Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suyun üstüne baloncuk bırakma

Cvp: suyun üstüne baloncuk bırakma

Gayet normal.Benimkisi hergün yapıyor...

sena yorum yazmadan önce konuyu baştan sona oku. konu hasta olan bir kaplumbağa ile ilgili.

10 gunluk tedavinin ardindan 1 hafta ara verdik. 4 gundur tekrar agizdan igne ucuyla 4 damla gentamisin veriyorum.
Sabah aksam su icerisinde ezdigim yemden agzina kasikla damlatiyorum. Caresizlikten arada agzina sut bile damlatiyorum. Kisikta olsa " beni rahat birak" der gibi gozlerini acip bakiyor. Bu kadar bakima ragmen davranislarinda herhangi bir degisiklik gozlemliyemiyorum. Ne yapayim; olmesini mi bekleyeyim. :(

4 damla çok günde bir damla yeterli. laktoza karşı insülin direncini bilmiyoruz bu yüzden süt verme. yem çözeltisini yutuyorsa o yeterli olacaktır. içine vitaminden bir damla damlatıp karıştırarak verebilirsin. uvb ampul yoksa en azından uva ampul al. bu da metabolizmayı canlandırır.

Bugün 7. gün. Elime aldığımda arada gözlerini açıyor. Bu iyi. Eskisi gibi kuş sesleri de çıkarmıyor. sık olmasada elime aldığımda eskisi gibi ağzınıda açmıyor. Onun dışında hep kurualanda kafasını içeri çekmiş vaziyette uyukluyor. Antibiyotiğe ne kadar devam edeyim?

En fazla 3 gün daha. Ama iki gün sonra hiç sorun kalmamışsa kesilebilir.

Tahminimce 3 gün sonrada bu şekilde olacak. Ne yapayım peki ondan sonra? Kendi haline mi bırakayım? Zamanla kendisine gelebilecek mi? Sorularıma karşılık bulabileceğim konu başlığıda yok. Sürekli sizleri rahatsız ediyorum. :(

Önemli değil. Tedavi 10 günü geçmez. Aşırı antibiyotikten hayvanı kaybedersiniz. Bu sebeple düzelmesede ara varilecek. Bir hafta on gün sonra gekrar başlanabilir. Tedavi bitmeden toparlamasını umalım. İlacı kesincede bünye biraz toparlayabilir. Antibiyotikte sonuçta yıpratıyor. Umalım toparlasın.

sürekli kuru alanda ise ısıtıcı lamba açık kalsın. antibiyotik bitince 1 gün dinlenme ikinci günden itibaren günde bir defa vitamin damlayı ağzına damlat. 5 gün yeterli bu arada yem denemeleri de yap.

2. on günlük tedaviden sonra 1 haftalık dinlenmeyi bitirdik. Hala kuru alanda ve iştahsız. Günde 1 defa vit. veriyorum.
Su içerisinde ezmiş oluğum besinide günde 2 defa vermeye çalışıyorum. Artık ağzına ne giriyor bilmiyorum.

Pozitif bakacak olursak, elime aldığımda bir iki sarstıktan sonra gözlerini açıyor bakıyor ve arada elimden kaçma teşebbüsünde bulunuyor. Eskiden ölüden farksızdı.

Şimdi bu durumda ne yapmalıyım. Tekrar antibiyotik mi yoksa kendi haline bırakıp iyileşmesini mi bekleyeyim?

Yazıyı baştan sona okudum da, kaplumbağan için harcadığın bu çaba ve özveri için teşekkür etmek istedim. Sana yardımcı olanlar konuya en hakim kişiler olduğu için bize bir şey düşmüyor. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşturabilirsin. Sadece Cem abi bir bölümde uvb lamba konusuna değinmiş, hala seyahat halinde misiniz ? eğer değilse bu uvb de diğer ilaçlarla birlikte kullanılması dahilinde iyileşme süreci için önemli bir etken olabiliyor.

onur suya koyduğunda durumu nasıl yüzme konusunda ne gibi hareketleri var.

antibiyotiğe tekrar başla. bu süreçte vitamini kes. yem işine dediğin şekilde devam et. uvb şu an piyasada yok. bir tane uva ampul alıp onu kullan bu ısıda verir. 12 saat bu ampul; 12 saat normal ampul çalışsın. (ısı veren night glo tarzı renkli ampulde olabilir.) hayvan kurudan inmediğine göre bu durum şart gözüküyor. yalnız tek lamban varsa ampulleri çıkarmadan önce söndürüp soğumalarını bekle yoksa teller kopuyor. iki lamban varsa daha iyi olur.

bumble bee' Alıntı:
Yazıyı baştan sona okudum da, kaplumbağan için harcadığın bu çaba ve özveri için teşekkür etmek istedim. Sana yardımcı olanlar konuya en hakim kişiler olduğu için bize bir şey düşmüyor. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşturabilirsin. Sadece Cem abi bir bölümde uvb lamba konusuna değinmiş, hala seyahat halinde misiniz ? eğer değilse bu uvb de diğer ilaçlarla birlikte kullanılması dahilinde iyileşme süreci için önemli bir etken olabiliyor.

Onlar diğer canlılar gibi Allah'ın bir emaneti. Can taşıyorlar. Onları küçük bebeklere benzetiyorum. Hisleri var lakin dile getiremiyorlar. Biz de acizane onları anlamaya, dertlerine çare bulmaya çalışıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah iyileşecek.

cem' Alıntı:
onur suya koyduğunda durumu nasıl yüzme konusunda ne gibi hareketleri var.

antibiyotiğe tekrar başla. bu süreçte vitamini kes. yem işine dediğin şekilde devam et. uvb şu an piyasada yok. bir tane uva ampul alıp onu kullan bu ısıda verir. 12 saat bu ampul; 12 saat normal ampul çalışsın. (ısı veren night glo tarzı renkli ampulde olabilir.) hayvan kurudan inmediğine göre bu durum şart gözüküyor. yalnız tek lamban varsa ampulleri çıkarmadan önce söndürüp soğumalarını bekle yoksa teller kopuyor. iki lamban varsa daha iyi olur.

Akvaryumun diğer ucuna koyuyorum gayet güzel yüzüp kuru alana geliyor. İçine batırdığımda hemen suyun yüzeyine çıkıyor. Yüzerek değil, otomatikman yukarıda.

UVA ampülüde malesef bulamıyorum. Elektirikçilerde yok. Pet shoplar ne işe yarıyor bilemiyorum. Önemsemiyorlar ve "bu kadar titiz olmanıza gerek yok!" diyorlar.

Ne yapalım şimdi? Enerji tasarrufu yapan 30 wattlık lamba ve 30 wattlık normal ampül var elimde. Hangisine devam edeyim?

2 Gün önce juenle konuştum uvb lamba varmış ellerinde, bu lamba hem uva hem uvb içermektedir. İmkan dahilinde ise alabilirsiniz. Isıtıcı olarakta tasarruflu yerine normal ampul daha iyi ısı verir. Bugün forumdan bir arkadaş için bauhaus a gitmeyi düşünüyorum istersen sana da oradan ısıtma amaçlı kullandığımız soft ampulden alayım 2-3 tane 5 TL civarı fiyatları.

uv'ler elektrikçilerde satılmaz. bu ampuller egzotik hayvan besleyenlerin kullandığı ürün. bu yüzden petshopların çoğunda bulunmaz. fiyatı itibariyle ve ithalat sorunları nedeniyle çoğu parayı bunlara gömmekte istemez. mecburen netten bakmak lazım. ama düzgün bir siteden.

hayvanın yüzmesi iyi zayıflık sebebi ile batmaması da doğal.

enerji tasarruflular ancak kendini ısıtır. normal ampulde şeffaftan başka bulamıyorsan 40 wattı aşma.

Teşekkür ederim Emin. Cem kardeşin de belirttiği gibi 40 Wattlık ampul vardı onu kullanıyorum mecburen.

Antibiyotiğede başladık bakalım. İnşallah daha iyi olacak.

İnşallah bir an önce kavuşur sağlığına. Bilgi vermeyi ihmal etmezsin.

Burdan bilgi veririm inşallah. Aynı problemden muzdarip olanlar için bir bir yol haritası gibi yaşadıklarım.

Senin için kötü ve sıkıntılı bir deneyim olsa da, aynen dediğin gibi bu hastalığa yakalanan kişiler için örnek bir başlık durumuna geldi. Forumda bu ve bunun gibi yaşanarak tedavisi anlatılan başlıklar bizim gibi pratikte anlatılanlara göre daha iyi oluyor. Seninki de bir an önce iyileşsin de sonunu güzel bitirelim

Onur halen tamamen düzelmemesine üzüldüm :(
Uva ampulleri juen dahi getiremiyor. İthalatçıların getirdikleri gümrüklerde kalmıştı sanırım. Bu tarz bilgiler veriyorlardı zamanında. Artık evraklarımı eksik ne varsa sokamadılar geçen sene. Sanırım uğraşmayıda kestiler. Ampul neden bu kadar sorun olduysa anlamadım. Ama jbl uvb ampulün güçlü olanı juen de var alabilirsin. Bu ampul uva da içerir. Faydasını zaten biliyorsun. Kuru alan ısısını ölçmeyi ihmal etme.

Bu arada yem yedikçe bolca ver derim. Mümkünse vitaminde fazla ver. Tabi çokta aşırıya kaçma. Yemi birbuçuk kafa hacmi yap derim. Yerse iki hafta böyle git. Vitaminide haftada üç doz yap. Bunuda iki hafta böyle git. Eğer bunu başarırsan iki hafta sonra miktarları değerlendirelim.

Ancak üçüncü antibiyotik uygulamasının doz aşımı sebebiyle hayvanı riske atmasıda mümkün. Burada karar sana kalmış ama Cem hastalıktanda kurtulması için devam önerisini sunuyor. Açık söylemek gerekirse buda bir risk ama bencede alınabilir. Bu uygulamada yüzememeyi yani batamamayı her gün takip edip düzelmesi durumunda ilacı hemen kesmeni öneririm.

Geri