Cem merhaba.Emre'den Tetra ve Agil'i de alip denedim.Tonton hepsini yiyor zaten.Ama Sansli hicbirini yemedi.Suana kadar denediklerim icinde( Sera P,Vital,Herbivor,Mineral,Agil,Carnivor,Tetra,Enegil(karidesi sera markada da yedi) yalnizca Energil ve Carnivor'u yiyor.Ustelik son 10 gundur dogru durust yemedigi halde.(Yesin diye 3-4 gun ac birakmistim ara ara). Deneyecek baska sey de kalmadi pek.Zaten yediginde de 2-3 Carnivor yiyor.Midesi mi ufak nedir..Hal boyleyken,riske girip baska kutu yem de alinmaz.Allahtan Emre'den bir kac ogunluk almistim. Yedigine emin olunca bir kucuk kutu Carnivor aldim yeni. Diyorum ki; haftada 4 Carninor ve 2 karides 1 ac uygulama yapsam nasil olur? Carnivor ana yem ve mineral olarak,karides de minimum 2,5 yasinda diye. (10 yasinda da olabilir,hicbir fikrim yok,boy 14 cm ama az yiyor,14 yilda da bu hale gelmis olabilir)Yada karides fazla verilmiyor mu,5 carnivor 1 karides 1 ac mi uygun?
Sera P 1000 lik kutuyu saymam sonucu 1/2 250 lik kutu oldugunu gormustum. Yani tek yem kullanan biri,32 gunde 4 kez mineral vermis olacak.Haftada bir diyelim. Bu durumda,Sansli'ya Carnivoru cok gun verdigimde,ayrica mineral yem almaya gerek de bulunmayacak diye dusunuyorum(malum onu da yemiyor)
Tonton ise; 2 gun Vital,2 Sera P,1 Energil,1 ac olarak devam edecek.
Ucuncu konu ise ayri yemleme yapmak durumunda kaliyorum.Tonton kurualanda bile olsa,Sansli'ya yem verdigimi gorup zipliyor.Bir ham yapmada tanelerce yemi goturuyor.Bir kac kez de itekledi ve yanlislikla isirdi digerini. Acikcasi hergun bu da biraz sikinti.Anneme tutturuyorum buyugu veya baska kaba koyuyorum ama rahat durmuyor,ortalik inliyor.Hayvani surekli ortamindan koparmak da hos gelmiyor. Buyuzden ilerde ikisine de ortak yem atmak istiyorum. 3 carnivor 2 vital 1 energil 1 ac seklinde bir beslenme dusunuyorum. Yine carnivorun cok olma nedeni mineralle baglantili ve kucugun yedigi tek anayem olmasi.Vital yemiyor ancak ilerde yer belki dedim.