Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

Cinsiyetle alakali konusmustuk, ana yem de mantik cem abinin dedigi gibi tutsan raffy p versen hergun bu soyle boyle de olsa karsilar demek gibi tabi hayvansal proteinde lazim gammarus gibi ama ek yemi tutsan hergun versen bu iste hic uygun olmaz yani carnivor gibi.

Tamandir Alisarp, mineral beslenmesi icin Carnivor bitince almayip Anayem+Sera Mineral ile devam ederim.Zaten Carnivoru Sansli karides disinda onu yiyor diye almistim Simdi hepsini yiyor.Gerek kalmadi.

Evet Asiye benim canavarlar bunlar =) Arada iciceler ama arada iliskilerine mesafe koyuyor uzaklasiyorlar =)) Tonton 16 yildir yalniz yasadigindan;akvaryuma da tek basladigindan,endisemiz vardi ama coksukur kabullendi.Ufak tefet itismeler var ama normal o da.

14-15 cm boylarindaki kaplumbaganiza kac stick yem veriyorsunuz? Kafa boyu normal ve uzuvlari zayif.

çok tatlılar ya ama benimkiler olsa onların canına okurdular .)hayta benimkiler

14-15 cm boylarindaki kaplumbaganiza kac
stick yem veriyorsunuz? Kafa boyu normal
ve uzuvlari zayif.

250'lik yem kapağı dolusu atıyorum yiyen yiyor yemiyen dışkı yiyor.

ay abi alemsin benimkiler sanki yavaş yavaş zayıflamaya başladılar abisi eskisi kadar yeme saldırmıyrlar..

2 kaplumbagamda da diski yeme yok coksukur. 250lik kapagi hepsine mi atiyorsun? Raffy P ile kapagi,aralik kalmayacak sekilde yaymak tahminen 40 yem eder.Sende 4 hayvan vardi degil mi?Oyle ise az geldi bana.

Simdi ben buyuk olana,vucut kocaman diye 30 veriyorum Digerine de 20 diye dusundum. O yuzden danistim.

çok veriyorsun. benim hepsine verdiğim o kadar. bazen ölçüyü kaçırırsam 60 kadar oluyor bilemedin 70. dışkı yememeleri kötü. bu olası durumda evden ayrıldığında kendilerini idame ettirmelerini sağlar. belki de çok verdiğin için yemiyorlar dışkıyı.

energilde de ağızlarına sığacak boyda 8 parça kadar balık ya da karides hangisi denk gelirse çok ufak parça denk gelirse 10 adet.

Hic vermedigimde veya az verdigimde bile yemiyorlar.Acikcasi yendigini;ilk kez bu forumda duydum.O kadar kaplumbagamizda hicbir zaman yiyen gormedim.

Energilde eskiden cok veriyordum.Artik kisi basi 1balik veya karides haftasi ise 4-6 parca.Yine sana gore cok tabi.

Digerinde senin 2 katin kadar veriyorum demek ki kisi basi

Berrak biraz azalt istersen ogunleri 2/3 oraninda birde bu boyda diskilari cok buyuk olmali ve dipte surekli gormelisin en azindan 3-4 tane, yiyipte senin gormeme ihtimalin var yani

Disi,9 gundur yemiyor.Ancak normalde disi gunde ortalama 2 cm den 2-3 tane kadar yapiyordu.

Erkek kisa suredir yemege basladi.O da gunde 2 kez 1 cm kadar ancak yapiyor.

Yemediklerine eminim.Normalde gun sonu veya sabah kepceyle aliyorum Almasam da ayni sekilde duruyor. Koklasalar da birakiyorlar

Disi 30 erkrk 20 stick yiyor.

Arkadaslar; yazin diskilamada bir fark gozlemlediniz mi? Eskiden normal ve gunluk olan;su an az ve pamuk gibi yani fileyle alirken dagiliyor tuy gibi hafif.

Acaba yazin az mi yem atmis oldum, metabolizmalari hizlaninca?Yaz geldiginden beri boyle.10 stick yem arttirmistim ama kaynadi gitti.

yazın sindirim ve boşaltım sistemi hızlanıyor. sıcaklıkta buna etken. dışkı yumuşak oluyor. bir de silis kum yiyor ise dışkı gevşek olup daha çabuk dağılıyor. dışkıları da kışa nazaran biraz daha büyük olabiliyor özellikle ot türevli yiyecek yediklerinde

Daha once sormamisimdir umarim.Anlamadigim sey;bu hayvanlar cok obur ve bulsa 24 saat yerler.Dogada, kafa boyunu haydi haydi gecerler.Yada 8-10 kafa yiyip,cok yuzup eritiyorlar mi?

Doğa geniş yüzecek alan bol. bazı zamanlar uzun süre yemedikleri de oluyor. Yani dengeyi bir şekilde sağlıyorlar. Orada bir sürü hayvan var. Karın doyurmaları o kadar kolay değil güçlü olan yer zayıf kalan ölür.

Forumda yazan, ac gun uygulamasini hangi kaynaktan baz aldik acaba? TR'de baska sitelerde bulamadim.(Buradaki bilgileri baska siteyelere,kendi adiyla postlayan arkadaslarin yazilari haric..)

Onu emre doğal ortamına özdeş olması için söylemişti. Sanırım yurtdışı bir siteden öğrenmiş.

Cem selam. 2 ay oldu, sonuncu kaplus geleli. Devit icin,kaba aliyorum ve mutlaka kum pisliyor.Ama oyle boyle degil.Cok fazla.Ayrica cisle beraber yaptigi icin, igrenc kokuyor.Kurualanima da yapti bir kac kez.Korkudan aksamustu alip suya atip,yukari kucuk kap koyuyorum cikmasin diye.

Besin eksikligi olabilir mi? Cok pisbogaz bir hayvan,ondan dolayi,bu kotu huyundan vazgecemeyecek diye korkuyorum

Sence ne sorunu olabilir?Yaparyapmaz da yamyam gibi saldiriyor,yiyor,kuru yerde olmasina ragmen

Geri