmamız lazım?

https://youtu.be/YvtYVyej9i8?t=30s

Evet var. Sen sadece o bölgede yapıyor dediğin için yok dedim. Yarın genta damla al. Yem yiyor ise yeme yemiyorsa ağzına sabah akşam ikişer damla genta damla alıp damlat. İlk üç gün bu şekilde yap duruma göre dozajı yükseltelim.

Ayrıca mineral yem varsa iki günde bir öğün ver. Yok vitamin damla varsa her gün bir damla ağzına damlat ama dikkat et ciğerine kaçırma.

Bu ilaç verme harici akvaryumdan çıkarma. Su 28 kuru alan 32 derece olsun. Bulunduğu yer esinti cereyan almasın oda soğuk olmasın. Hayvan geceleri kuru alanda uyumak isterse bir tane 40 W mavi yada yeşil renk armut ampul alıp kullan.

Geçmiş olsun.

Herhangi bir yemi yemek istemez ise diğer yemi dene güçlü olması için bol yemeli. Ölçüyü bırak ne kadar yerse o kadar miktarı doyana kadar tek tek ver. Direnç seviyesi yüksek olsun. Hayvanda ilk düzelme ciğerdeki iltihabı atma ile başlar. Bu esneme hareketini bırakırsa düzelme ihtimali kuvvetlidir.

Cem abi, ablam geceleri de bu lambayı açık bırakıyor soğuduğunu söyleyerek. Bende ışık olursa hayvanda uyku problemi olabilir dedim ama ablam gece uyuduğunu söyledi. Gece de lambanın yanmasında bir sıkıntı olur mu? Lamba zaten ısı vermiyor uvbydi sanırım sabah bakacağım ama yine de ısındığı için ister istemez sıcak tutuyor. Senin dediğin lamba ve lamba tutacağını önümüzdeki hafta temin edeceğiz.

Tabanda uyuyor ise kafasını altına sokacağı ya da saklanacağı kök bitki vb ışıktan rahatsız olmasını önler. Buna rağmen uyuyorsa iyi ama gündüz bakın uyuklama durumu varsa bu uykusunu alamadığına dolayısıyla ışıktan rahatsız olduğuna işarettir.

Uvb'yi 4 saatten fazla açık bırakmayın radyasyon yayar. Bu sürekli deri değişimi ve akabinde nadirende olsa tümör yapabilir. Ayrıca aktif ömrü 1 senedir sonrasında yarılanma ömrü başlar. Ampulü ziyan etmeyin.

Elektrikçileri dolaşıp normal soft ve yeşil yada mavi bir ampul bakın.

Cvp: Su kaplumbağam hakkında sorularım

Abi şuan sadece UVA kullanıyoruz. Dediğim gibi dediğin ampülü ve ampül tutacağını önümüzdeki hafta temin edeceğim. UVA 2.0 sun glo sanırım 5.0 değil. UVA da zararlı olur mu onun için?

2.0 tropical hayvanlar için düşük oranlı. yani bizimkiler açısından düşük yüzdesel değer. yalnız bu 2.0 ya da %2 oranı uvb için verilen orandır. içinde uvb'de olmasın. uva genelde %30 civarlarında olur.

Cem abi kaplumbağamda hafif derece akciğer enfeksiyonu var. Ama yani gözlerinde, yüzmesinde herhangi bir problem yok çok aktif iştahı da gayet yerinde. Ama sadece ağzını açıp çenesini gıcırdatıyor ve burnundan baloncuk çıkartıyor. Hapşuruyor gibi ve kabuğun altı hafif pembe. Veterinerden vitaminli antibiyotik aldık onu damlatıyoruz birde sol arka bacağından iğne oldu yine antibiyotik. Suyun sıcaklığını da 28'den 31'e çıkardık. Birde bazen gelip turtle bank'in rampasını arada ısırıyor. Var mı tavsiyelerin ?

Hayvanın su içinde üstünde durabileceği yada tutunabileceği birşey olursa gövde su içinde durduğu için üşümemiş olur. Işık algısı hayvanda kuru alana çıkma isteği uyandırır. Mesela iç filtreyi bu şekilde sadece burnu dışarda olacak şekilde konumlandırırsanız sürekli onun üstünde uyuyacaktır. Su dışarıdan şu an için sıcak olacağından hayvan sudan çıkmayıp orada uyuyacaktır.

Eğer ki ampul uvb ise bu üzerinde yazar. Sürekli yanması daha zararlı radyasyona aşırı maruz kalır. Hayvan ısınsın derken kanser etmeyin.

Rampayı ısırması ya oradaki kabarcıkları yem zannetmesinden ya da yosun oluşumu sebebiyle olabilir. Suyu 28 dereceye düşürün. Hayvan su dışına çıktığında dış ortam soğukluğundan daha fazla etkilenip iyice hastalığı artar. Hayvanı bir şekilde su içinde tutmaya çalışın.

Cem abi yem verimini nasıl yapmalıyız sence raffy p ı ve reptominden var.

Hayvanın kabuk boyu ne kadar ?

Haftada 14 öğün var. İkisi mineral yeme. Raffy P 5 öğün; raffy I 4 öğün repto 3 öğün olsun. Buna göre program yaparsın.

Geri