Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Gentagutu sabah-akşam hayvanı dik tutup ağzına 2 damla ruj sürermiş gibi damlalar arası 10-15 saniye bekleyip sürün. Kulak pamuğu kullanmayın , gentagut kutusunun ağzını damlatmayacak şekilde ilacı hayvanın ağzına sürmek için kullanabilirsiniz ama hijyeni sağlamak lazım.Hayvanı o vaziyette biraz bekletin.

İnternetten ya da bulabiliyosanız petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. Onu da 1 hafta boyunca her gün hayvanı dik tutup ağzına 1 damla sürülecek şekilde gentaguttan uzak bir vakitte verin o vaziyette biraz bekletin. Vitaminle ilacı birlikte vermeyin.

Hayvana temas etmeden önce ve ettikten sonra elinizi güzelce yıkayın mutlaka.

Arada yem denemeleri yapın. Yemi attıktan sonra odadan çıkın , geldiğinizde yememişse sudan alın yemi.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma ve haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin.

Eğer ağzını açtırabilirseniz çay kaşığında yemi sulu lapa yapıp ağzına boşaltın.
Bu hayvanlar tüküremez ama suda ağzını açıp yıkayabilir. Hayvanı 45 derece açıyla tutarak verin mümkünse yatay şekilde verin. Fazla dikleştirmeyin. Verdikten sonra içeri çekmezse çene altını parmağınızla okşayın. Yutkunma tetiklensin. Bir 5 dakika kuru yerde dursun sonra suya alın. Su içsin.

Ya da eczaneden ufak şırınga alın. 1 mg'lik. Buna sulu bulamaç yapıp çektirin. Ağzını bir şekilde açtırıp içine itin. Yavaşça basın. Bunu çok dikkatli yapın. Fazla basınçlı yaparsanız ciğerlerine kaçabilir. Bunu yaparken hayvanı yatay vaziyette tutacaksınız. Dik tutmayın.

Hayvanın bulunduğu odada rüzgar , klima vb esintiye maruz kalmadığından emin olun. Odayı havalandırmak istediğinizde hayvan sudayken havalandırın mümkünse.

Hayvan ısıtma lambası altında 2.30-3 saatten fazla durursa suya indirin su içsin.

Her iki gözün de net bir fotoğrafını yollama şansınız var mı?
Sürekli mi gözleri bu şekilde?
Gentagutu kullanmaya başlayalı ne kadar oluyor?

Bu yem için hayvan henüz ufak. 6 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Buzdolabında saklayın.

Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bu dönem protein ağırlıklı beslenirler.

İlaç ağzına damlatılacak. Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyoruz.

Gözüne de sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Isıtma lambası ısısıyla göz kapağı kuruduğunda böyle bir durum oluşabiliyor.

Gentagutu sabah-akşam hayvanı dik tutup ağzına 2 damla ruj sürermiş gibi damlalar arası 10-15 saniye bekleyip sürün. Kulak pamuğu kullanmayın , gentagut kutusunun ağzını damlatmayacak şekilde ilacı hayvanın ağzına sürmek için kullanabilirsiniz ama hijyeni sağlamak lazım.Hayvanı o vaziyette biraz bekletin.

İnternetten ya da bulabiliyosanız petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın. Onu da 1 hafta boyunca her gün hayvanı dik tutup ağzına 1 damla sürülecek şekilde gentaguttan uzak bir vakitte verin o vaziyette biraz bekletin. Vitaminle ilacı birlikte vermeyin.

Hayvana temas etmeden önce ve ettikten sonra elinizi güzelce yıkayın mutlaka.

Arada yem denemeleri yapın. Yemi attıktan sonra odadan çıkın , geldiğinizde yememişse sudan alın yemi.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma ve haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin.

Eğer ağzını açtırabilirseniz çay kaşığında yemi sulu lapa yapıp ağzına boşaltın.
Bu hayvanlar tüküremez ama suda ağzını açıp yıkayabilir. Hayvanı 45 derece açıyla tutarak verin mümkünse yatay şekilde verin. Fazla dikleştirmeyin. Verdikten sonra içeri çekmezse çene altını parmağınızla okşayın. Yutkunma tetiklensin. Bir 5 dakika kuru yerde dursun sonra suya alın. Su içsin.

Ya da eczaneden ufak şırınga alın. 1 mg'lik. Buna sulu bulamaç yapıp çektirin. Ağzını bir şekilde açtırıp içine itin. Yavaşça basın. Bunu çok dikkatli yapın. Fazla basınçlı yaparsanız ciğerlerine kaçabilir. Bunu yaparken hayvanı yatay vaziyette tutacaksınız. Dik tutmayın.

Hayvanın bulunduğu odada rüzgar , klima vb esintiye maruz kalmadığından emin olun. Odayı havalandırmak istediğinizde hayvan sudayken havalandırın mümkünse.

Hayvan ısıtma lambası altında 2.30-3 saatten fazla durursa suya indirin su içsin.

Her iki gözün de net bir fotoğrafını yollama şansınız var mı?
Sürekli mi gözleri bu şekilde?
Gentagutu kullanmaya başlayalı ne kadar oluyor?
Merhabalar.
Yem olayında söylediklerinizin hepsini denedim ağzını milim açmıyor.
Zar zor bir kaç ısırık Gammarus ısırttırabildim suda iyice ıslatıp lapa haliyle.

Camlar hiç açılmıyor, kentsel dönüşümün olduğu bir bölgedeyiz camı açtığımız gibi ev toz doluyor dolayısıyla havalandırmak için sadece mutfak açılıyor kalan odalar açılmıyor.

Gentagut'u 2 gündür sabah akşam 10-15 arayla iki sefer dudaklarına sürüyorum.
Gözleri sürekli bu şekilde değil bazen ikisini açıyor bazen birisini kapatıp diğerini açıyor.

Fotoğraf ilk fırsatta ekleyeceğim.
Teşekkürler

Bu yem için hayvan henüz ufak. 6 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Buzdolabında saklayın.

Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bu dönem protein ağırlıklı beslenirler.

İlaç ağzına damlatılacak. Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyoruz.
Tamamdır. Buzdolabına koydum. Dün Omega one juvenille sipariş verdim akveryem'den. Sanırım pazartesi ulaşır bize ve beslemeye başlarız inşallah.

Gözüne de sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Isıtma lambası ısısıyla göz kapağı kuruduğunda böyle bir durum oluşabiliyor.
Hem ağzına hem gözüne mi yapayım her öğün?
Mesela ağzına 10-15 sn arayla ağzının kenarlarına sürdüm. Bir de üzerine hemen gözlerine mi dökeyim yoksa araya saat koyayım mı veya ağıza uygulama yolundan vaz mı geçeceğiz

Sabah ağzına ve 2 gözüne 2şer damla akşam da aynı şekilde.

Göz ve ağız arasinda uygularken beklemeye gerek yok ama ayni bölgeye uygularken 5 10 saniye bekleyin.

Sabah ağzına ve 2 gözüne 2şer damla akşam da aynı şekilde.

Göz ve ağız arasinda uygularken beklemeye gerek yok ama ayni bölgeye uygularken 5 10 saniye bekleyin.
İki gözüne de aralıklarla 2 şer damla damlattım.
Sonrasında ağzına 2 damla damlattım.

Bu arada 5 yaşındaki oğlum birkaç gündür ateşli ve kanlı ishal durumu yaşanıyor. Sanırım kaplumbağalardan enfeksiyon kaptı sürekli sularına dokunuyordu ne kadar engel olmaya çalışsak da arkamızı döndüğümüzde ne yaptığını bilemiyoruz. Önceki mesajlarda bi anlık hareket ile krakerini akvaryuma sokup ağzına götürüp yemişti hastaneye götürdük ama o gün birşey olmayacağını, salmonella denen bakterinin günler sonra çıkabileceğini söylemişlerdi. Sanırım şuan onu yaşıyoruz.

Hastanede dışkı ve kan tahlili uygulandı sonuç bekliyoruz.
Buraya yazarım.

Eğer salmonella vesaire durum varsa maalesef ki kaplumbağaları evden çıkarmak zorunda kalacağım çok üzülerek.

İki gözüne de aralıklarla 2 şer damla damlattım.
Sonrasında ağzına 2 damla damlattım.

Bu arada 5 yaşındaki oğlum birkaç gündür ateşli ve kanlı ishal durumu yaşanıyor. Sanırım kaplumbağalardan enfeksiyon kaptı sürekli sularına dokunuyordu ne kadar engel olmaya çalışsak da arkamızı döndüğümüzde ne yaptığını bilemiyoruz. Önceki mesajlarda bi anlık hareket ile krakerini akvaryuma sokup ağzına götürüp yemişti hastaneye götürdük ama o gün birşey olmayacağını, salmonella denen bakterinin günler sonra çıkabileceğini söylemişlerdi. Sanırım şuan onu yaşıyoruz.

Hastanede dışkı ve kan tahlili uygulandı sonuç bekliyoruz.
Buraya yazarım.

Eğer salmonella vesaire durum varsa maalesef ki kaplumbağaları evden çıkarmak zorunda kalacağım çok üzülerek.
Kesinlikle çocukları akvaryumdan uzak tutun hem hayvanın hemde çocuğun sağlığı için. Oyuncak değiller sadece uzaktan izlenmeli temas edilmemeli.

Hayvana temas etmeden önce ve temas ettikten sonra elinizi sabun ve bol suyla yıkayın.

Çocuklar ve yaşlılar temas etmesin.

Usulüne göre baktıkça salmonella bulaşmaz bulaşsa da birşey olmaz.

Yıllardır kaplumbağa ile sürekli temas halindeyim birşey olsa bana olurdu.

Zaten ölümcül değil sadece sindirim migdeyi bozuyor 1 hafta sonra ilaç tedavisiyle yada tedavi olmadan geçiyor

Zaten ölümcül değil sadece sindirim migdeyi bozuyor 1 hafta sonra ilaç tedavisiyle yada tedavi olmadan geçiyor
Bana bulaştı en ufak bulantı ateş halsizlik hissetmedim. Sadece çocukları ve yaşlıları biraz etkiliyor zaten çocugunda ne işi var kaplumbağayla temas etmemesi gerekiyor.

Zaten uzak durması konusunda konuştuk güzelce ama çocuk yani arkanı döndüğün zaman ne yapacağını kimse öngöremez. Akvaryumu gözden uzak bir yere koyma gibi bir durum da söz konusu değil bakalım tahlillere göre hareket edeceğiz

Doktor ilaç tedavisi uygularmi bilmiyorum büyük ihtimal ilaç uygulanır bunun yanında yardımcı tedavi gibi yağsız et suyu haşlayın kemikten bahartiz tuzsuz şekilde icirin doktorada sorun

Belirtiler salmonella ile aynı belirtiler olduğunu gösteriyor. 7 yaş altı ve 70 yaş üstü bünyesi zayıf insanlar için ileri aşaması ölümcül.

Tedavisinde monodoks kullanılıyor ama bu çok güçlü bir antibiyotiktir. Doktor kontrolü olmadan verilmesi risklidir.

Ağız ve gözden bulaşıyor. Keşke temasta el sabunlamasını belirtseydiniz.

Aslında bu mikrobik bir durum değil. Her hayvanın bağırsak aurasında yaşayan bir bakteri. Kaplumbağalar sucul ortamda yaşadıkları için bulaşı riski yüksektir.

Bu bakteriyi bizim vücudumuz tanımıyor. Yani bize uyumlu değil. Gösterdiği reaksiyonda bu belirtiler oluyor.

Geçmiş olsun.

Belirtiler salmonella ile aynı belirtiler olduğunu gösteriyor. 7 yaş altı ve 70 yaş üstü bünyesi zayıf insanlar için ileri aşaması ölümcül.

Tedavisinde monodoks kullanılıyor ama bu çok güçlü bir antibiyotiktir. Doktor kontrolü olmadan verilmesi risklidir.

Ağız ve gözden bulaşıyor. Keşke temasta el sabunlamasını belirtseydiniz.

Aslında bu mikrobik bir durum değil. Her hayvanın bağırsak aurasında yaşayan bir bakteri. Kaplumbağalar sucul ortamda yaşadıkları için bulaşı riski yüksektir.

Bu bakteriyi bizim vücudumuz tanımıyor. Yani bize uyumlu değil. Gösterdiği reaksiyonda bu belirtiler oluyor.

Geçmiş olsun.
Şuan serum verdiler. Sabah da verilmişti.

Gaita tahlilinde bir kültür istenmiş o da 3 gün sürüyormuş onun sonucu gelmeden net tanı koyamıyorlarmış.
Bunun haricinde çıkan diğer sonuçlara uygun antibiyotikli serum uygulanıyor şuan.
250ml izotonik verildi.
500ml izotonik ilaçlı da takviye olarak verilecek peşinden.

Ek olarak, sırf bulaşı riski olmasından ötürü özellikle Activex sıvı sabun aldık ve her temastan sonra yıkıyorduk hepimiz ellerimizi. Ama işte bakmadığımız bir an bir temas uyguladıysa demek.

Duruma göre konuyu güncellerim.
Teşekkürler

Tekrardan çok geçmiş olsun.

Sıradan sabunlar kesinlikle temizlemiyor. Ellerimi her zaman alkolle yıkarım. Hatta kullandığım herşeyi alkole basarım. Ameliyat sabununa geçeceğim yakında.

Geri