Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

tatildeyim o yüzden büyük saklama kabında bakıyorum. Filtre yok ama ısıtıcısını getirmiştim. kullanıyorum. suyunu 2 güne bir değiştiriyorum. 2 günde bir vitamin veriyorum ama ağzını açık yakalamak mümkün olmuyor.

Tatilde buna yakalanmak kötü olmuş. Hayvan akciğer enfeksiyonu ve tedavi edilmeli. Isıtıcıyı koyup 30 dereceye ayarlamak gerekir. Gündüz ısı sağlansada gece düşen ısı sorun olur.

Vitamini hayvanı ele alıp başı yukarı gelecek şekilde tuttuktan sonra başını içeri çekeceği için ağzına sıkmalı. O nefesini tutup içmekten kaçacak ama ağzının kenarlarından içeri sızar.

Olmadı orada tedaviye başlamak gerekir.

onur su değişimlerinde ısının birebir olmasına dikkat et. su derece farkı da buna neden olabilir. eğer kapta besliyorsan damacana veya 5-10 litrelik pet şişe su alıp kullanabilirsin. hava sıcaklığında olduğu için uyumlu olur. deniz kenarı bir yerde tatil yapıyorsan suları kalitesizdir. özellikle oteller filtrelenmiş deniz suyu kullanırlar bu suda tuzlu olur. ben şimdi izmirdeyim ve şebeke suyu gerçekten rezalet. damacana su kullanıyorum.

Tatil ne zaman bitecek? Olmadı uzun sürecekse tedaviye orada başlamalı diyeceğim.

Tatilin ne zaman biteceği malesef belli değil. 5 gün sonra kaplumbağaların başında başkası olacak. kaç gün uzak kalırım onuda bilemiyorum.

tedaviye şu şekilde başlamak istiyorum:

Genta 40 mg ampul
1lt suya 0.2 cc lik antibiyotik. 12 saat ilaçlı (gece), 12 saat ilaçsız gündüz.

Kaplumbağanın boyu yaklaşık 4 cm.
Karantinaya almaya gerek var mı
2 tane daha var. Sağlıklılar.

Tabiki hasta kaplumbağaya tedaviyi ayrı uygulamalı. Tedavi olsada sonuçta bünyenin kaldıramama riski olabiliyor.

Diğer sağlam 2 kaplumbağada kenar kabuk dökülmesi yokken hasta kaplumbağada kabuk dökülmesi var. Bu normal mi? 1 aydan fazlada yem yemiyor. enfeksiyondan değil açlıktan ölecek.

Kabuk dökülmesi normal değişimse sorun değilde farklı bir durumsa düşündürücü olur. Kabukta yumuşama var mı yada anormal renk değişimi?
Yem yemeyen kaplumbağaya yoğun vitamin takviyesi gerekir. Ancak bu kadar zaman aç ve hastalıkla mücadele hayvanın yaşama şansını azaltıyor.

mailto:/1d/q/rsq5b.jpg

5-6 aylık yok kaplumbağa. 3-4 ay önce almıştım ve bebekti daha. kabuk değişimi ne zaman olur bilmiyorum. Diğer ikisi bundan büyük. kabuk değişiğimi yaşadılar mı bilemiyorum.

Kabukta yumuşama veya herhangi bir değişim, pembeleşme yok. Sudan çıkardığımda bazen ağzını açıyor, o sırada vitamin damlatıyorum.

onur hayvan bu yaşta plaka değişimi yaşamaz. bu durum şöyle açıklanabilir; malum petshoplar hayvanın büyümemesi için az bir miktar yemle besler, hayvan yaşça büyür ama boy uzamaz seninki de böyle olabilir. bir de bu kadar küçük kapta durmamalı mümkünse biraz daha büyük bir kapta tut. hayvan yüzebilsin. metabolizması hızlansın. bunda hayvan hayata küser. ikinci olarak sana tavsiye edeceğim ürün bu buna bir bak.
mailto:/forum/Konu-istahsiz-kaplumbagalara-prodac-tartavit.html

Tatildeyim o yüzden akvaryumda değil. Büyük saklama kabında bakıyorum. Sürekli kuru alnada suya hiç inmiyor.
Antibiyotikli suya koyduğum zaman kuru alan yapmıyorum. vucüdu ilaçlı suda kalsın diye. Ondada gidip ısıtıcının üzerine çıkıyor.

Linkteki vitamini her yerde bulabilir miyim

o vitamini kazara bakarken buldum. başka yerde satılıyor mu bilmiyorum. bir bak belki olabilir.

teşekkür ederim. bir türlü üye olamadım verdiğiniz adrese. Yarın tekrar dener sipariş veririrz inşallah.

o site üye olduktan sonra mail adresi üzerinden işlem gördüğü için mi bilmem biraz ağır çalışıyor.

0.2 cc yi agizdan versem olur mu? Arada agzini acip ses cikariyor. Minik minik verebilirim. Yoksa bu gidisle acliktan ölecek.

onur ilaç ne idi ve hayvanın kabuk boyu kaç ?

gentamisin, 40 mg ampul.

kabuk boyu yaklaşık 4 cm.

Yeme bir damla damlatıp verilebilir. Beş gün uygulayıp bu esnada durumunu gözlemlemeli.

Yem yemiyor. Suya sokup çıkardığım zaman ağzını açıp ses çıkarıyor. O esnada ne kadar koyabilirsem.

Bu şekilde 0.2 cc yi azar azar verebilir miyim?

Geri