Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Ormanimsi buyuk bir bahcede bulunmus anladigim kadariyla.Vucut kendini kapatmis olabilir mi dersin?

Belki karideste bir koku buluyordu,icgudusel olarak hayatta kalmak icin tek onu yiyordu.

Valla umudu kesmistim ne yalan soyleyeyim Dile kolay 3.5 ay. Ne ac birakmalar,ne yem cesitleri,ne oyunlar yapmistim da bana misin demediydi.En fazla iste Carnivor yemisti karides disinda.Sirf onun icin kucuk kutu aldim.En fazla 15tane yemistir,2ay olacak.

O kadarda Emre'den bulup bulusturmustum Agil,Tetra vb denemek icin bi kac ogunluk. Simdi bastan denemek lazim.Hayvan acildi =))

Yada Herbivor'u bile yedi dusuncesiyle direk Agil falan alinabilir belki.

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

orasını bilmem hayvan kaç sene dışarda kalmış kış uykusuna yatmış mı ne ile beslenmiş böcek haşare mi yemiş. bunun üstüne konuşmak farazi olur.

2-3saat disarda kaldigini tahmin ediyor veteriner.Hava soguktu,kar vardi o zamanlar. Sanirim buzusmesine gore yorum yapti

Tam olarak oykusu nedir hayvanin berrak ?

hayvan kar altına saklandıysa bu süre uzun olabilir kar altı sıcaktır. kar erimiş veya hayvan yeme amaçlı kar altından çıkmışsa soğuğa maruz kalmış olabilir.

Veteriner Vildan Hn'in arkadasinin kopegi, gezinirken bahcede bulup agzinda getiriyor.

Civarda ev yok sanirim ormanimsi bir alan.Olanlar da sahibi olamaz dediler. Zaten kaplumbagasini arayan da cikmadi.

Agzinda ve 3-4 yerinde izler vardi,kurumus kanamasi. Sonra Vildan Hn'a getirmisler.Bir kac gun bakim yapti.Emre'ye soylemis sahiplendirme icin.Emre de erkek kaplumbaga aradigim icin beni aradi. Bu sekilde.

O siralarda Aralik sonu hava buz gibiydi ve sulu kar yagiyordu. Hayvan 14.5 cm Alisarp ama nasil buyumius anlam veremedim cunku karides disinda yem yemiyordu. 1 ay karides ve balik verdim mecburen.Sonra ac birakma turlari. Sadece carnivor u begendi onu da her zaman yemedi

Ama coksukur 3 gundur normale dondu

Ne diyim buyuk iyilik yapmissin, boyle devam eder sansli da insallah

Cok da sevimli,firlama birsey gorsen.İnsan bu guzelligi nasil sokaga atar anlamiyorum.Hee bir de su kaplumbagasini,su olmayam yere atmislar..

Bugun 4.gun gayet guzel yediler masallah.Arada birbirlerini itekliyorlar ama coksukur isirma yok yemkavgasinda =)

Sansli"nin bogazi normale donunce, marul ve kivircik da yemege basladi fazlasiyla. Acaba fazlasi zarar midir yoksa hergun yedikce atayim mi? Yemini yiyor,buni ayrica yiyor

kabuğunun yarısından az ver veya 2 günde bir yarım kabuk kadar.

Tamamdir.

Hala tam ikna olamadigim bir konu vardi.Sera P+Mineral ile Carnivor 'un esdeger olma mevzusu.Malum burada da konusmustuk.

Ancak birsey dikkatimi cekti.Kendi sitesinde Carnivor icin ek yem demis(Herbivor`a da)

Ben de kendilerine mail attim,1 gunde cevap geldi ancak yine sitelerinde yazandan farkli birsey gelmedi. Carnivor ek ve Sera P ile beraber verilebilir...

Oysa ben,icerikleri ayni ise neden esdeger gorunmuyor ve ek deniliyor.Bunu sormustum...

carnivor ek yem zaten. aşırı verilmesi içindeki mineralin de fazla gelmesi demek. herbivor da aynı şekilde. bu yemler sürekli verilmez. bir mineral yem iki carnivor yeme denk.

İste niye ek oldugunu anlamiyorum Cunku 1mineral 2 carnivor ise; haftada 2 carnivor vermekle haftada 2 sera p ve 1 mineral vermek esit olmali. Ama neden olmuyor?

ana yemler sürekli verilebilen yemlerdir. ama elimizdeki çeşitler çok olunca her gün bir yeme ancak denk geliyor.biz carnivordaki minerali aynı oranda tuturmak için mecburen uzak günlerde iki öğün yapıyoruz. elinde mineral yem varsa tek güne düşürürsün.

Yani biri tutar da hergun carnivor verir de minerali fazla vermis olur diye mi ek diyorlar demek istiyorsun?

Ben soyle birsey yapmak istiyorum. 3 vital 2 carnivor 1 karides 1 ac gun ile haftayi tamamlamak ve 3 yeme inmek.Mineral gununu iptal edip yerine vital ekledim. Sera P yi de almayip mineralle birlestirip Carnivor olsin dedim 2 gun.

Ama boyle ek mek diyince icime sinmedi

3 yem olmaz agilde lazım. hepsinin içeriği farklı ve içerdikleri besinler gerekli hatta reptominde al. yosun içeriyor.

ek yemler fazla verilmesi sakıncalı yemlerdir.

O zaman icerikler ayni gibi gorunse de fark var demek ki P+M/C ile?

Bana cok yem gereksiz geliyor acikcasi.Soyle ki;ayni marka,gereken besini zaten koymustur veya ek yem olarak satiyordur diye dusunuyorum.

Yani Tetra ve Agil'de ne var ise, Sera'nin koskoca anayemi P bunu karsilayamiyor mu?Veya karsilamiyorsa ek bir urunu yok mu?

hayır hepsi farklı. tetradaki yosun diğerlerinde yok yada eser miktarda agilde lizin denen amino asit var bu hiçbir yemde yok. yemleri minimize etme çabasına girme sonuçta ne alsan yine bitirecekler. hayvanlar büyük mecburen almak zorundasın.

Kaplumbagalarimin kafa boyu farklari =))

PS:Kabuk boylari arasi yalnizca 1 cm var =))

mailto:/7o0kB5.jpg

maşşalah senin kuzularda pek tatlıymış :) merak ediyordum merakım gitti sayende:)

Geri