Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

veteriner hekiminize düzenli bir sekilde gidin obeziteise 18 yemde biraz fazla gün geçtikçe yem sAyısını azalt bence yemin yanında viteminde kullanabilirsin biraz da rahat bırak resmini atabilirmisin görmeden bilgi veremem fazla

Hayvan 15 cm kabuk boyu üstü obezlik yok. 18 yem o hayvan için az bile geliyor.

Alisarp senin bahsettigin jeneratorun linki nedir?

Cem,sen de bana bir guc kaynagi link ornegi verebilir misin?Veya sendeki nedir?

ben makelsan kullanıyorum. tunçmatikte güzel mal. 600 - 650 VA arası yeterli.

evet açılımı Uninterruptible Power Supply yani kesintisiz güç kaynağı. ses yapmaz. akü standard tahminen 15 dakikaya kadar çıkabilir. akımdaki dengesizlikleri düzenler. bağlı olduğu cihazlar arıza yapmaz. ben masaüstü bilgisayar için almıştım. şimdi bunda kullanıyorum. malum elektriğe bağlı kart, devre yanmaları garanti kapsamı dışında kalıyor.

Kisa kesintilere yarar o halde.Ama evde yokken olabilecek uzun kesintiler onemli bence.Yani oyle ki,geldigimizde hala calisiyor olsun.

hiçbiri o kadar uzun süre çalışmaz. yani senin alabileceğinin hiçbirisi. hastanelerdeki kasa tiplere de para yetmez.

Yemde kafa ölçüsü kavramı benimde kafama takılmakta. Kaplumbağalarım çok aşırı açmış gibi davranıyolar özellikle birisi odaya benim girdiğimi görür görmez ön cama gelip bana doğru deli gibi çırpınmaya başlıyor yem atmam için cama parmağımı getirdiğimde ısırmaya çalışıyor suya daldırdığımda ise direk ısırıyor. Daha 1 aylık olmasına akvaryumumdaki kaldırmadan önceki eski canlı bitkileri yemişti. Dün denemek amaçlı marul uzattım çok küçük bir parça onuda yedi. Hatta bugün ısıtıcının vantuzunu kemirirken buldum :) attığım yemleri zaten direk elimden yiyo suya atmama bile izin vermiyo. Bu şartlar altında ben mi az yem veriyorum diye düşünerekten hayvanla yemin yanyana olduğu fotoğraflar çektim. Resimde de göründüğü gibi sabah 2 raffy P akşam 2 reptomin hayvan için uygun mudur ? Az yada çok ise tam vermem gereken adet resimden yola çıkarak nedir ? Yardımınızı bekliyorum benim aç keratalar için :)

Resimler :
mailto:/LBoAGGu.jpg
mailto:/ENGRd1w.jpg

Bu arada gözlerinde herhangi bir şişlik mevcut mu yoksa doğal mıdır o pörtleklik?

reptoyu iki adet diğerini üç adet olmak üzere günlük 5 tane verebilirsin. bu hayvanlar kış uykusuna yatan grup hayvanlardan oldukları için sürekli yağ depolama meyiliyle doymamış gibi davranış gösterirler. vantuz üzerinde alg, yosun veya artık varsa onu yeme amaçlı ısırabilir. diğer taraftan algılamak içinde ısırma yolunu kullanırlar.

cama yapışma olayı her boydaki kaplumbağada var. yem yerken yeme değil parmaklara odaklanırlar. bu sebeple belli bir boya geldiklerinde elden beslenmede parmaklar ısırılır. 12 cm üstü hayvanlarda elden besleme risklidir. kanatmaya varan ısırıklara maruz kalınır. o zaman suya önlerine doğru yem atılmalıdır. bu yaralanmalara karşı evde hazırda baticon bulundurulmalı. olası yaralanmada anti bakteriyel sabunla yıkandıktan sonra hemen yaraya baticon sürülmelidir.

gözler yavruyken pırtlaktır büyüdükçe bir miktar düzelir. şişkin olmasının sebebi üst göz kapağının büyük olmasındandır. bu kapak şeffaf ve aşağı doğru uzanır. bu gece uyurken dışardaki hareketi görmesini sağlar.

Cem,Energilin baliklari ne kotuymus yaa.Pek parcalamadim simdiye dek.Ama kafasini ayiracaktim.Yuzgec kisimleri ve ust sirta uzanan kisim semsert.Benim elime bile kiymik gibi batti.Royal de boyle mi?Bence energil baliklarinin cogu ziyan

ikisinde de aynı hatta royalde yüzgeç daha fazla bana energil daha iyi geldi. denk gelirsen onları kopar. ben bir santimden küçük parçalara ayırıp veriyorum. sertleşme kuruduğundan oluyor gerekeni aldıktan sonra hemen kapağını kapa nemi gitmesin.

Energilin baliksiz olani,veya karidesi cok iri olan bir alternatif olmamasi kotu.

Tropical fd river shrimpi simdilik bulamiyoruz bu arada.İcinde balik olmayan,karidesi Energildeki gibi iri olan bir yemle tanisan lutfen onersin bana.Balik sorun oluyor,her acidan.

balıkta gerekli hayvanlara, omega 3 ve fosfor var içinde. sıkıntısı derdi sana mecbur temizleyeceksin.

senin koca kafaya fosfor duble lazım.

Temizlik bir yana,kocakafa hem yemiyor,yese de dogru durust yemiyor. Bir de dedigim gibi cogunu ben elimle bile kopartamadim.Ustleri semsert. Bugun kalanlari tek tek elimden gecirince anladim.Fostor olan baska yem yok mu?Zaten kurtulamadik da bundan =) Daha kendime alternatif bulamadim

Geri