Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Bu arada bugün Vildan Hanım'a gittim. Çizgili ve büyümeyen Kırma için.

Çizgili için kabuk bakımı önerdi. Garip bir hareketi vardı bunu meydan okumaya yordu. Hayvan Dişi imiş. Yani Safinaz ismi uygun.

Kırma büyüme sorunu tahmin ettiğimiz gibi genetik. Hayvanın kabuk, kas Gelişimi, refleksleri çok iyi dedi. Hatta asistan kabuk üste doğru yüksek olduğu için biraz kilolumu dedi. Vildan hanım hayır bu Türün özelliği Hayvanın bacaklarından ve kasıklardan bak hiç yağlanma yok dedi. Kondisyonu da gayet iyiymiş.

2 ay sonra Çizgili Hariç 7 slider kaplumbağama da parazit tedavisi yapacağız.

Safinaz'in neden sorun olmus kabugunda?

Kirma normalmis demek,gozun aydin.

7 kaplus da doktora gidiyor demek sulalecek =))) Koca kapta debelenir dururlar artik gidene dek =)))(

ben yem takası yapmıyorum. hatta malzeme gönderdiğimde yemlerden de hediye gönderdiğim oldu. benimkilere yetiyor daha süresi bitip de attığım olmadı bir şekilde eritirim.

Çizgilinin kabuk kenarları kıvrımlı araya birikiyor. Birde kuru alana sırtında taşıyor. Kendini kuma gömme özelliği olduğu için daha kalın kum uygun. Benimki ince Silis sıkı kum olduğu için kendini gömemiyor. Elleri ile garibim biraz atıyor sırtına. Kuru alana çıkarken de sırtında kalanlar oluyor. Akıntı doğadaki gibi olmayınca sırtında yada aralarda bu ince kum kalıyor. Buda zamanla deformasyona yada deliklere sebep olabilirmiş. Silis kabukta yer ediyormuş. Yani fırçalamazsan bu tür için geçerli bir durum. Zaten Çizgili kumda yemez. Bu sebeple yeni akvaryumu bu hayvana göre yeşil-siyah Karışık 2-3 mm kumdan Yaptım. Hem kendini kuma gömüp doğal hareketlerini yapacak hemde kabukta kum kalmayacak. Şimdi yaşadığı benim ilk akvaryumum. Bu arada da kabuğa yaptığım aylık bakımı haftalık şeklinde ugulayacağım. Vildan hanım Bayağı eski plakada söktü. Hayvana kese yapmış olduk :)

bende açılanları elimle söküyorum. küçük hayvanlar mango ile kaşınarak atıyor ama bunlarda plaka yüzeyi iki tane bir lira kadar olunca çıkmıyor. hayvanlar debelenip duruyor. bana sıkıntıları ne şekilde tutarsam tutayım. arka ayaklarını elime saplıyorlar. erkekler sakin dişiler durmuyor.

büyük erkek büyük dişiye el sallıya sallıya hayvanı tik hastası etti. suratına vurdukça hayvan ayağı ile ittiriyordu. şimdi uzaktan ayak sallasa ön ayaklarını suratına vurup duruyor artık.

Yazik kiyamam Bi terapiste gotur Cem,cocuklugunda uzerine yer etmesin =)))))

Buarada ben disfircasini da mangoyu da kullanamiyorum kabuk icin.Elimle kalkanlari aliyorum.Disfircasi da birseye yaramiyor.Acaba yosunlari mi temizliyorsunuz?

diş fırçası yosun, alg, gibi kirlerde mantarda, ve sertleşmemiş kireçte işe yarıyor. hayvanlar temiz olduğu için ben kullanmıorum. genelde filtre temizliğinde ve süngerin üzerine yapışan ve çıkmayan kir ve derileri çıkarmada kullanıyorum. süngeri parçalamadan çıkarıyor.

Cem,

Emre'den biraz Carnivor aldim,denedim.Erkek yedi (az da olsa),Herbivor'u yemedi.

Tonton tabi ki ikisini de yedi =))))

Carnivoru geneli raffyden fazla seviyor. Sadece ilk başta biraz sert geliyor. Herbivoru ilk atacaksın. Ama her hayvan sevmez. Herbivor carnivora göre ıslandığında daha çabuk yumuşar ve daha fazla büyür. Bu açıdan kuru şekilde yutan hayvanda şişkinlik yapar.

Herbivor'u ilk atmistim.Yemeyince Carnivor'u attim mecburen =)

Gobegi mineralli,Herbivor gibi,mineral yemi almaya gerek olmayacak baska hangi yemler var?

Raffy p ve carnivor varken mineral ve calcile gerek olmaz.

Tekillestirme icin;

Carnivor
Vital
Karides

olmaz mi? Carnivor mineral ve calcil yerine ve Sera P yerine?

Veya;

Herbivor
Sera P
Karides

Herbivor,mineral ve vital yerine?

Carnivoru haftada iki kez vermek kaydıyla calcil ve minerali ikame eder. Raffy p de fazladan tahıl içerik var. Tam izdüşmese de reptomin alternatif olabilir.

Herbivordaki mineral ile sera mineral yemdeki birebir emsal değil. Ama vitale emsaldir.

Agil mutlaka olmalı. Bu kemikler için kalsiyum kadar önemli.

Cem,
konuyla alakasiz ama forumda iki ayri yerde farkli gormustum.

uvb lamba omrunun bittigini spiralli yerin kararmasindan mi yoksa lambaya baglanan yerdeki kismin kararmasindan mi anliyoruz?

1 sene gecse ve kararmazsa da degismeli mi?

exo terra uvb100 25w benimki

Ampulün florasan kısmının çıktığı nokta siyahlaşınca ömrü tamamlanır. Bunun dışında durduk yere sönmeye başlarsa işi biter.

Uvb ler iki çeşit. Birisi saat sürelidir. Biri sene bazında. Namibalar saat olarak ömürlüdür. Az kullandığımız için Seneleri bulur; exo terrada seneliktir. 1 sene sonra yarılanma ömrünü tamamlar. O zaman mesafe azaltılarak bir süre daha kullanılabilir ama etkisi az olur.

Geri