Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Tamam o zaman en geç haftasonu halledeceğim. Size de resim atmaya çalışırım. Bir de baya haylaz ayağına rağmen diğeriyle yem kapma yarışına giriyor. Isıtıcının üstüne çıkıp suya iniyor. Öyle hareketli olması çok güzel :)

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

Mango kökü diye aldım ama emin olamadım. Sizce bu mango kökü mü? 3 tane vardı ve en şekillisi buydu.

mailto:/2hq75ly.jpg

mailto:/9berup.jpg

Bunlar da kapluşlarımın son hali. İşte kapluşumun ayağı hep böyle duruyor. İğneden beri 1 hafta geçti. Fakat iyi haber yarasının gittikçe kapanması. Sadece boynunun yanında küçük bir kahverengi bölge kalmış. :)

mailto:/15z1q0x.jpg

mailto:/158u1c.jpg

mailto:/2n9basz.jpg

mailto:/205fjvp.jpg

mailto:/104kmzq.jpg

Bu da diğer kapluşum. :)

mailto:/2cwoo7d.jpg

mailto:/2n079nc.jpg

mailto:/2nhp7y8.jpg

mısra o aldığın nedir öyle ömürsün ya :smile: mangoyu geçtim o hiçbir işe yaramaz. bu balıklar için dekor niyetine bir şey. alacağın kök bu tip olacak.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=287

elindeki gece karanlığında hayvanların gözüne dalaşır. bir kaç resim açılmadı ama hayvanlar gördüğüm kadarıyla sağlıklı gözüküyorlar.

:)) yaa pet shopa gittim mango kökü dedim bunu verdi. Nedir bu pet shoplardan çektiğimiz anlamadım gitti :) keşke suya koymasaydım gidip değiştirirdim neyse artık :)

Bugün kumu akvaryuma alacağım. Bakalım napacaklar :)

kurutup iade edebilirsin. silis kum bak olmadı bir kaç yer dolaş. bu seferde beyaz diye mermer tozu vermesinler. silis tanelerine baktığında tane tane dairesele yakın şekilde (sivri kenarlı değil) kirli cam gibi olacak. sarıya çalar bir rengi var.

Silis kum var zaten. Akvaryuma koydum. Suyu da yükselttim. Fakat hasta olan sık sık kuru alana çıkıyor sizce niye? Açıkçası çıkmasını istemiyorum ısıtıcı lamba yok üşütür diye.

yazını yanlış okumuşum. kafa kalmadı. hayvan halsiz olduğu için ve su içinde yüzeye yakın bir şey olmadığı için çıkıyordur. iç filtreni su üstüne yakın konumlandırıp üstüne koyabilirsin gövdesi su içinde kalmış olur. buna rağmen gene kuru alana gidiyorsa içine düşmeyecek şekilde tepesine havlu koyabilirsin. ama diğer tarafından akvaryum hava almalı. plaj havlusu gibi uzun bir havlu olursa yanlardan sarkıtıp ağırlık koyarak içine düşmesini önleyebilirsin.

Yaa iç filtre de yok. Ölüm fanusunun kapağını kuma batırdım suyun içinde o var ve kuru alan rampasının tam altında yani onun üstüne çıkıp rampaya tutunup durabilir. Ya da ısıtıcıya çıkabilir ama o kuru alana çıkıp volta atıyor resmen.

ayak problemi sebebiyle tutunamayacağına göre mecburen oraya çıkıyor. uzun cam bardağın var mı su içine ters çevirip koyar ve suyu o şekilde ayarlarsan belki durur. diğeri havlu yöntemi.

Uzun cam bardak değil de şu donmuş köfte kapları var ya plastik onu koysam ters çevirip olur mu?

o batmaz. suya salınım yapmayacak başka bir şeyler bak bakalım. sürahi tencere vb. yani koyacağın ne olursa olsun sadece kafasını dışarda tutsun. bulamıyorsan uğraşma.

Buldum galiba. Ufak bir kavanoz olur gibime geldi. Ama ya diğeri de çıkmak isterse buna sadece biri sığar :)

yaralı olanı üstüne koy durursa durur. kavanozun içinde hava olmasın yan yatabilir.

Tamam kuma batırcam zaten bir de ısıtıcıya yakın koycam.

Kavanozu koydum. Su yüksekliğini de arttırdım. Tam küçüğün boyuna göre oldu ama üstüne koyunca hemen suya giriyor. Gene kuru alana çıktı yaaa kavanoza çıkmıyor. Offf yaa deli olcam. Evde herkes bana deli gözüyle bakıyor şu an bu kadar uğraştığım için ama kıyamıyorum ve korkuyorum hasta olursa diye. Sizce napıyım? Nolur nolmaz diye havluyu da üstüne koyayım mi?

Şaka gibi yaaa. Hasta olan kuru alanda diğeri kavanozun üstünde şu an offff

kuru alanı kaldır diyeceğim bu seferde birbirlerine girip sağlam olan çıkacak gene. bir kavanoz daha varsa kuru alanı kaldır. yoksa bırak kendi haline nerede durmak istiyorsa dursun.

Geri