Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

süs havuzunda kaplumbağa

asi kız

Bordo Bereli
dün spordan gelirken parkın içinden geçtim birde ne göreyim iki tane su kaplumbağası alsammı almasammı karar veremedim karar verememe sebebimde evde 6 tane var benim onları koyacak yer bulurmuyum bulamazmıyım diye ne yapsam yardım edin bana duruyordur hayvanlar hala orda gidp alayımmı?hayvanlar perişan haldeler süs havuzunun içinde köprücük var onun altına saklamış duruyorlar

Cvp: süs havuzunda kaplumbağa

asi kız' Alıntı:
dün spordan gelirken parkın içinden geçtim birde ne göreyim iki tane su kaplumbağası alsammı almasammı karar veremedim karar verememe sebebimde evde 6 tane var benim onları koyacak yer bulurmuyum bulamazmıyım diye ne yapsam yardım edin bana duruyordur hayvanlar hala orda gidp alayımmı?hayvanlar perişan haldeler süs havuzunun içinde köprücük var onun altına saklamış duruyorlar

bu süs havuzu nerde acaba ? mutlaka yarıdmcı olmak isteyecek arkadaşlar vardır ?

ankara sincanda belediye işçileri alıp çöpe atmadıysalar bugün tabi çünkü genelde perşembe günleri temizlik yapıyorlar ..

benim akvaryumum şimdiki kullandığım dşında hep küçük hani geçici süre kalsalar diycem ama ekipman yok tam olarak içim sızladı alıcaktım ama bu sferde benim elimde ölürseler bakamazsam diye o vicdan azabıyla yaşayamam dedim

alma asiye. bundan sonra alacakların değil sana maliyet hayvanlar arası kavga yaşanmasına neden olacaktır. yeri ve ihtiyacı olan için uygundur. sen sadece gittiğinde yem verebilirsin. bunları kurtarayım derken kendi hayvanlarına eziyet edersin. önceliğimiz kendi beslediğimiz hayvanların rahat yaşayabilmesi. bu sebeple bazen katı olmak zorundayız.

benimde denk geldiğim oldu. hatta öleceğine kesin gözle baktığımda ama sınırlarımızı bilmemiz lazım. bazen merhamet göz ardı edilebilmeli. yoksa işin içinden çıkamayız.

işte katı olma kuralını en yanlış kişiye söyledin abi ben dayanamamki kıyamam ben onlara onlar masum birer melek bunları bırakanlar esas kusura bakma kabalaşıcam bunları melekleri bu hale getirenler esas hayvanlar..

hani desemki elimde para olsada 80 cmlik akvaryumu alsam onu benimkilere kursam eski 50 cmliğide onlara elimde yok avucumda yok ama kurtarmakda istiyorum onları böyle görünce vicdan azabı çekiyorum

Kucukler mi? Simdilik plastik kaba alip sahiplendirme ilani acabilirsin belki,onumuz de yaz. Ama buyuklerse bilemedim..Zor karar ama kesin ben de gorsem acir alirdim.

ya tahmini 2-3 yaşlarındalar... bende dayanamıyorum duruyrsalar orda alıcam kusura bakma cem abi..
[/quote]

Elinizdeki hayvanlara zaten olum fanusundan bir tık ileri sartlarda bakiyorsaniz iki tane daha eklenirse hayvanlara kalacak yer kalmaz. Biraz daha ozverili olmalisiniz, bunlar olum olaylarini pek sik yasayan hayvanlar degilken 4 hayvaniniz ölmüstü sanirim, kendimden ornek verirsem yedi kaplumbagamda ne olum yasadim ne ciddi hastalik.

alisarp ben akvaryumda bakıyorum kaplumbağalarıma onlarda acıdım o hallerine içim sızladı ne yapmam gerektiğini bilemedim danışayım dedim cem abiye..

inşallah sanmıyorum ama süs havuzunda köprü var içinde onun altına en karanlık yerine pısmıştılar

yarın dışarı çıkıcam bakıcam ordaysalar alıcam cem abi kızıcak bana ama napim kıyamam ben onlara..

Cemi abisi,alsin,yazik =( Sahiplendirme konusu acip belki birisine verebilir. Facete de gruplarda Ankara diyen olursa,yonlendiririz. Kucuk olduklari icin,gitme sanslari daha cok olur belki. Veya ilerde Ankara'da verilebilecek bir yer yok mu hayvanatbahcesi,golet tarzi?

berrak ben cem abinin korkusundan alamıyorum yoksa şimdiye kadar çoktan almıştım...berrak veremezdimki kıyamazdım

=))) Cem simdi naparsaniz yapin diyecek ama ilerde sorun olursa valla gazabindan ben de korkarim =))))))

haklısın korkudan titriyorum valla şaka bir yana...

Uzun omurlu varliklar olduklarindan;iyi dusunmek lazim tabi.

Mesela ilerde universite,askerlik,is icin sehir-ulke degistirme,evlilik,dogum vb cok nedenle sahiplendirme ilanlari aciliyor. Bunlar simdiden dusunulmeyen seyler ama detayci olup her kotu ihtimali hesaplamak lazim.

Malum25-30 yil.

Yasi ileri,hayati oturmus insanlar icin daha risksiz tabi.

berrak ben sırf nişanlım istemiyordiye nişanı attım düğünümüze 1 ay kalmıştı onlarsız hayat olmaz benim için mezara girene dek bakıcam kimseye vermem onları..ben açda açıkta kalırım ama onları ne aç nede susuz asla aama asla bırakmam

Hay Allah ya,uzuldum.Ama haklisin da tabi.Sonucta saygi duymaliydi. Kedi,kopek de degil li evde gezip rahatsiz etsin,pisligi de yok.

Ama keske onceden konusup cozebilseydiniz. Son 1 ay kotu patlamis.

Geri