Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

Tamamdir.Peki su kafaboyu ile ilgili son bir sorum var.Maksimum olcu bu ama bunun altinda,hatta 1/4 u kadar yeseler sorun olur mu?Sansli bu sekilde cunku.Saglikli ama yem meraklisi degil.Ugrasip gun asiri ancak bu kadari zorla yediriyorum.

Bazi donemler daha istahsiz olabiliyorlar, sorun yoktur

Salataligin yaprak kismini veriyoruz degil mi?Gobek yani hafif sekerli kismi vermek sakincali mi?

salatalığı soyduktan sonra çekirdekli kısmın üstündeki yeşil katmandan kabuk inceliğinde parça kesip verirsin. ne kadar yiyrsa o kadar ver illa şu kadar yesin diye zorlama. istediği zaman yer. vücutta bir miktar yağ depoluyorlar zaten oradan harcar.

Cok pardon.Salatalik demisim,kivircik salata olacak.Gobek kismini verdirtmedim sekerli olur diye.Yapragini verdim en koyu yesil kismi.Dogru mudur?

göbek kısmına doğru körpe olan yapraklardan vereceksin. göbek kısmını değil.

Tamam cok sagol,dogru yedirmisim.Bu arada maydanoz da gordum evde.Onu da verdim.1 tanesini epey istahla yedi.İkinciyi yemedi,disinin pesine dustu.Yemekten ziyade titretme pesinde sabah aksam.

maydonozun fazlası zararlı günde bir taneden birşey olmaz.

2.kaplumbagam geldiginden beri, davranislarini gozlemliyorum.

Cinsiyet,yas veya zeka farki mi bilemiyorum ama sonradan gelende(erkek) komik davranislar var.O kadar kaplumbagam oldu,hic de boylesini gormedim.

Surekli olaydan kopma seklinde kendisi.Mesela lamba yaniyor,digeri (disi)yem pesine tepeme dikiliyor. Atiyorum ve disi kosarak yerken, erkek yeme bos bos bakip disiyi titretmeye calisiyor. Sonra disi,yem derdinde buna bi tane patlatiyor. Savrulan erkek,o itmeyle dibe iniyor.Bu sefer gozune birsey takiliyor,onla oynuyor. Digeri yanina inince,onun pesine giderken arada yeme bakiyor. Sevdigi yemse yemege baslarken, o ara birden yemegi birakip gozune takilan baska birseyi gidip inceliyor. Sonra geziniyor ve birden aklina yem gelmis gibi geri gidiyor. Digeri arada ona carparsa,bu sefer onun pesine gidiyor vs vs İlk basta alisma sureci diyordum ama 3 ay oldu Kendisine "laylaylom erkek" diyorum .Surekli oyun gibi yasiyor

Sizinkilerde de boyle ornekler var mi? Yas,cinsiyet faktoru mu yoksa kafa mi gidik bilemedim =)))

Seninkine nüzil inmiş. Cinsel gelişime bağlı ve hormonel dengesizliği olan hayvanlarda bu tip davranışlar görülebiliyor.

O da nedir?

Dengesizligin nedeni dogal mi yoksa yapabilecegim birsey var mi?

Hala karides/balik disinda yem de yemiyor. 4 gun ac birakma sonunda 1 tane carnivor ve 2 dis kivircik yedirdim. Digerlerini zaten yemiyor Tetra,Agil,Sera P,Vital,Mineral,Herbi...

fazla fosforda zararlı. artık kurutulmuş yemide verme. zorla hayvanı. yerse yer yemezse aç kalır.

nüzil dediğim kafayı üşütmüş.

Surekli ac ne olacak bu zavallicik =((

Boyle hormonal sorunlar kalici mi acaba fikrin var mi?

zamanla toparlar. almana gerek yok ama elinde varsa yediği yeme vitamin damlatıp verebilirsin.

İnsallah toparlar =((

Karides disinda elden veya atinca hemen yeme huyu yok.O yuzden yemine vitamin damlatma isi yas gibi.Baska sekilde verebilecegim vitamin var mi?Veya karidese damlatilabilir mi,tavsiye edecegin urunun sivi yogunlugu nedir?

Nasil 14 cm.olmus bu hayvan anlamadim.Yemiyor ve zayif.

o zaman kurutarak verilebilir ama stick yeme damlatarak. boyuda bayağı büyük kafasında şişlik yumru birşey yok değil mi ?

Sansli bugun ilk kez,Tonton'la beraber Herbivor yedi.Hem de 4-5 tane.Bir kac da vital attim.Onu da yedi.

Bir de normalde hep uyur,zor uyanir.Ama 2 gundur erkenden uyanip geziniyor.

Metabolizma mi hizlandi cozemedim ama insallah kalici olur.

Sansli,sukurler olsun ki bugun de yemini yedi.Hatta yine erkenden uyanip,yem kosesine gelip,normal bir kaplumbaga kadar yedi.

3.5 ay sonra birden normale dondu sanirim. İlginc gercekten.Bunlarin da insanlar gibi donemleri mi oluyor nedir canlarinin birsey istemedigi. [yalnizca karidese hayir demiyordu]

Birden acildi haycancagiz. Artik neler yasadiysa zavalli,sahibi sokaga attiginda.

kış civarları böyle değişkenlikler görülebiliyor. bunda kış uykusuna yatma özelliklerinin metabolik etkisi olabilir.

Geri