Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

gözünde şişlik veya çapak yok değil mi ? hayvan gözü kapalı olsa dahi alt kapağı şeffaf olduğu için hareketleri algılar. kuru alan ısıtıcısı yani lamban vardı değil mi yoksa hayvan ısınmak içinde suya iner. ciddi bir halsizlik varsa vitamin takviyesi gerekli.

Gözlerinde şişlik yok. Olsaydı anormal görünürdü herhalde. Yarın resmini çekip vereyim inşallah.

Normalde suya inmiyor. Yem vermeye çalışırken diğerleri onu suya itiyor. Biraz yüzdükten sonra su içinde, su dışında nereyi uygun görürse oraya yapışıp kalıyor. Çoğunlukla kuru alanda. Gözleri hep kapalı tabi.

sen bir gentmisin göz damlası alıp sabah akşam gözlerine ikişer kez damlat. eczaneden alacaksın. zararı olmaz ama bir derdi de varsa geçirir. beyazlıkta yok değil mi ? neyse bir resmine bakalım.

r30ps.jpg

r30r3.jpg

Gözlerinde problem var mı?

Gözlerde sorun yok. Kuru alan ısısı kaç derece? Derece ile net ısı ölçümü alındı mı? Yani ısıtma lambası yeterince verimli mi?
Hayvanın sürekli uyku hali genelde hayra alamet değildir. İmkan varsa bir veterinere gösteremek iyi olur.

gözlerinde anormaliğe bağlı bir şişlik gözükmüyor. ama göz içinde ne olduğu da gözükmüyor.hayvanda pek uyku hali yok yoksa resimdeki gibi tepkileri olmaz. ampul şeffaf mı veya yüksek wattlı mı ? tahminimce göz içinde bir şey olabilir. ışığa duyarlılık olabilir. veya ısıya bağlı gözde kuruluk veya tahribat olmuş olabilir. bir de birinin tırnağı çarpmış olabilir. gece karanlıkta duruyorlarsa bir cisme çarpmış olabilir. dediğim göz damlasını kullan.

mailto:/1d/h/rjfdn.jpg

Veterinere götürdüm. terramycin verdi. 3 gündür kullanıyoruz. Değişiklik yok. 3 haftadır yem yemiyor ve kuru alanda bekliyor. Boynunu uzatmış bir şekilde uyuyor :(

Kuru alan ısısı kaç derece? Oradaki lamba yeterli ısıyı sağlıyor mu? İştah konusunun en büyük sebebi yetersiz ısı ve ısı değişimleri.

Yem yemeyeli uzun zaman olmuş. Kaplumbağa vitamini verilmeli.

Bu arada kabuk sertliği nedir. D vitamini sentezi yapıyor mu?

Vitamin olarak özellikle sera reptilin öneririm.

Yaşadığım şehrin hava sıcaklığı 38 derece. Bundan dolayı kuru alan ıstıcısı kullanmıyorum çünkü çok sıcak.
Kabuk sertliğinde problem yok. Vitamin veriyorum 2 günde bir.

Önerinizi dikkate alacağım. Yarın gider alırım inşallah.

Evdeki sıcaklık o kadar değildir sanırım. Su sıcaklığı ile hemen hemen aynı sıcaklıkta oda sıcaklığı vardır. Ayrıca kuruması için genede yüksek w olmasada bir lamba gerekir. Hayvanın sorunu bence sudan çıktığında daha sıcak bir yere varamamış olması. Metabolizmayı toparlayamıyor. Sıcaklığın çok yüksek olduğu yerde bu tarz sorunlar olabiliyor. Bu arada su ısısını düşürmek için sık su değişimi yapıyormusunuz.

aslında 10 gündür şehir dışındaydım ilgilenemedim. başkalrı ilgilendi. yazdıklarınızı dikkate alacağım inşallah.

hava sıcaklığı ne olursa olsun üzerine direk ısıtıcı ışık tutulmalı. vitamin suya değil yem yemiyorsa ağız çevresine sürülmeli ve bu şekilde yutması sağlanmalı. 2 günde bir verdiğin devit değil normal vitamin olacak. devit haftada bir. lamba ısısını yedikten sonra biraz canlanma olacaktır.

Normal vitamin veriyorum. oda sıcaklığı 34.

Işıklandırılmış kuru alan ısısı ise 31. Bu farkıda anlayamadım ya...

31 derece yeterli mi?

Bu arada kaplumbağam ışıktan kaçıyor. Kuru alana tutunmuş vaziyette suda duruyor. lambanın altında durmuyor. Soft lamba bulamadım. Uzun ve mavi yanan floresan lamba ile ısıtmaya çalışıyorum ve belirttiğim gibi derece 31.
Dün akşamdan beri herhangi bir değişiklik olmadı. lambadan kaçıyor ve hala iştahsız...

Güneşlendirmemin sakıncası var mı?

Düzeltme yapıyorum; ışık altında kuru alan sıcaklığı 34

Kışın ısı daha düşer. Şu an ısı 34 ise normal. Ancak soft yüksek w gücü olmayan bir lamba kullanmalı. Floresan ısı vermeyeceği ve rengi geceyi simüle ettiği için hayvan için uygun değil.

Soft ampul bulamadık. Kıvrım kıvrım olanlardan vardı onlarda 15 W. olur mu
Tatildeyim ve bulunduğum yerde sera'nın ürünleri yok. sadece mineralini aldım, stick ve vit. yok. başka markaları almak zorunda kaldım. umarım problem olmaz. Eskileri bitmek üzere.

onur tasaruflu tiplerin ısı verme yeteneği yok denecek kadar az. bunun yanında çubuk florasanı kapağa takıp üstüne koyarak kullanıyorsan hayvan onun tedirginliğinden çıkmıyordur. akvaryumun üstü açık olmalı.

Soft ampul bulamadım. Normal 100 watlık vardı. 25 wattlık bir ampulü ancak buldum. Artık üretmiyorlarmış.

25 liği koydum. sıcaklık 34. İnşallah olur çünkü diğer türlü bulamıyorum. Gözleride hala kapalı. yemiyor içimiyor. Derdi başka ama veteriner anlamıyor :(

Elimden geldiğince yaşatmaya çalışıyorum, bakalım ne olacak.

Ağzına vitamin damlatılıyor musun? Besin eksiğini gidermelisin. Kuru alana çıkacaktır.

Surekli kuru alanda zaten. Agzi kapali halde vitamin veriyorum. Arada agzini acip kus gibi ses cikariyor.

Hayvan akciğer enfeksiyonu. Arada ağzını acınca vitamini verebilirsen ver. Su kaç lt? Suda ısıtıcı ve filtre var mı Onur?

Geri