Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Mineral yemi bu hayvana haftada iki ver. Yine kum tüketmeyi bırakmaz ise verdiğin yemleri artır.

Bu, kolumu yese doymaz Cem, acayip bir mahluk.Suan 3 hayvana 90 yem atiyorum. Erkek tifil zaten, en kisalari ve zayiflari o. Ondan 1 cm e yakin uzun olan benim evladiyelik olan, yeni gelen de heralde bundan 2 cm e yakin vardir ama et kismi az mesela Yani kabugunun oyuk kisimlari guzel, zayif.Diger disiden et fiskiriyor Bu yuzden mide olarak hangisi genis, onu kestiremiyorum. Ne kadar devam edeyim mineral*2?

www.hizliresim.com/z4mr2R

Bir de benim Tonton, yuvarlak oldugundan, eni daha genis,yuksekligi daha cok

www.hizliresim.com/YbvzvE

Bir ay devam et. Ben kaplumbağa başına 50'ye çıktım. 1000'lik kutu yemine göre 1-2 ay arası gidiyor.

Zayıfsa yemi artır. Enerji büyümeye gidiyor olabilir. Eğer hayvanda parazit yoksa.

50 mi!!Wuwwww.Bir de siz bana fazla atiyorsun diyordunuz zamaninda =))Hayvanlariniz buyudu tabi, simdi anladiniz durumun vehametini =)

Aynen, cok yem gidiyor, ben de dun farkettim.1000 lik yeni vital acmistim.Ben bunlari 250lik kutuya koyuyorum,hava almasin kalanlar diye.Daha 3 hafta olmadan kutunun dibine yaklastim Boyle giderse 3 ay ancak gider.

Bize kiloluk lazim ama baktiydim, sanirim yok etrafta.Bir yerlerde gorursen, bana da haber verir misin?Tetra ve Vital istiyorum kiloluk. Mineralim yetecek gibi.Karidesim bitiyor ama onu da farkli farkli aliyorum Mesela Royal almadim hic, onu planliyorum

Parazit zaten en buyuk korkumdu Hatirlarsan,ilk Corum mevzu cikinca, endisemi paylasmistim senle Ama onu da anlamak imkansiz

Kiloluk derken yani anladin sen, bir ksc kiloluk

bir kac

Korkarim ki suan iyiniyetle derme catma bakan, ogrenci veya durumu uygun olmayan tum arkadaslar, sahiplendirir veya dogaya salar Durumu rahat olmayan kimse, kaplumbaga coksa, kaliteli de besliyorsa, bu masrafa gelemez

Zayif derken yani butlari yerinde,ayaklari kocaman ama oyuklari, erkek yapisi gibi,guzel demek istedim
Diger diside et fiskiriyor

Cem, daha önce Emre'den bir kaç öğünlük alıp denemiştim. Agil sanki kurualana pislemesine sebep olmuştu diye hatırlıyorum ancak bir daha sipariş vereceğim.
Tetra 2 Vital 2 Aç 1 Karides 1 gün, yemlemem bu şekilde.Agil'i hangi araya sokacağım? Sanırım anayem statüsünde.İnsallah midelerini bozmaz,kurualanı da temizlemek zor.

Jbl'den korkuyorum. Mesela Calcil aldığımda, Tonton fenalaşmıştı, ölecek sanmıştım, kaç gün halsiz yattı,o yüzden onu asla almıyorum mesela.

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

yanlış hatırlamıyorsam kiloluk ürünler gittigidiyor da var aradığınız ürünü kategorilerden sürüngenler yada kaplumbağa ya girerek aramanın dışında adıyla aratırsanız daha rahat bulursunuz ( bazı satıcılar farklı katergorilere açabiliyor ilanlarını ), gammarus dan ziyade karides kullanmak da hesaplıya geliyor a101 e cem bey in bahsettiği karides gelmiş yarim kiloluk paketi 15 lira filandı sanırım ben birkaç paket topladım hemen.

Sanirim yanlis anlasilmis.Agil'in, diger yemlerle periyodunu danismistim.
A101 burda iki adimda bir var, onu ilk kez duydum.Ama benim kaplumbagalar kocaman Onlara uyar mi?

bizim kızda 15 cm hapur hupur yiyor karidesi sizdede sorun çıkmaz, kiloluk üründe sormuştunuz onun için söyledim kuru yemlerin birçoğuna kiloluk olarak gittigidiyorda denk geliyorum

hatta agil piyasada yokken kiloluklar vardı gittigidiyor da bir satıcıda, gerçi son kullanma tarihini sormamıştım ama vardı yani

Tabi ben artık hepsini kiloluk alıyorum. Hatta kaplumbağaları 3 ledikten sonra, artık bazıları ancak 4 ay falan gidecek gibi.

Pardon, ben yanlış anlamışım. Siz, bir öncekine yazmışsınız.

1 kez bakıp, istediklerimden bulamadım ama yine bakayım bir, iyi hatırlattınız. Çünkü bayatlama olmaz, kullanacağım kadarı 250 lik kutulara alıp, oradan besleme yapıyorum.

Benim kapluşlar şımarlıklık edip, küçük karidesleri toplamıyor bazen.

aynen gammarus un pisliği çekilmez su dondurulmuş karidesden sonra, koruma kapağını kaldırdığınız anda bayatlama ( sonuçda nemli hava ile temas var ) var yapıtığınız yöntem güzel bir yöntem kapağı defalarca açıp kapamakdan daha iyi bir yöntem. büyük mama tercih etmememin sebebi benim bu açıkcası, belki içine nem alıcı koyup vakumlamak çare olur bilemiyorum

Şimdi baktım,10-12 kiloluk Sera P, Agiller var. Kutusuna bir de poşet sardım ama tabi ki hava alıyordur yine.Agili ilk kez deneyeceğim, gitme periyodunu bilemiyorum. P yi de, içindeki minerallerle nedense ısınamadım, ayıklamak vs. Tetra kullanıyorum. Gitme periyodunu bilemiyorum, o dönem 2.kaplumbağam yeni gelmişti. Şuan Vital 4 ay gidecek gibi mesela. Yılda 3 kutudan,3 yıl ileri son kullanım tarihli bir dev kutu eder. O da var mıdır bilmem.

tetra reptomin menü mü kullanıyorsunuz? tabi kullandıkça gözlemleyerek yapılır onlar

Tetra Reptomin 1000 lik aliyorum. Hatta suan Sera Mineral de 1000 lik olarak var.Sera Royal 1000 ligi deneyecegim. Bir de Vital 1000 lik var. Artik 1000likten asagisi ziyan benim icin.

Ama tabi ki almadan once, firma ile tarihleri teyitlesiyorum

Berrak vitali bire düşürüp agil ver

Tamamdir. Aklima soyle birsey de geldi, sen dedin ya 30 yemi arttir.Metabolizma hizlandi, malum yaz.

Simdilik ek olarak verip, kisin dedigin gibi mi yapsam?

Ekten kasit gunluk yeme +10 Agil mesela?

Ok. Dedigin ilk duzen olacak

Deminki yem mevzusuna baktim

https://www.amazonpetcenter.com/eheim-water-turtles-granules-275ml indirimde suan

Cok az yerde var nedense

Yeni çıktı ya da bu sene piyasaya düştü.

Siz cok cesitli yem aliyorsunuz.Ben ise; ilgili siniftaki yem bitince, muadilini aliyorum.

Anayemde; Tetra - Sera P (Agil yolda)

Mineralde; Yalniz Sera Mineral (Prodac Pellet demistin, aklimda ve Calcil'i de Tonton fenalastigi icin almayacagim)

Karideste de; Energil,Sera I, Prodac tartafood big karides (Sera Royal yolda) denediklerim.

Simdi Tetra'yi ekledin.Acaba baska var mi kutu bitince ekleyebilecegim?

Bitkiselde Vital,Herbivor

Suan satilmayanlardan da; Carnivor

Elden verebiliyorsan tortil alıp ver. Yoksa dibe batan yemdir.

Geri