Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?​

İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank duvarları arasına sıkışmayacağından veya kaçmak için bu noktayı kullanmayacağından emin olun.

Hayvanın kuru alanda üşütmemesi için ısıtma lambası almanız gereklidir.

Isıtma lambası mesafe ayarı ve ampul tercihi için : https://sukaplumbagasi.com/threads/yavru-kaplumbaga-sahiplendim-kuru-alandan-cikmiyor.15222/

Kuru Alan İçin Taban Malzemeleri ve Rampa

Kuru alanın tabanında çim halı (yumuşak ve kısa olmalı) , halı kaydırmaz , tahta çubuk (ağda çubuğu , dondurma çubuğu vb.) kullanabilirsiniz.
Taban olarak kesinlikle taş kullanılmasını tavsiye etmiyorum . Alttan soğuk verme ve alt kabuk morarması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
1-2 cm boyda yassı veya oval çakıl rampaya silikonlanabilir. Taşların hafif olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır .
Sivri uçlu çakıllar alt kabuğu çizer . Kullanmayın.
Eğer isterseniz rampayı çizgi çizgi silikonlayarak da yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden turtle dock , turtle platform yazarak hazır kaplumbağa kuru alanları satın alabilirsiniz . İnternette satılan çoğu kuru alan vakumlu ya da askılı oluyor. Vakumlu olanları 6cm kabuk boyundan sonra kullanmıyoruz .

Örnek Kuru Alan Fotoğrafları

kurualan2.JPG

kurualan3.jpg

kurualan6.jpg

kurualan7.JPG

kurualan8.png

kurualan9.png

kurualan10.png

kurualan11.jpg

Screenshot_20220905_160222.jpg

1681050996434.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
normal dikdörtgen akvaryuma kuru alan mı satın alacağım yani. internette bir tane gördüm yeşil çim kuru alan. onu alsam akvaryuma taksam olur mu

Kendiniz de yapabilirsiniz. Şu an hazır kuru alanlar oldukça pahalı. Euro dolar üstünden geliyor.

Su tesisatçısına yaptırılabilir.

Bu ürünler hayvanın ağırlığını kaldırmaz. Ön kısmından tabana temas ederek desteklenir. Taş konup yükseltilse bu seferde akvaryumu daraltır yine olmaz.
ben yapamam ki illa satın almam gerekir napcam

Rampadakilerden bahsediyorsanız plastik ızgara deniyor diye biliyorum

merhabalar bir sorum olacak, benim kaplumbağam hiç kuru alana çıkmıyor gerçi şuan 2 hafta oldu alalı biz hayvanı hep suyun içinde. bu ölüm tanklarından aldık ilk etapta çünkü bilmediğimizden. ayrıca bu hayvanı güneşe koyuyorum o kapla onunlada çıkmıyor su yüzüne. bende 2 gündür susuz bir kaba alarak güneşe koyuyorum. kuru alan mantığı oluyor mu öyle yoksa yalnış mı yapıyorum

Sakın kuru olarak güneşe koymayın. Daha yeni bir hayvan öldü bu şekilde.

Akvaryum, kuru alan, su ısıtıcı ve ısıtma lambası alın. Sağlıklı olan budur. Hareketli ortamda hayvan sudan çıkmaz. Onun için yalnız kabileceği bir oda iyi olur.

cem bey merhaba, 50x26x30h olan bir akvaryum aldım içine kuru alan yaptırdım onuda dün teslim aldım. bugün temizleyip kaplumbağayı yerleştireceğim içine. kuru alana çıkış cam olduğu için sizce yapay çim mi yoksa halı kaydırmaz mı daha iyi olur sormak istedim. ayrıca petshoptan aldığım akvaryum kumuymuş olması gerekenden değilmiş. şimdi onuda temin etmek gerekiyor. bu büyüklükteki akvaryuma kaç kilo gerekiyor acaba? ayrıca kum olunca ısıtıcıyı nasıl konumlandırmalıyım? son olarak kaplumbağa ile salyangoz bir arada yaşar mı? yaşarsa bu akvaryumda birleştirmek isterim 😊

Akvaryum, kuru alan, su ısıtıcı ve ısıtma lambası alın. Sağlıklı olan budur. Hareketli ortamda hayvan sudan çıkmaz. Onun için yalnız kabileceği bir oda iyi olur.

Ekli dosyalar

• IMG_5289.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 37

cem bey merhaba, 50x26x30h olan bir akvaryum aldım içine kuru alan yaptırdım onuda dün teslim aldım. bugün temizleyip kaplumbağayı yerleştireceğim içine. kuru alana çıkış cam olduğu için halı kaydırmaz bulabildim yapıştırıcağım fakat neyle yapıştırabilirim onu? silikon geldi aklıma ama ıslak alanda nasıl olur bilemedim. ayrıca petshoptan aldığım akvaryum kumuymuş olması gerekenden değilmiş. şimdi onuda temin etmek gerekiyor. bu büyüklükteki akvaryuma kaç kilo gerekiyor acaba? ayrıca kum olunca ısıtıcıyı nasıl konumlandırmalıyım?
kur

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 33
Keşke biraz daha tatlı bir eğimle yarım boyda rampayı yaptırsaydınız. Yan cama silikonlayıp sabitlerdiniz. Bu şekilde rampa sirkülasyona engel olacağı için arkasında kir birikecektir.

Paspasta çim uygun değil. Petrol artığı. Halı kaydırmaz da suyu emme özelliğine sahip ve 7 cm kabuk boyu sonrası koparıp yeme ihtimali var. Pvc paspas alın. Altıgen ve sekizgen şekillileri var.

Bunu sadece alan tabanına 4 adet noktasal silikon damlatıp yapıştırabilirsiniz. Ama altını temizlemek isterseniz sökmek gerekir. Daha kullanışlısı 2-3 çengelli vantuz alıp kısa cam tarafından çengeli deliklerinden geçirerek arka cama sabitleyin.

Paspas bu

Kaçış boşluğu az hayvan büyüdüğünde kaçacaktır. Böyle durumda kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yapıştırabilirsiniz. Bu sayede yükseltmiş olursunuz.

Sarı silis kumu 4-5 kg kadar alın.

Kaçış boşluğu az hayvan büyüdüğünde kaçacaktır. Böyle durumda kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yapıştırabilirsiniz. Bu sayede yükseltmiş olursunuz.

Sarı silis kumu 4-5 kg kadar alın.
cem bey merhaba, ben kaplumbağaları geçirmek zorunda kaldım çünkü suyun ısısı düşüyordu ve bu zamanda da bir kaplumbağa daha aldık. silis kum buralarda bulamadım internettede hep 20 kg satılıyor almadım o yüzden. kuru alanı üste yaptırmayı düşünmüştüm ama iç kısma az su koyup öyle yapmak istedim evde çünkü 5 yaş ve 2 yaşında çocuklarım var düşürürler diye korkmuştum. keşke yaptırdaydım ama daha iyi olurdu bir de pek verdiğim ölçülere göre de yapmamış adam ama yine de tırmanabiliyorlar. biraz daha büyüsünler kesinlikle üste alıcam kuru alanı. haftasonu da pvc paspas alıcam onu koyucam. ama bu akvaryumun rampa arkasında boşluk var dinlenmek için ne koyabilirim? aklıma birşey gelmiyor açıkçası. ayrıca filtre ve ısıtıcıyı yerleştirdim ama düzgünde yaptım mı bilemiyorum. fikir verebilirseniz düzeltmeler için sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_5380.jpeg
    4.5 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG_5381.jpeg
    3.7 MB · Görüntüleme: 28
Su ısıtıcıyı ön cam tarafı yatay olarak tabana batırın. Cam su dışında olmamalı.

Suyu filtre motoru üstüne kadar yükseltin motoru su soğutur.

Silisi 20 kg alabilirsiniz. Sonuçta ileride de kullanacaksınız. Yedekte dursun fazlası. Habire zam geliyor herşeye.

Hayvanlar tırmanabiliyorsa sorun yok.

Lamba arkası boşluğu anlamadım.

Ampul yarım saatlik ölçümde 32 derece ısı veriyor mu? Fazla olmasın.

Su ısıtıcıyı ön cam tarafı yatay olarak tabana batırın. Cam su dışında olmamalı.

Suyu filtre motoru üstüne kadar yükseltin motoru su soğutur.

Silisi 20 kg alabilirsiniz. Sonuçta ileride de kullanacaksınız. Yedekte dursun fazlası. Habire zam geliyor herşeye.

Hayvanlar tırmanabiliyorsa sorun yok.

Lamba arkası boşluğu anlamadım.

Ampul yarım saatlik ölçümde 32 derece ısı veriyor mu? Fazla olmasın.
ampul en fazla 30 dereceye kadar yükseldi denedim, dünde denemiştim aynı sıcaklığı verdi. ısıtıcıyı yere sabitledim filtreyi de kuru alan altına koydum, suyu yükselttim. bu arada akrobat lamba siparişim gelmişti ama plastikti çanak ısındı ve koku verince iade ettim, bugün metal çanaklısını buldum ve sipariş verdim. kuru alana çilek koyduk bir umut yerler diye ama üstüne çıktılar sadece o kadar.

Ekli dosyalar

• IMG_5386.jpeg
    3.5 MB · Görüntüleme: 35
Geri