Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?
İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank duvarları arasına sıkışmayacağından veya kaçmak için bu noktayı kullanmayacağından emin olun.Hayvanın kuru alanda üşütmemesi için ısıtma lambası almanız gereklidir.
Isıtma lambası mesafe ayarı ve ampul tercihi için :
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...

Cem abinin akvaryum üstü kuru alanı :
akvaryum üstü kuru alanım.
nihayet hayvanlar için akvaryum üstü kuru alanı yaptırdım ve yerine koydum. şimdilik taş işiyle uğraşamayacağım için. lastik paspas aldım. arka köşelerden kesme yaptırdım bu sayede dış filtre borularına yer açtım. her iki tarafa yapmamdaki maksat gün gelir yer değişikliği olursa her iki ucada...

Kuru Alan İçin Taban Malzemeleri ve Rampa
Kuru alanın tabanında çim halı (yumuşak ve kısa olmalı) , lastik paspas , tahta çubuk (ağda çubuğu , dondurma çubuğu vb.) kullanabilirsiniz.
Taban olarak kesinlikle taş kullanılmasını tavsiye etmiyorum . Alttan soğuk verme ve alt kabuk morarması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
1-2 cm boyda yassı veya oval çakıl rampaya silikonlanabilir. Taşların hafif olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır .
Sivri uçlu çakıllar alt kabuğu çizer . Kullanmayın!
Eğer isterseniz rampayı çizgi çizgi silikonlayarak da yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden turtle dock , turtle platform yazarak hazır kaplumbağa kuru alanları satın alabilirsiniz . İnternette satılan çoğu kuru alan vakumlu ya da askılı oluyor. Vakumlu olanları 6cm kabuk boyundan sonra kullanmıyoruz . Bütçesi uygun olan arkadaşlar amazon vb. sitelerden exo terra , bigtron , zoo med gibi üreticilerin yüzer kaplumbağa iskelesi tarzı kaplumbağa kuru alanlarını alabilir. Bu iskelelerde de mıknatıslı olanlar var onları değil de vantuzlu olanları tercih etmenizi tavsiye ederim. Boyut seçeneklerine ve kullanıcı değerlendirmelerine özellikle bakın. Hayvan belli bir boya geldikten sonra bunlar da kurtarmıyor mecburen akvaryum üstü kuru alan ya da akvaryum elverişliyse normal kuru alan yapmak durumunda kalıyoruz.
Örnek Kuru Alan Fotoğrafları
Bu kuru alanın linkini bırakıyorum dediğim gibi boyut ve değerlendirmelere bakın size uygun olduğuna kanaat getirdikten sonra sipariş edin.