Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

uva ve uvb ampülü hiç bir yerde bulamıyorum. o yüzden 40 wattlık ampul kullanıyorum. haftaya Adana'ya gidiyorum. orada bulabilir miyim bilmiyorum.

bu akşam 5. gün olacak. herhangi bir değişiklik yok. suya koyduğumda normal bir şekilde yüzüyor ve kurualana gidiyor. elime aldığımda yem vermek istediğimde gözlerini açıyor, ara ara tepkide veriyor. mecalsiz değil. vitaminide haftada 3 vereceğim inşallah. zaman neler gösterir göreceğiz.

Kaplumbağamı kaybetttim ama akciğer enfeksiyonundan değil. Kabukta yumuşama vardı. 2 gün üst üste d vit verdim ona mı tepki gösterdi yada yeni aldığım lambaya mı bilemedim. Sakin iken gece yarısı huzursuzdu, normalden fazla hareketliydi. Sabah kalktığımda kafasını kabuğuna çekmiş vaziyette ölmüş buldum.

İki buçuk ay yaşaması için mücadele etmiştim. Bu şekilde farklı bir sebepten ölmüş olması beni fazlasıyla üzdü.

Yumuşama daha öncede başlamış olabilir. Kabuk yumuşamasında ani ölüm olmaz Onur. Lamba yada devitin sebep olacağını hiç düşünmüyorum. Bunlar da bu tarz ani ölüme sebep olmaz. Bence antibiyotiği bünye kaldıramadı artık.

Çok uğraştın ama kaplumbağa tedaviye bir türlü cevap veremedi. Başın sağ olsun :(

başın sağolsun onur. hepsi peşi sıra olmuş. emrenin dediği gibi bünyesi kaldıramamış.

Senin kurtarabilme adına uğraşıların ve uyguladıkların aşikar. Başın sağolsun Onur.

İştahsızlık ve kuru alanda durma dışında eskiye göre iyiydi. Gözlerini açıyor, tepki veriyor, ayrı bir kaba çıktığında tepki veriyordu. Birden bire halsizlik yorgunluk belirtisi göstermeden ölmesi garibime gitmişti.

Neyse 2 tane daha var. İnşallah onlara birşey olmaz.

İlginiz, alakanız için tekrar teşekkür ederim.

ben iki tane kaybetmiştim. gözlemlediğim ölmeye yakın cana geliyorlar. sağlıklı hayvandan farkları olmuyor. iyileşti mi diyorsun ertesi sabah ya kuru alanda taş gibi duruyor yada suda ters dönmüş buluyorsun.

Geri