Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

bir damla yeterli. eğer ağzını açarken o bir damlayı damlatabilirsen iyi olur. yalnız kafasını havaya kaldırmadan ver bu sefer ciğerlerine kaçıp boğmasın. hayvan küçük fazlası zararlı gelir. emrenin dediği gibi 5 gün uygula neticeye bakalım. aynı şekilde vitamin damlayı da ilaçtan 12 saat sonra ver. biraz direnç kazansın. yani her ikisini de 5 gün boyunca 12 saat arayla ver.

Bugün başlıyayım. Yine mecburiyetlerden dolayı şehir değiştireceğim ve benim kadar itina ile bakacak kimse olmadığı için yanınmda taşıyacağım. İnşallah 2,5 saatlik yol ona ona zarar vermez. Su içerisinde mi götüreyim yoksa nemli bir havlu içerisinde mi?

Bu arada size ve AEK kardeşe çok teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.

rica ederiz. biz elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz. esas özveriyi sizler veriyorsunuz. 2,5 saatlik yol için nemli bez uygun olur. araba ile gidiyorsan klimadan ve pencereden esen rüzgardan etkilenmeyecek durumda götürülmeli. ben bu sene başlarında koçtaşta satılan şeffaf ayakkabı kutusu önermiştim. kenarlarında ufak hava delikleri de var. bu konuda yazdım inceleyebilirsin. mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-tasima-kabi.html?highlight=ta%C5%9F%C4%B1ma+kab%C4%B1

Bu hastalıkla alakalı ilk yorumu temmuzun 26 sında yazmışım. Bugün ayın 25 i. Tam 1 ay geçmiş ve 1 ay sonra ilk defa kaplumbağam gölzerini açtı. gerçi şimdi kapalı ama bir defa olsun açık görmek beni çok mutlu etti. Salı gününden beri 0.2 cc gentamisin koyuyordum 1 lt lik suya. Bugün ikindi vakti ağzına verdim 1 damla. O damla mı sebep oldu öncesinden mi ilacın faydası olmaya başlamıştı bilmiyorum. Galiba kaplumbağam iyileşiyor sizlerin vesilesiyle.

Kaplumbağada değişmeler oldukça buraya nakledeceğim inşallah. başka kardeşlerim istifade edebilirler.

akciğer enfeksiyonu en beter hastalık iyileşmesi bayağı süreç istiyor. tabiki ilk tedavi aşamasının katkısı olmuştur. oral yolla verilen ilacın etkisi daha iyi netice verir. benim çekindiğim nokta her hayvanın büyüklüğünün farklı olması ve bünyesinin durumu. bu açıdan her hayvan bunu kaldıramadığı için minimum dozaj daha iyi olur. ilaç tam zamanında verilmeli.

iyi neticeleri bekliyoruz. inşallah iyileşir.

Hayvanlar ufak olduğu için antibiyotik dozajında en ufak oynamalar aşırı yüklemeye neden olabiliyor. Aslında bence mantar kadar illet değil ama antibiyotik bir anda hayvanın kaybına yol açabiliyor. Bu sebeple özellikle bu hastalığın tedavisinde ilaç ve dozajı çok iyi ayarlamak gerekiyor.

Umarım hemen toparlar.

Bugün 5. gün. 2-3 defa kısmen gözünü açtığını gördüm. O da antibiyortikten sonra. Ağzına 1-2 damla veriyorum. Çünkü hepsi girmiyor. kalan 0.2 cc yide suya döküyorum. çok şükür doz aşımından ölmedi ama davranışlarındada bir değişim olmadı.

Ayın 20 sinde 1 lt lik suya 0.2 cc lik tedavi ile başlamış, 25 inde ağız yoluya tedaviye devam etmişim. Toplam 9 günlük tedavi. Ne zamana kadar tedaviye devam edeceğiz?

AEK' Alıntı:
Hayvanlar ufak olduğu için antibiyotik dozajında en ufak oynamalar aşırı yüklemeye neden olabiliyor. Aslında bence mantar kadar illet değil ama antibiyotik bir anda hayvanın kaybına yol açabiliyor. Bu sebeple özellikle bu hastalığın tedavisinde ilaç ve dozajı çok iyi ayarlamak gerekiyor.

Umarım hemen toparlar.

Bir tanesini doz aşımından kaybetmiştim zaten. teşekkür ederim, inşallah toparlanır :(

suya damlatmaya gerek yok. çünkü suya damlatılan antibiyotik minimum 30 derecede fayda sağlayabileceği gibi yerine göre 12 ila 24 saat içinde su yenilenmesi gerekiyor. bu da suyun sabit 30 derecede kalmasına imkan vermiyor. hareketlerinde bir zayıflık ve halsizlik yoksa akvaryuma alabilirsin. yem yiyor mu hayvan. her çeşit yemden bir tane atıp deneme yapabilirsin. belki birini yer. ağıza bir damla gelecek şekilde ayarla ve kuru alana çıkıyorsa gözüne de damlat. ısıtıcı lambanın da etkisi iyi gelecektir. pazar gününe kadar devam edip neticeyi bildirirsin.

Tatildeyim. Akvaryum yok. Büyük saklama kabı kullanıyorum. Arkadaşlarının arasına koydum. Kuru alanda her zamanki gibi sessiz sakin duruyor. Suya koymasam girdiği yok. Koyduğumdada hemen kuru alana çıkıyor. Kaç gün oldu, gözlerini açmaya mecali yok. 1 aydan fazladır birşey yemiyor. Aldığı sadece vitamin.

Sorun suyun ısısı olabilir. Her hayvan tedaviye olumlu yanıt veremiyor. Vitamin desteğide olsa hayvan besin eksikliğini yaşar. Sonuçta kilo kaybı olacak ve zayıflayacaktır. İyikeşmesini umut ediyorum ama süre gerçekten uzun oldu.

kur alanda göz damlasını sabah akşam ikişer defa damlat. gözleri açılınca belki yem yeme isteği de olur. bir kaç arkadaştan edindiğim bilgiye göre gözlerin kapalı olması durumunda hayvan yem yeme isteğini yitiriyor.

Cvp: RE: suyun üstüne baloncuk bırakma

AEK' Alıntı:
Sorun suyun ısısı olabilir. Her hayvan tedaviye olumlu yanıt veremiyor. Vitamin desteğide olsa hayvan besin eksikliğini yaşar. Sonuçta kilo kaybı olacak ve zayıflayacaktır. İyikeşmesini umut ediyorum ama süre gerçekten uzun oldu.

ısı 30-32 derece arası. zaten memleket sıcak. oda sıcaklığı 34. üzerine ışıkta tutuyorum.

cem' Alıntı:
kur alanda göz damlasını sabah akşam ikişer defa damlat. gözleri açılınca belki yem yeme isteği de olur. bir kaç arkadaştan edindiğim bilgiye göre gözlerin kapalı olması durumunda hayvan yem yeme isteğini yitiriyor.

Gözlerine bir hafta damla döktük sizin tavsiyenizle. daha sonra vete götürdük oda antibiyotik krem verdi. 1 haftada o kullanıldı. değişen birşey olmadı. gentamisini kullanmaya (ağızdan) başalayınca arada gözlerini açmaya dermanı oldu.
bitkinlikten bu halde. gözlerini açtığında belli oluyor.

Yinede "damla kullan" derseniz kullanırım.

Göz damlasına gözlerde şişlik yoksa şu an gerek yok. Sadece kapanma ise bitkinlik ve enerjinin azalmasındanda olabilir.
Isı değerleri fazlası ile iyiymiş. Bir çok sebepten hastalık dönülemeyecek durumda olabilir. Eğer antibiyotik kullanımı 10 gün olduysa ara verilmeli. Henüz olmasıysa tamamlanmalı. Bu kadar süre yememesi çok kötü. Eğer yerse bolca yem vermeli. Söylemek istemiyorum ama özellikle hem hastalık hem açlık süresi 1 ay olduğu için hayatta kalma şansı için fazla zamanı yok.
Ufak bir kaba alıp akvaryum suyundan koyup bolca stick yemi toz haline getirip suya karıştırarak hayvanı bunun içerisinde 15-20 dk beklet derim. Sudan içerken bir miktar besin alır. Kap gerçekten ufak olsun. Sonra akvaryumdan su alıp hayvanı kısaca durulayıp gene yerine alabilirsin. Bunu günde iki kez yapman iyi olur.

emrenin dediğini bir dene. prodac tartavit kullanılacak gibi. hayvanın pili bitmiş artık. göz açamamasının sebebi dediğin gibi bitkinliğe bağlı.

Mücadele etmeye devam. Dediğiniz likit besini alacağım inşallah. Yalnız kuş gibi ses çıkarması hala devam ediyor. 10 günlük tedavi uyguladık enfeksiyon geçmedi mi daha? Tekrar uygulamak gerekecek mi?

hayvan gıda almıyor. bir noktadan sonra antibiyotiğe devam etmek böbrekleri bitirir. bir kaç gün ara ver. o arada vitamin damlayı ağız çevresine sür. günde bir defa.

Bir hafta mola verip durumu izlemeli. Eğer iyileşme olmazsa tekrar devam edilir.

arada yer değişikliğnde yada sulandırılmış yem kabına koyduğmda gözlerini kısık biçimde açıp bakıyor. tabi buda beni umutlandırıyor. elime aldığımda bazen ağzını açıyor, o esnada vitamin veriyorum. 1 hafta da ara verelim antibiyotiğe bakalım. sonu iyi olur inşallah.

şehir değişiminden dolayı prodac tartavit isteyemiyorum netten. oda haftaya kaldı galiba.

Onun yararı olmaz değil bence ama bundaki sıkıntı dirençsizlik ve hastalık. Umarım ara verilnce biraz direnç toparlar.

İnşallah, teşekkür ederim.

Geri