Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Dışkı zarı veya katlanmış deri olabilir. Temizle gitsin.

Diski zari dedigin normal birsey yani degil mi?Tonton'da hic gormedim de.Erkekte var bu.

Sera Royal'in baliklari da,bu Energildeki gibi mi yuzgec kisimlari?Batti ya elime,o yuzden soruyorum.

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

royalde daha fazla batıyor. energilde ben denk gelmedim. hatta gammarus karideslerin ağız önündeki dikenler bile yerinde duruyor. onun için energili daha fazla sevdim. royal almam bir daha.

Energil daha iyi. Ben yüzgeç ve kafaları kesip atıyorum. Yüzgeçler ve kuyruk kırpık kırpık kopup kirlilik yapar.
Biraz daha ilerisi kılçık ayıklama :)

Cem merhaba.Emre'den Tetra ve Agil'i de alip denedim.Tonton hepsini yiyor zaten.Ama Sansli hicbirini yemedi.Suana kadar denediklerim icinde( Sera P,Vital,Herbivor,Mineral,Agil,Carnivor,Tetra,Enegil(karidesi sera markada da yedi) yalnizca Energil ve Carnivor'u yiyor.Ustelik son 10 gundur dogru durust yemedigi halde.(Yesin diye 3-4 gun ac birakmistim ara ara). Deneyecek baska sey de kalmadi pek.Zaten yediginde de 2-3 Carnivor yiyor.Midesi mi ufak nedir..Hal boyleyken,riske girip baska kutu yem de alinmaz.Allahtan Emre'den bir kac ogunluk almistim. Yedigine emin olunca bir kucuk kutu Carnivor aldim yeni. Diyorum ki; haftada 4 Carninor ve 2 karides 1 ac uygulama yapsam nasil olur? Carnivor ana yem ve mineral olarak,karides de minimum 2,5 yasinda diye. (10 yasinda da olabilir,hicbir fikrim yok,boy 14 cm ama az yiyor,14 yilda da bu hale gelmis olabilir)Yada karides fazla verilmiyor mu,5 carnivor 1 karides 1 ac mi uygun?

Sera P 1000 lik kutuyu saymam sonucu 1/2 250 lik kutu oldugunu gormustum. Yani tek yem kullanan biri,32 gunde 4 kez mineral vermis olacak.Haftada bir diyelim. Bu durumda,Sansli'ya Carnivoru cok gun verdigimde,ayrica mineral yem almaya gerek de bulunmayacak diye dusunuyorum(malum onu da yemiyor)
Tonton ise; 2 gun Vital,2 Sera P,1 Energil,1 ac olarak devam edecek.

Ucuncu konu ise ayri yemleme yapmak durumunda kaliyorum.Tonton kurualanda bile olsa,Sansli'ya yem verdigimi gorup zipliyor.Bir ham yapmada tanelerce yemi goturuyor.Bir kac kez de itekledi ve yanlislikla isirdi digerini. Acikcasi hergun bu da biraz sikinti.Anneme tutturuyorum buyugu veya baska kaba koyuyorum ama rahat durmuyor,ortalik inliyor.Hayvani surekli ortamindan koparmak da hos gelmiyor. Buyuzden ilerde ikisine de ortak yem atmak istiyorum. 3 carnivor 2 vital 1 energil 1 ac seklinde bir beslenme dusunuyorum. Yine carnivorun cok olma nedeni mineralle baglantili ve kucugun yedigi tek anayem olmasi.Vital yemiyor ancak ilerde yer belki dedim.

hayvan protein odaklı yemleri yiyor. lakin carnivorun 2 günü aşmaması lazım. bir gammarus bir gün energil olsun. diğer iki günde vital hariç diğer yemlerden denemeye devam et. sürekli bu yemlerden gidersen diğer yemlere isteği hiç kalmaz. biraz kış etkisi ile yağ depolama meyili olabilir. yaza doğru düzelir diye umuyorum.

Sagol,ben de oyle umuyorum =(( Cok deneme yaptim ama biraz umudum kirildi.

Carnivor 2 yi gecmemenin nedeni nedir?

Bu arada sanirim Agil dokundu Tonton'a.Calcil`i kusmustu,bu da ishal yapti.Jbl yaramadi bu hayvana. Tum kurualanim batti.Pecetelerle,disfircalariyla kazidim.10 lt su doktum koku gitmedi.Suyun bi kismini aldim sonra marketten 2 tane 10luk Saka kaptim.Sandalye tepesinden vura vura taslara serptim. Kurumasini bekliyorum ama halloldu gibi. Aksam aksam yemegi biraktim bunlarla ugrastim. Bir daha Jbl almam.Bu kadari da tesaduf olmaz heralde.

yem katı olduğu için fazla yediyse ondandır. dokunsa bizimkilere dokunurdu. düzeldikten sonra bir daha dene ishal olmazsa sebep başkadır.

iki öğün carnivor tek öğün minerale denktir.

Belki normal hayvanlara dokunmuyordur.Ama benim Tonton malum,iyi buyutulmediginden,birseylere hassas oldugunu tahmin ediyorum.Calcil de bu da o yuzden oldu bence.

Sen daha once Carnivor ve Herbivordaki mineralin ayni olmadigi daha dogrusu Herbiorun emsal oldugu ama Carnvorun olmaigina benzer birsey demistin.Onu boyut olarak mi demistin acaba?Ben icerik algiladim.

O halde Sansli'ya dedigin gibi 1 balik 1 karides 2 carnivor 1 ac 2 Sera P deneme.(vital disinda bu kaldi cnku.mineral versem fzla gelir)

herbivorun ortasındaki bitkisel katkılı vitamin ve mineraldir. kalsiyum var mı bilmiyorum. lifli bitkiler olduğu için suda kaldığında carnivora göre daha fazla büyür. onun için fazla vermemek gerekir. kuru olarakta carnivordan büyüktür zaten.

kurutulmuşları uzak günlerde carnivorlarıda raffy p arasında ver.

Hayvan bu sekilde bitkisel hicbir yem yememis oluyor, herbivor yiyorsa carnivor yerine onu ver bence deneme gunlerindeyse 1 gun vital 1 gun repto verebilirsin ac gunde marul salatalik falan, tek lokmalik yaparsan yer belki

Malesef Energil ve Carnivor disinda yem yemiyor Alisarp. 10 gun boyunca ve oncesinde ara ara ac birakmalarim da oldu. İnadi inat.Zaten yem meraklisi da degil. Yuzmeyi ve guneslenmeyi seviyor.Epey de hareketli.Ama su ana dek neyle beslemislerse,epey sikinti cikardi.İlk kez saglikli ama obur olmayan bir su kaplumbagasi gordum.

Ozaman deneme yemeklerinde dedigimi ver marulu da denemeye devam edebilirsin

Tamamdir. Bu arada birseyi merak ediyorum.Bizimkilere kurualanda tik geliyor bazen.Hatta komik olan,birine gelince,digeri de tikleniyor.Bunu ne zaman yapiyorlar acaba,yani bir anlami var mi?

ısıtma lambası altında sıcaktan deri gerilir bu da kaşıntı yapar.

Uzerindeki deriler kuruyor isi altinda buda kasinti yapiyor, sikintili bir durum yok

Geri