Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Pardon yaa,almam sanirim yazdigini almam lazim okumusum.Senin ucak meselesine dondu =)))))

Calcil ve agil sert yemler dolayısıyla seraya alışmış hayvanlar bocalıyorlar. Isırırken sert geliyor. Çözünmesi geç olduğu içinde fazla yediklerinde mide balon oluyor. Agil tat olarak calcilden iyi.

Ben herbivorun 250'lik olanını 6 ayda zor bitirdim. Islandı mı kocaman oluyor. Fazla da veremiyorsun. Vitali yemedikleri dönem yedi bitirdiler. Göbek kısmındaki mineral kısım yemelerine etki etti.

Bir kutu carnivorda bende var. Raffy p kuruyup bayatlayacak hale geldi bitince açacağım. Bir avuç dolusu kaldı.

2 kaplumbaga icin fazla cesitlilik de yapmak istemiyorum acikcasi. Bir de elde patlama durumu olabiliyor.

Misal haftada bir Calcil bir Mineral verseydim mutlaka Calcil artacakti.

Simdi de haftada bir Agil bir Sera P versem yine aynisi olabilir.Sera P yerine,bitince tamamen Agil alsam olmaz mi sonucta anayem degil mi bu?

Yok tropical river shrimp bulursan kaçırma. Bana kutu kutu alabilirsin.

Komple verilebilen yem. Ama iki ana yemi bitirir seninkiler. Bende Say'ı çok ama küçük oldukları halde 1 raffy p bitiyor, 2 carnivor bitti, reptomin yarı altında. Sadece aynı anda alınmış ana yemler bu durumda. Agil ufak geldi ve bitti saymıyorum. Vital ve herbivoruda saymıyorum. Aynı şekilde kurutulmuş gıda da Çekirdek gibi gidiyor.

Zaten agilin büyük kutusunu bulamadım gitti.

Büyük ve daha büyük kutuları var ama bir türlü gelmedi.

Daha önce 1 lt gelirdi ama uzun zamandır bulamıyorum. 2,5 lt kovası da var ama gereksiz.

2.5'luk bitmez. bir de aç kapa yem hava alıp bayatlıyor.

berrak elinde 4 yem olsun en azından reptomin, raffy P, kurutulmuş yem, agil ve mineral veya carnivor yem 5 oldu. carnivor daha uygun olur. zaten raffy P'de var. carnivor ile bir arada bir mineral eder.

vital bende patladı. ara ara yerseler iyi. skt ileri biter inşallah. yaza doğru umudum var. artık yeşilliği hiç yemiyorlar.

Bende de herbivor patladı. Seninkiler yerse bi 250 lik yapayım mı Berrak?

Bitkisel az yada çok elde Olmalı ve ara ara denenmeli.

Cem, foruma ilan acarsan belki takas yaparsin.

reptomin
raffy P
kurutulmuş yem,
agil
mineral veya carnivor

bendekiler
raffy p
kurutulmus olarak Energil
Mineral (yarim kutu kaldi ama onu zaten P nin kutusundan ayirmistim)
vital

sen simdi vitali hatirlayip eklersin,oldu mu 6 yem =)

Herbivor skt.si ne Emre?

Bahcesehir'dekilere gonderteyim,benimkiler yemezse.Benim vital 9/2016 sanirim.Bana uyar Tonton yer ama Sansli efendiyi bilemiyorum.

Ben artik patlayacak olanlari Golet'e gondermeye karar verdim.Kendim gidiyorsam ben atiyorum Gidemiyorsam da en yakin arkadasimin ailesi orda.Arkadas araciligi ile onlara attirtiyorum.

Sana balik vereyim mi ben de onun yerine biraz? Skt kasim uyar mi?

vitali beklet reptomin ile agilin 250'lik olanından al. önce hayvanlar yemeye alışsın. duruma göre vitale dönersin. mineral 250'lik kutudaysa yerine carnivor al.carnivorda şöyle bir avantaj var. minerali yememezlik ederlerse carnivorda dış çeper protein yem olduğu için o sebeple yiyorlar.

Tonton suanda Energil'in baliklari haric herseyi yiyor Cem( Su ana dek Mineral.Vital.Herbivor.Calcil.Energilin karidesi.Sera I.Tetra Rept. Sera P.yedi.Sadece Calcil'i kusuyordu ertesi gun full).

Erkek ise gun asiri veya birkac gunde bir Sera P yiyor.Mineral ve Vitali de cok acken yedi.Energil'in balik ve karidesini havada kapiyor.

Deneyebildigim bende olan yemler bunlar.

Emre sana acil ne eksik? Veya ne en cok gidiyor? Bende Sera P-Vital-Energil bir kac ay once aldigim full yeni kutular. Mineralim yarim kucuk kutu(p nin kutudan ayirdim onu)Sana buyuk kutulardan uyan varsa; (carnivor ve herbivoru bir daha almam demistin sanirim) veya ne lazimsa ben sana bi 250 lik cikartayim. Sen de bana herbivor ile carnivoru miksle olur mu?Hatta icine 10 tane de agil atarsan cok makbule gecer.10 tane calcilde fenalasmisti zaten.

Cem,sen de Ank'da biriyle takaslayamiyorsan, oradaki kaplumbaga goletlerine goturursun.Ama dikkat et,ordekler kaplumbagalardan once kapiyor =))Bizimkiler tin tin yuzene dek,havadan boyunlari ile ham yapiyorlar.Sonra kapluslar saga sola bakiyor yem n'oldu diye zavallilar=)

Bir de Emre,sende 250 lik fazla bos kutu var mi?Bu minerallerin kutusu cok dandik veya benim sansima.2 mineralin de kapagi bozuk.

Bendeki boslari da Bahcesehir'e veya arkadasin kucuk kaplusa yem gonderteyim derken harcadim hep.

Herbivor veya Carnivor atilfigi haftalar Mineral'e gerek yok,dogru mu anliyorum.

Bende carnivor ikinci kutuda bitti. Zaten daha da almayacağım. Herbivor sana 250 lik yapacağım. Arkadaşa da Karışık koyarım. Bende agilde bitti. Yarın onu da alacağım. Daha yeni bir kutu energil açtığım için balık ihtiyacıda yok. Gece dönünce vital, reptomin, raffy p azaldı. Mineral ek kutuda yok. Bunları 2-3 ay sonra toplu alacağım. Tek aradığım agil ve river shrimp.

Sana boş 250 lik kutu getiririm.

Istersen yarın 10:00-11:00 gibi Görüşürüz. Sana veririm bunları.

Bu arada Balığı senin erkek yer. Hemen kurtulma.

Baligi erkege yediriyorum zaten ama yine de artacak gibi.Toplu alirken onu daha bitmeden almistim da. Erkek 2 balik ancak yiyor.Tonton yerken 5-6 tane yiyordu.İnsallah yaza yer.

Herbivor skt nedir?

Vital veya P yapayim sana 250 lik kutu ozaman?

Geri