Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Yorumlarınız için teşekkürler.
Isıtma lambası mesafesi uygun olmuş mu? Duvara monte ettim akvaryuma sabitlemek pek stabil olmadı kayıyor sürekli diye.

- Halojen lamba 42w bulabildim sadece başka bulamadım. Dolayısıyla 42w taktım şuanlık. Araştırmaya devam edeceğim fakat ampülü taktığım duy kısmına elimi sürdüğümde inanılmaz sıcak olduğunu farkettim. Elimi yakacak kadar sıcak yani şapka kısmı. Normal mi?

- 3/1 su yenilemesi yaptım. Koyulan su ile akvaryum suyunun sıcaklığını aynı tutmaya çalıştım.

- Isıtıcıyı taktım, (27 dereceye ayarladım. 26 ve 28 aynı anda yanıyor sanırım bu 27 oluyor)

- Filtreyi kurdum (debi ayarı var, düşük debiye aldım)

- Termometreyi taktım (yarın cam olan gelecek, şuan yapışkan olan takılı ve kaç derece olduğunu göstermiyor 😁)

Ekli dosyalar

• IMG_1351.jpeg
    IMG_1351.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1349.jpeg
    IMG_1349.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1350.jpeg
    IMG_1350.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1352.jpeg
    IMG_1352.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 16
Isıtıcı kafası aşağı doğru bakmasın yukarı doğru çevirin biraz lambayı kapatın

Lamba günde 12 saat açık kalmak zorunda en geç 21.00da kapansın sonra uyurlar

Cam Termometre gelsin sıcaklık ilk 30dk olcumde 32-33 derece gelecek ama havalar sıcak olduğu için birkaç saat sonra sıcak olabilir olctukten sonra 1-2cm yukarı kaldırın

O termometrede üstü böyle boyalı gibi olur turkuaz rengi gibi sanırım

Isıtıcı lambayı sabah 9 da açıp akşam 9 a kadar açık tutacağım doğru mu?

Isıtıcıyı yeniden konumlandırmam gerekiyor o zaman çünkü kafası biraz aşağıda kaldı gibi.

Duy kısmının aşırı sıcak olması normal mi?

Şöyle sabah 7-8 gibi açarsınız akşamda 8 de kapatirsiniz en geç 21.00da kapatirsiniz

Size link atılmıştı masa lambası onu alsanız daha iyi çünkü duvara sabitlemek uygun değil biraz egiklik yapmak lazım yinede ama yarın derece gelsin o zaman sicaklik normal olursa bakarız

Duy kısmı seramikmi onu çekip atabilirmisinz duyun sıcak olması normal

Son düzenleme:
Suyuda biraz azaltın o kenarlardan tutunup kacabilirler

Şöyle sabah 7-8 gibi açarsınız akşamda 8 de kapatirsiniz en geç 21.00da kapatirsiniz

Size link atılmıştı masa lambası onu alsanız daha iyi çünkü duvara sabitlemek uygun değil biraz egiklik yapmak lazım yinede ama yarın derece gelsin o zaman sicaklik normal olursa bakarız

Duy kısmı seramikmi onu çekip atabilirmisinz duyun sıcak olması normal
Aldığım lamba aynısı zaten o da klipsli ama akvaryuma yan koyunca kafası ağır olduğu için içine doğru kaymaya başlıyor.

Duy kısmı alüminyum gibi. Seramik değil.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 7
Egerki alimunyumsa yanar o lamba ısıtma lambası için seramik olacak ampulü sökün o duyu atin

Isıtma lambası mesafesi uygun olmuş mu? Duvara monte ettim akvaryuma sabitlemek pek stabil olmadı kayıyor sürekli diye.

- Halojen lamba 42w bulabildim sadece başka bulamadım. Dolayısıyla 42w taktım şuanlık. Araştırmaya devam edeceğim fakat ampülü taktığım duy kısmına elimi sürdüğümde inanılmaz sıcak olduğunu farkettim. Elimi yakacak kadar sıcak yani şapka kısmı. Normal mi?

- 3/1 su yenilemesi yaptım. Koyulan su ile akvaryum suyunun sıcaklığını aynı tutmaya çalıştım.

- Isıtıcıyı taktım, (27 dereceye ayarladım. 26 ve 28 aynı anda yanıyor sanırım bu 27 oluyor)

- Termometreyi taktım (yarın cam olan gelecek, şuan yapışkan olan takılı ve kaç derece olduğunu göstermiyor 😁)
Evet tek sayılara ayarladığınızda tek sayıya ardışık olan iki çift sayı aynı anda yanıyor.

Lambanız 42w ise 26-27cm de 32 derece kadar sıcaklık sağlayacaktır. ( oda sıcaklığı 28-29c ise)

Termometrenin çalışmaması garip. Bende Seranın da çakması liya var 2 tane. Gayet tutarlı ölçüm yapıyorlar.

Böyle çok güzel olmuş elinize sağlık lamba da uygun.

Akkor lamba ısınır. Sıcakken dokunduğunuzda elinizi yakar.

Hayvan temas edemiyorsa, kuru alanı uygun sıcaklıkta tutuyorsa, çanak metal duy seramik ise problem olmaz.

Böyle çok güzel olmuş elinize sağlık lamba da uygun.

Akkor lamba ısınır. Sıcakken dokunduğunuzda elinizi yakar.

Hayvan temas edemiyorsa, kuru alanı uygun sıcaklıkta tutuyorsa, çanak metal duy seramik ise problem olmaz.
Teşekkür ederim.
Derece düzeldi ve gösteriyor.
28-29 arası gidip geliyor.

Çok kabarcık çıkarmasından aslında rahatsız olduklarını düşünüyordum ben de. Çok debi yapıyor gibi geldi. Çıkardığımda bu durum düzelir mi acaba veya artısı eksisi nedir
Hava aparatı iç filtrede suya düzgün oksijen sağlamıyor tersine karbondioksit ekliyor suya. Debiyi düşürmek için @erkyha arkadaşımız su çıkış yerine hortum bağlamıştı şelale gibi suyu akıtıyordu.

Birde Kuru alan ile cam arasında bir boşluk var. Eger hayvan bir yere sıkışırsa ve nefes almak için su yuzeyine çıkamazsa boğulur.

Geri