Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?

Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?​

İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank duvarları arasına sıkışmayacağından veya kaçmak için bu noktayı kullanmayacağından emin olun.

Hayvanın kuru alanda üşütmemesi için ısıtma lambası almanız gereklidir.

Isıtma lambası mesafe ayarı ve ampul tercihi için : https://sukaplumbagasi.com/threads/yavru-kaplumbaga-sahiplendim-kuru-alandan-cikmiyor.15222/

Kuru Alan İçin Taban Malzemeleri ve Rampa


Kuru alanın tabanında çim halı (yumuşak ve kısa olmalı) , halı kaydırmaz , tahta çubuk (ağda çubuğu , dondurma çubuğu vb.) kullanabilirsiniz.
Taban olarak kesinlikle taş kullanılmasını tavsiye etmiyorum . Alttan soğuk verme ve alt kabuk morarması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
1-2 cm boyda yassı veya oval çakıl rampaya silikonlanabilir. Taşların hafif olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır .
Sivri uçlu çakıllar alt kabuğu çizer . Kullanmayın.
Eğer isterseniz rampayı çizgi çizgi silikonlayarak da yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden turtle dock , turtle platform yazarak hazır kaplumbağa kuru alanları satın alabilirsiniz . İnternette satılan çoğu kuru alan vakumlu ya da askılı oluyor. Vakumlu olanları 6cm kabuk boyundan sonra kullanmıyoruz .


Örnek Kuru Alan Fotoğrafları

kurualan2.JPG

kurualan3.jpg


kurualan6.jpg

kurualan7.JPG

kurualan8.png

kurualan9.png

kurualan10.png


kurualan11.jpg


Screenshot_20220905_160222.jpg

1681050996434.jpeg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamam ısıtıcı ve filtre olmuş.
cem bey bide ne sıklıkla değiştirmem gerekiyor şimdi bu suyu bide 2 taneler ya daha hızlı pisleniyordur. ışık sarı diye pek renk değişimi de anlamadım açıkçası. ayrıca küçük olan dünden beri kuru alanda duruyor. gözü kapalı uyuyor hep. sabah ayrı kapta birazcık yem yedi. gece ısı lambasını kapatıyorum geç saatlerde fakat görmeleri için yanlarına başka ışık bırakıyorum loş ortam oluyor. ışığı kapattığım için acaba üşütmüş olabilir mi gerçi evin içi 24,5-25,5 derece arası hep. gece için renkli lamba denilmiş. bu eski tip renkli gece lambaları mı acaba onlar mavi kırmızı renklerde olan?
 
Hayvanlar su içinde uyumalı. Alanda uyuyorlarsa 40 watt mavi, kırmızı yada yeşil renk akkor armut ampul kullanacaksınız.

Akvaryum içinde yüzeye yakın bir tünek olmalı. Bu su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturarak yapılabilir. Burunları su dışında gövdeleri su içinde olduğu sürece üşümezler.

Akvaryum kirlendiğinde kirleri alarak kısmi değişim yapabilirsiniz. Bu bir müddet daha tazeliğini korumuş olur. Yalnız su sararma noktasına gelip koku arttığında yenilenmelidir.

Hayvana 3 gün günde bir defa 1 damla vitamin verin.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın. Ağzına yada stick yemine 1 damla damlatıp verin.
 
Geri
Üst