Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

mithat

Bronz 2 Üye
arkadaşlar iyi geceler kaplumbağam 5 6 saattir ara ara suyun içindeyken su yüzeyine baloncuklar çıkarıyor nerden cıktıgını anlayamadım bu bir rahatsızlık mı ?

Cvp: hastalandı mı?

Normal bir davranış. Daha öncede olmuştur ama dikkatinizi çekmemiştir.

Cvp: hastalandı mı?

bugun sık sık yapınca garıp geldi teşekkür ederim

arkadaşlar bu konu yanlış yere mi açılmış hastalıklar diğer hastalıklar nesi yanlış ben anlamadım sorun bende mı :SSS

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

"kaplumbağa davranışlarıda" olur bu konuda çünkü bu konu içinde de emsalleri var. dediğin konuda ben inceledim. hava alırken ciğerle birlikte boyunlarında da hava biriktiriyorlar. arada boyunlarını oynatarak döndürüyorlar havayı böylece daha fazla su altında kalıyorlar. uyandırılmaları durumunda bir nevi panik atak gibi ağızlarını o anda açınca kabarcık atıyorlar dışarı. yani hastalık değil.

cem' Alıntı:
"kaplumbağa davranışlarıda" olur bu konuda çünkü bu konu içinde de emsalleri var. dediğin konuda ben inceledim. hava alırken ciğerle birlikte boyunlarında da hava biriktiriyorlar. arada boyunlarını oynatarak döndürüyorlar havayı böylece daha fazla su altında kalıyorlar. uyandırılmaları durumunda bir nevi panik atak gibi ağızlarını o anda açınca kabarcık atıyorlar dışarı. yani hastalık değil.

teşekkür ederim :))

Benim kapluğada su yüzeyine yakın baloncuk çıkarıp başını dışarı çıkarıyor. hapşırma olabilir mi bu? Vaktini de kuru alanda geçiriyor. Sadece yem verdiğim zaman suya giriyor. Yüzmesinde bir anormallik, iştahında azalma yok. Diğer mesele 1 haftadır yemi alır almaz yutan kaplumbağa şimdi çok yavaş yiyor.

Akciğer enfeksiyonu diyebilir miyiz?

Kuru alanda dinlenirken hayvan diri ve rahat ise sorun yok diyebilirim. Uyuklama halindeyse değerlendirmeye alınabilir. Sudan başını çıkarıp ağzını açıyor ve güç nefes alıyorsa hastalık düşünülebilir.

Genede bir kontrol için veterinere gösterilebilir. Genelde ben bu tip şüpheli durumlarda uzmana danışmanın iyi olacağı, belki erken müdahalenin tedavinin çabuk bitmesi açısından iyi olacağını düşünüyorum.

önceden tek hamlede yutarken sonrasında iki hamlede yutması genelde sert yemleri yediklerinde boğazlarında veya damaklarında oluşan tahrişe bağlı gelişen bir durum. bazen benimkilerde de rast geldiğim bir durum. tahriş düzeldiğinde eski hallerine dönüyorlar.

bunun harici eline alma veya bulunduğu ortamda cereyanda kalma durumu oluştuysa üşütmüş olabilir. kuru alanda durmak istiyorsa dursun. su ve kuru alan ısı değerlerin yerinde mi ? suyu 28 derece kuru alan 31-33 aralığında olsun. ayrıca vitamin damla alıp sadece bu hafta iki günde bir 1 yemine bir damla damlatıp ver. sera reptilin vitamin en iyisidir. sonra haftada bir yaparsın. kabuk problemi var mı yumuşama gibi ?

tabi emrenin dediği gibi vet.'e göstermekte fayda var. bu geçici bir durum olabileceği gibi. enfeksiyon başlangıcı da olabilir.

sadece yemi gördüğü zaman suya dalıyor. onun dışında kuru alanda. bunun dışında anormal bir durum yok. diğerlerinden farklı olarak arada suyda çıkardığı kabarcıkları saymazsak. enfeksiyonun diğer belirtilerini göstermediği için açıkçası vet.e götürmek istemiyorum. 5 kaplumbağam tedavi olurken öldü. İhtisas alanları değil suçlamıyorum onları ama gözüm korktu.

bulunduğu ortam iyi. 2 güne bir vitamin veriyorum. farklı belirtiler çıkana kadar beklemeyi düşünüyorum. hafif bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüyorum. zamanla kendi kendine geçer mi bilmiyorum. bir kaç gün bekleyeceğim :(

AEK kardeş, uyuklama nedir? daha küçük, 6 aylık bile yok.

Bu arada kabuk problemi yok.

uyuklama kuru alanda sürekli gözleri kapalı vaziyette durması.

bu kabarcıkları dediğin gibi yem yeme amaçlı hızla indiğinde görüyorsan. üstüne yapışan hava kabarcıklarının çözülmesi, burnuna su kaçtığında onu temizlemek için verdiği hava ya da ağzında kalan havayı ağzını açtığında çıkarması bunun nedenidir. normal zamanda yüzerken olmuyorsa sorun yok. ama varsa hayvan kuru alanda ısınarak bunu atlatabilir. 10-12 saat lamba açık kalsın. bu sebeple oluşan bir durumsa vitamine aynı şekilde düzelene kadar devam et. geçmiş olsun.

teşekkür ederim. uyuklaması normal midir?

Başı yukarıda gözleri kapalıysa yada başını içeri çektiyse sorun değil. Ancak başını çıkarıp kuru alana yatırıyor ve gözlerini kapıyorsa terslik vardır. Halsizlik ve üşütme belirtisi.

1 haftadır kuru alanda yatan kaplumbağam, yatış pozisyonuna bakacağım diye kuru alana uğramaz oldu. beni görünce suya atlıyor. :)

Buda iyi. Hasta olanlar korkacak halde bile olmuyor.

suya atladığında normal yüzüp su dibine iniyorsa ciğer sorunu olmaz. ama suya indiğinde hep su üstündeyse olabilir. enfeksiyona bağlı ciğerleri iltihap dolduysa hayvan rahat nefes alamayacağı gibi nefes tutmada da zorlanacağı için dibe inemez. veya indiğinde de panikle hemen çıkmaya çalışır.

Bugün itibarıyla beni gördüğünde veya uyarmamla yem için gelirdi. Bu sabah yemini yemedi tüm uğraşılarıma rağmen.

cem' Alıntı:
suya atladığında normal yüzüp su dibine iniyorsa ciğer sorunu olmaz. ama suya indiğinde hep su üstündeyse olabilir. enfeksiyona bağlı ciğerleri iltihap dolduysa hayvan rahat nefes alamayacağı gibi nefes tutmada da zorlanacağı için dibe inemez. veya indiğinde de panikle hemen çıkmaya çalışır.

Bahsettiğiniz belirtilerin hiç biri yok. suda rahat yüzüyor. Yemini yemiyor. Bugün dikkatimi çeken şey suyun altında cama yaslanmış resmen uyukluyor. gözleri kapalı. Gözleri kapalıda yüzüyor. uyuya kaldıysa boğulur endişeliyle kuru alana çıkardım.

Biraz önce gözlerini açtı ve yemi görünce yedi. kaplumbağam yazın ortasında kış uykusuna mı yatıyor acaba? suyun içinde bile uyuyor. :(

Kış uykusuna su soğumadan yatmaz. Hayvanda bir şekilde halsizlik var. Kabuk sertliği, yem yemesi ve yüzmesi bu sıralar nasıl?
Suda uyuya kalıp boğulmaz. Kuru alan ve su tercihlerini hayvana bırakalım. Kendi ihtiyacına göre nerede duracağını belirlesin.
Su ısısı kaç derece? Birde hiç doğal güneşlendirme oldu mu?

Kabuk sertliği normal. Gözü açıksa yiyor. uyorsa yemi görmüyor. Mesela bugün gözünü bu saatlere kadar açmadığı için yememişti. yarım saat önce açtığında yemi fark ettiğinde yedi ve tekrar uykuya daldı.

Su ısısı 28 derece. Doğal güneşlendirmeyide 2 bazen 3 günde bir yapıyorum sabahları 1 saat kadar. Rüzgarlı bir memleket olduğu için havanın durgun olduğu günleri tercih ediyorum bu yüzden her gün güneşlendirmeye çekiniyorum.

Şimdi tedirgin olduğumdan dolayı güneşlendiremiyorum olurda hava akımı olurda etkilenir diye.

Geri