Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru su kaplumbağası için EXOTERRA DIŞI uvb lamba önerisi

merdoca

Bronz 4 Üye
aklımda lucky herb alma planı var ama marka hakkında pek bir bilgi sahibi değilim ürünleri 150 değerlendirme üzerinden 4,3 puan almış pek sorun yaşayan görmedim sizin önerdiğiniz veya önereceğiniz uvb lambaları bekliyorum bütçem max 800 tl

Foruma hoşgeldin.

Sadece uvb ve 5.0 oranlı olanlara bak. Haricen ısıtma ampulü kullanıyoruz. 40-60 watt klasik akkor ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul.

Hayvan ufaksa uvb ampulün aciliyeti yok.

Foruma hoşgeldin.

Sadece uvb ve 5.0 oranlı olanlara bak. Haricen ısıtma ampulü kullanıyoruz. 40-60 watt klasik akkor ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul.
ben baktım da hangisini alacağımı bilemiyorum acaba sizin bildiğiniz bir marka varsa söyler misiniz bende ona göre baksam

Yavru hayvanlarda kabuk esnek yapıda olur. Ön kısım arka taraf kadar yumuşak değilse durum normaldir.

Son dönem uvb ampul çeşidi arttı. Yosun knickli arkadaşımız bu konu ile ilgileniyor ama şu an burada değil.

Hayvanın başı dışarıda iken önden, üstten resimlerini çekip atın.

Son dönem uvb ampul çeşidi arttı. Yosun knickli arkadaşımız bu konu ile ilgileniyor ama şu an burada değil.

Hayvanın başı dışarıda iken önden, üstten resimlerini çekip atın.
sanırım kabuğunda mantar veya kireç var 2 kez fırçalama yaptım pek düzelmedi az önce bununla ilgili forumlardaki konulara bakıyordum şimdi mesajınızı gördüm fotoğrafları atıyorum

52081b47-73f3-40c5-97de-9bf3d412aade.jpg
72c5444d-13cf-4cfc-8e06-f547b99c5171.jpg

normalde renkli taş v.b kullanmam ancak elimde tek taban malzemesi bu taşlar oldugu için kullanma kararı aldım ayrıca kuru alanı da aynı malzemeler ile yaptım

Kabuğunda bir sorun yok. Plaka biraz kavlamış ve hafif kireç var. Plaka atılana kadar çıkmaz.

O kumu çıkarın. Renkli taşlar da salınım yapar. Sarı silis kum alın. Öncelikle vitasand pro78 marka sarı silis kum. Bunu bulamazsanız. Atakan petshopta uygun çapta markalı kum var. Eşelenip vakit geçirirler. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Bu çakılları yerse sorun çıkar. Midesinde kalır. Ufak olduğu için ağzına alette sokulmaz.

Kabuğunda bir sorun yok. Plaka biraz kavlamış ve hafif kireç var. Plaka atılana kadar çıkmaz.

O kumu çıkarın. Renkli taşlar da salınım yapar. Sarı silis kum alın. Öncelikle vitasand pro78 marka sarı silis kum. Bunu bulamazsanız. Atakan petshopta uygun çapta markalı kum var. Eşelenip vakit geçirirler. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar.

Bu çakılları yerse sorun çıkar. Midesinde kalır. Ufak olduğu için ağzına alette sokulmaz.
tamamdır buldum ve alıyorum, uvb konusu ne olacak? 1 haftadır güneş alabileceği bir yer bile yok çıkaramıyorum.

kaç kilo almamı önerirsiniz 5 yeterli olur mu?

hocam uvb lamba bulamadıysanız ki bende biraz araştırdım türkiyede pek uvb lamba bulamadım markalı olarak mecburen canlı yem sitesindeki exo terrayı alıcam

Kabuğun baş kısmından kuyruk kısma kadar olan yeri ölçüyoruz hayvan eğer 8cm den küçükse uvb Lama kullanmaya gerek yok
ha birde 5 kg silis kumu çok mu az mı bilemiyorum çok olsa iyi olur ama az olursa sıkıntı olur ne kadar almam gerekiyor kartta 250 tl var şuan

Geri