Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB LAMBA

Berke Karaca

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar Merhaba.Ben eskişehirde okuyan bir öğrenciyim.Kötü koşullarda bakılan 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası sahiplendim.Anladığım kadarıyla 2 3 aylık civarındalar.Onlara rahat edicekleri bir akvaryum kuruyorum ancak lamba konusunda çok bilgim yok.Şuan lambaalrı olmadığı için her gün 3-4 saat arası balkona çıkartıp beslenme kaplarında (14 litrelik plastik kap) güneşte yüzdürüyor dinlendiriyorum.Boshi marka uvb 3 lambası buldum bu bana yeterli midir? Öğrenci olduğum için 6 7 ay idare edersede olur.SOnrasında uvb 5.0 iyiymiş sanırım onada geçebilirim ya da armatür bulabilirsem uvb 5.0 koalyca temin edebileceğim bir site güvenilir bir site marka söylersenizde olur.Her armatür onlara oluyor mu bilmiyorum bulduğum marka boshi hem ısıtıcı hem uvb lambasıymış böyle bir şey mümkün mü bilen arkadşlarım abilerim ablalarım beni lütfen aydınlatabilir mi?. Çok kötü koşullarda oldukları için 2 kaplumbağamında üzerine tiriyorum ve sağlıklı mutlu olmalarını isiyorum.Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim.

Lütfen bu soruları eksiksiz cevaplayın.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kuru alan var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye ne varsa fotoğrafını atın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Hayvanın bir fotoğrafını atın

Akvaryum ölçüleri nedir?

Kuru alan var mı?

Merhaba 2 akvaryum var görsellerde paylaştım. Su ısıtıcısı şimdilik yok ancak boschi uvb 3.0 aldım ve kuru alan platformu sipariş ettim 2 ürünüm kargoda D3 vitamin,repti multivitamin,su düzenleyici,gammarus,yeşil stick yemim var kabuk çapıda tahmini 2.5 3 cm

Akvaryum ölçüleri nedir?

Kuru alan var mı?

Fotoğraf telefondan yüklemiyor eve geçtiğim gibi atıcağım

Kullandığınız herseyin, akvaryumun, hayvanın ve yeni aldıklarınızım fotoğrafını atın.

Zararlı olanları ayıklayalım.

Gerçekten mi neden zararlı acaba uvbsinden ziyade ısıtıcı olarak düşünmüştüm
Halojen ampul her dalga boyunda ışık üretir.

Uva uvb uvc dahil.

Dışında cam filtre olmadığı için uvc sızıntısı hayvanın bağışıklık sistemini zayıflatır, goz enfeksiyonuna neden olur.

Uvb ampulü gunde 1 saat kadar çalıştırıyoruz ısıtma lambası ise 8-12 saat kadar çalışır.

Ayrıca reflektor(yansıtıcı tip) ampul yakıcı ısı verir. Hayvanı kızartıp öldürenler oldu bu şekilde.

Kafa derisi ince. Başına Güneş geçerse ağzından burnundan kan gelip ölür.

Ayrıca uvb 8cm kabuk boyundan sonra kullanılır.

Erken kullanılırsa kabuk sertleşir büyümeye engel olur.

O ampulu iade edip bunu alın. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

8cm boya gelince tekrar yazın uvb onerelim.

Tamamdır akşam tekrar bakalım. Iyi bir yuva kurarız miniklere.
Ürünümü iptal ettim gerçekten size çok teşekkür ederim öğrenci olduğum için çok zor şartlarda kaplumbağalarımın en iyi koşullarda yaşaması için uğraşıyordum bütçemi zorlıyarak yardım ettiğiniz çok teşekkür ederim vaktinizi almıyor isem gerçekten bazı konularda yardımınıza çok ihtiyacım var

Teşekkür ederim gerçekten hemen iade ediyorum dediğiniz ürünleri alıcam uvb olmazsa ölürler tarzı konuşulduğı videolarda belirtildiği için hemen almak istemiştim ve ısıtıcı
Hiç o videoları dinleme. Yazılara bakma. Hepsi yanlış bilgi. Asıl uvb hayvanı olduruyor.

Uvb usulünce kullanılmalı doğru kullananı görmedim bugune kadar.

Bende öğrenciyim. Çok çok az bir bütçe ile en iyi sağlıklı yuva nasıl yapılır size yardım ederim.

Akşam lütfen kullandıklarınızı atın. Tekrar yazayım.

Hiç o videoları dinleme. Yazılara bakma. Hepsi yanlış bilgi. Asıl uvb hayvanı olduruyor.

Uvb usulünce kullanılmalı doğru kullananı görmedim bugune kadar.

Bende öğrenciyim. Çok çok az bir bütçe ile en iyi sağlıklı yuva nasıl yapılır size yardım ederim.

Akşam lütfen kullandıklarınızı atın. Tekrar yazayım.
Ya hâla deniyorumda telefondan görsel atılmıyor.Böyle bir şey doğrumu bilmiyorum ancak telefon numaramı versem sizden whatsapptan bilgi öğrenebilir miyim?Hem fotoğraflarıda atarım. Tabi yanlış bir şeyse belritmeniz yeterli yeni üye olduğum için böyle bir durum söz konusu mu bilmiyorum sadece kaplumbağalarım için biraz stresliyim.

Resim simgesi var. Zincir ve surat simgesinin yaninda ona tıklayıp gorsel yukle diyin ve istediğiniz gorseli seçin.

Böyle dener misiniz?

Screenshot_2025-08-13-20-03-23-550_com.miui.gallery.jpg
Screenshot_2025-08-13-20-01-46-736_com.miui.gallery.jpg
Screenshot_2025-08-13-20-01-57-186_com.miui.gallery.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-13-17-24-27-559_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_2025-08-13-17-24-27-559_com.dmall.mfandroid.jpg
    304.3 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_2025-08-13-20-01-57-186_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-08-13-20-01-57-186_com.miui.gallery.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
Hangisi sizin akvaryum
3 adet var hepsi benim birisi 14 litrelik plastik kap su düzenleyici yada dinlendirilmiş su ile doldurup balkonda hem güneş ışığı almaları için hem beslenmesi hem de yüzmesi için şuanlık 2 hafta oldu günlük min 3 saat çıkarıyorum cam rapması o olan işe giderken kullandığım akvaryum. Ancak su seviyesini arttırsmıyorum arttırdığımda dışaro çıkabiliyorlar led ışıklı olan 2. El akvaryum görseldeki kuru alan geldiğinde o akvaryuma geçmeyi düşünüyorum

Hepsi çöp bu hangisinin litresi fazla ölçülerini gönderin siyah paladyum var onu es geçin beyaz cam akvaryum ölçüsü nedir

Akvaryumda taş falan olmayacak sadece su olacak yoksa zarar verir enfeksiyonlara sebep olur

Güneşe çıkarmayın Güneş ısısı dengesiz olduğu için sağlığa zarar verir

Geri