Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uygun Fiyatlı Uvb

Filtreye sen karar vereceksin bulanıklık genelde 1-2 gün sonra biter. Fazlaysa su alıp yeni su eklersin.

• Beğen
Tepkiler: efe
Kaplumbağalarım için biraz erken belki ama şimdiden alıp kenara koyayım dedim. Bir de armut tipte olanların ne farkı var? Onlardan 110-220v modellerini kullanabilir miyiz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230827_212256_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230827_212256_AliExpress.jpg
    458.5 KB · Görüntüleme: 14
İleri dönük alacaksanız 25 yada 26 watt olanlardan alın. Daha yukarıdan daha geniş alanı ısıtır. Bunlar bu fiyat olduğuna göre sadece uvb içeriyor.

Armut ampul dediğiniz ısıtma ampulü mü?

İleri dönük alacaksanız 25 yada 26 watt olanlardan alın. Daha yukarıdan daha geniş alanı ısıtır. Bunlar bu fiyat olduğuna göre sadece uvb içeriyor.

Armut ampul dediğiniz ısıtma ampulü mü?
Armut ampul olarak bahsettiğimi görsel olarak ekliyorum Cem bey,
Harici olarak uva+uvb de alabilirim, bu durumda yine ısıtma lambası kullanacak mıyız? Farkını tam olarak bilmiyorum. Bir de kaplumbağalarım küçük boyda olduğu için 3.0 olanlarını kullansam faydası olur mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230828_013052_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230828_013052_AliExpress.jpg
    725.9 KB · Görüntüleme: 7
Harici olarak şu ürünün de fiyatı makul geldi, uva+uvb 5.0 26w. Başlangıçta hevesim dahilinde fuzuli çok masraf yaptığım için şu an danışmadan pek almak istemedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230828_013922_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230828_013922_AliExpress.jpg
    434.6 KB · Görüntüleme: 7
Yeri doğru değil ama, kalabalık etmemek adına farklı bir sorumu da sormak istiyorum. Çekingen olan kaplumbağam, yemleri fark edene kadar diğeri hepsini bitiyor, vatozlar için almış olduğum dip yemleri ile besliyorum onu. Aklıma sadece yemlerken ayırma fikri geliyor, ama bu sefer diğerinin de korkup çekinmesinden endişe ediyorum. Sizin bir çözüm öneriniz var mıdır acaba ?

Cem abi az önce indirimdeydi 200 tl idi vergi ile toplam 250 tl ödedim. Bu mandallı lambaya olur değilmi?

Ekli dosyalar

• 8B750202-D826-4E98-84D9-7F138DC6BCD4.jpeg
    8B750202-D826-4E98-84D9-7F138DC6BCD4.jpeg
    311.8 KB · Görüntüleme: 7
İlk resimdeki spot ampul. Bunların uva olanı var uvb olanını ilk defa gördüm. Bunlar dayanımsız ampuller su sıçraması ve titreşime gelmiyor hemen patlıyorlar. Oranda yazmıyor. Bunu almayın.

Yavrular için gerek yok ama illaki alırım derseniz 7 cm kabuk boyuna kadar 3.0 etki eder. Sonrasında kabukları kalınlaşmaya başlıyor. O zamanda 5.0 (%5) oranlı uvb gerekiyor. Ben 8 cm kabuk boyu sonrası alınmasını uygun buluyorum. Fiyatları yüksek ve belli bir ömrü var.

Uvb ampulü en çok çıktığı saatte hayvan tekse 1-2 saat çok hayvan varsa 4 saate kadar yakarız. Günlük 20 dakika ışıma alması yeterli buna göre saati ayarlayın. Fazla yakıp ömrünü tüketmeyin. Florasan ampuller ısı vermez. Dolayısıyla ısıtma ampulü kullanırız. Bu 12 saat yanar.

Bir de uva ampullere göre ucuz. Uva radyasyon verdiği için içine de işler normal ampul yüzeyden ısıtır. İkisi de aynı işlevi görüyor.

Elinizle set yapın diğer hayvana yaklaşmasın. Ayrı köşelerde besleyin.

Gerek yok. Isıtma yeterli. Uva sadece masraf.

• Beğen
Tepkiler: efe
Çok teşekkür ederim, uvb gelmeden bir de zamanlayıcı almayı düşünüyorum. En çok kuru alana çıktıkları saat öğle vakitleri, 10-14 arası uvb sabah 8 akşam 8 de ısıtma lambasını ayarlamayı düşünüyorum. Elimle set yapmayı denedim ama ben akvaryuma yakınken hep saklanıyor. Yemlerken ayırmak tek çare gibi şu an ama onu da yapmak istemiyorum. Bir de sürekli diğerinin yemlerini yemesi obeziteye sebep olacak diye korkuyorum.

O zaman ürkek olan akvaryumda olsun ona orada yem atın. Diğerini akvaryumdan bir miktar su alıp onun içinde verin.

Ürkek olan büyüdükçe size alışır özgüveni artar. Yeterki elinize almayın. Bu stres yapıp uzak durmasına neden olur.

Zamanlayıcı ile sabah 7:00 akşam 19:00 yapın. 1 saatlik ara dinlenme 21:00'de ışıkları kapatın uyusunlar.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, takıldığım birşey olursa yine rahatsız ederim:)

Geri