Merhabalar. ilk olarak su kaplumbağam hediye geldi cinsi hakkında bilgim yok bileniniz varsa öğrenmek istiyorum. Asıl konu son 2 haftadır sürekli uyuduğunu gözlemledim ancak iştahı yerinde. Bugün elime aldığımda kabuğunun çok yumuşak olduğunu farkettim ve araştırdığımda raşitzm kemik hastalığı olduğunu öğrendim bugün itibatiyle yerini değiştirip direkt gün ışığı alan bir yere koydum ve akvaryumunu taşlar dahil temizledim ve suyuna vitamin damlattım. Suyunu sık değiştirmeme rağmen son zamanlarda suyu katran gibi oluyordu ve kaplumbağamın üstünde beyaz bir katman var nasıl oldu bilmiyorum. Karides yemiyle besliyorum .Uv lambası vardı ancak direkt gün ışığı almıyordu sanırım burada hata yaptım. Çabuk iyileşmesi için neler yapmalıyım? İstanbulda kaplumbağadan anlayan veteriner bulmak çok zor. Gün ışığı ve iyi beslenmeyle tedavi edilebileceğini okudum bunun dışında önerileriniz var mı? Umarım can dostum iyileşir. Ek olarak : 1. kalamar kemiğinin iyi geldiğini duydum, kuşlarım için olan oluyor mu oluyorsa nasıl kullanabilirim, 2. karides harici ne yemi verebilirim karides tek başına yeterli değil sanırım. Yeminin resmini koydum. Günde ne kadar ne sıklıkla vermem uygundur
3. Akvaryumumda bir eksiklik var mıdır? Önerebileceğiniz kaliteli uv ışık var mıdır?
Uyurken olan resmi güncel resim, diğeri sağlıklıyken çekinen resimdir.
3. Akvaryumumda bir eksiklik var mıdır? Önerebileceğiniz kaliteli uv ışık var mıdır?
Uyurken olan resmi güncel resim, diğeri sağlıklıyken çekinen resimdir.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: