Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Erkek cok az kivircik yedi simdi.Tonton hic yemez.

Yemedigini sudan alip ,kurualana atip yarin versem olur mu yoksa bakteri mi yayar?

yeşilliği at gitsin. sürekli taze verilmeli. su bakteri ihtiva eder suya değdiği anda bakteri bulaşır.

ampuldeki gazda zamanla değişim oluşur. her sarfiyatsız model ampul bitmeye yakın dip kısımdan siyahlaşır.

Senin lafin aklima geldi.Yesilligi kafasina cal,yiyorsa yesin gibi birsey demistin =))

Gecen forumu karistirirken senin bir yazini gordum. Su sekilde anladim,teyit eder misin?

Yarim saatten fazla elektrik kesilirse,filtreyi fisten cikartiyoruz.Cikis borusunun ucunu bir kovaya veriyoruz. Elektrik gelince prize takip,birazinn buraya bosalmasini sagliyoruzEger dogru anladiysam;

1)Min kac dk kesilirse gerekli?
2)Yapilmazsa tekrar sifirdan filtre kurmus gibi 4 hafta yine bakteri olusumu mu beklenecek?
3)Ne kadar suyu kovaya almali?

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

filtre durduğunda içindeki oksijen takriben yarım saat kadar gidiyor sonrasında döngü yapan bakteriler ölmeye başlıyor. daha uzun süre kesinti devam ederse açıp temizlemek daha faydalı olur. çünkü dışkı ile birlikte mayalaşmaya başlar.

her değişim sonrası takriben 28 gün sonra bakteri oluşumu aktifleşiyor.

kısa süreli kesilmelerde 3-4 maşrapa kadar su alınmalı maşrapa dolunca fişi çek doldururken tekrar tak. aynı şekilde temizlik sonrası da bunu yapacaksın. özellikle yeni filtre malzemesi eklediğinde ilk çalıştırmada bir miktar tortu atar. bunun harici hortumdaki kirleri de ilk çalışmadaki tazyikle söküp atar. bu pisliklerin akvaryuma dolmaması için o ilk suyu al.

Bu elektrik kesilmesi olayini bilmiyordum.Gecen sene 1saatlik kesilmeler oldu.Suan maksimum 5 dk. oluyor.Ne yapiyorlar anlamiyorum.1 dk lik kesiyorlar falan.Ben hemen fisten cekiyorum ki,gelince yanma vs olmasin birden.Ama bizimkiler tadilat sirasinda bakim yapildigini yani bizim evde yanma ihtimalinin pek olmadigini soylediler.Jeneratoru konusmustuk senle,ona da gurultu yapar dediler,istemediler.

Bu arada Cem arkadasim,forum yeniden acildigindan beri sana cok yukleme oldu.Hakkini helal et =)

Cem bugun full Carnivor attim.Normalde yemek pek yemeyen miymiy erkek, ikiser ucer goturdu. Alinacak ilk yem belli oldu.

O haldeyken Herbivor da attim pesine.Ama onu tukurdu.

Agil'i de Juen'e geldiginde deneyecegiz.

Cem,atlamisim birseyi.
Yarim saatten fazla kesintide filtreyi acmak lazim demissin ya.Acip malzemeleri yikayacak miyiz yoksa bekleyen suyu mu bosaltacagiz?

1 saat üstü kesintilerde komple açıp duş telefonuyla elyafları çıkarmadan üstüne tazyikli suyu sıktır pislik aksın. yarım saat gibi sürelerde sadece suyu maşrapa ile al.

evin sigortasında kaçak akım rölesi varsa akımdan gelen dalgalanmalar evdeki aletleri bozmaz. hemen atarak elektriği kesip korumaya alır. bu 10 cm genişliğinde tek mandallı sigortadır normal sigortaların üstünde konumlandırılır. sigorta paneline bak varsa ev aletlerinin bozulma durumu olmaz. bunun bir iyiliği de evde bir kablo fiş priz vb kısa devre yaparsa mandalı açmaya çalışsanda açılmaz. o kaçağı yapan şey devreden çıkmadıkça sürekli kapalı kalır.

eğer kısa süreli elektrik gitmeleri varsa 600-650 VA'lık bir güç kaynağı al. 130-140 tl civarlarına satılıyor. ben makelsan marka kullanıyorum. elektrik kesilince üzerindeki cihazlara bağlı 10-15 dakika kadar kendi aküsüyle çalıştırmaya devam ediyor. aküsü eskidikçe bu süre azalıyor. bitince yeni akü 40 tl civarı alıp takıyorsun takması kolay. sadece kutupları karıştırma yeter. eskiyi de pil kutusuna atarsın. çevreci mesajımı da vereyim. tek fişli buna altılı priz takıyorum aletleri de buna 6 slottan birine de başka çoklu priz takıp istediğin kadar fiş takabilirsin. bir de uyarı akü tam şarj olduğu halde fişini çeksende içinde 220 voltluk akım vardır prizine parmağını değme çarpılırsın.

onlar gürültüden ziyade harcadığı yakıttan çekiniyorlardır. kısa süreli kesilmelerde ses sorun olmaz. bizde kamyon motorundan jenaratör yapmışlar.

carnivor en sevdikleri demiştim sana. P'ye göre biraz sertliği var.

tersine kimse mesaj yazmadığı için sıkıntı basıyor giriyorum bakıyorum yazan yok çıkıyorum bir daha fazla yoğunluk iyi gelmiyor ama böyle boşta olmuyor.

Gercekten cok bosaldi forum.

Aynen Carnivor sert ama takir tukur goturdu valla =))) Ben de sasirdim..Demek ki sevdigini hic affetmiyor yemesi zor da olsa.

carnivorda ot ve tahıl türevli hiçbirşey yok tamamen canlılardan, protein içerikli yem.

Dun salataligi yedi ama herbivorla vitali yediremiyoruz.Dengesiz erkek =))

Bence bu 2 yem kokmuyor.Yaklasinca yem oldugunu anliyor.

Bende jeneratorlerde ses yok ama bir calisirlar bir alarm verirler garip gatip en sonunda biraktim kullanmiyorum bosuna bosuna 2 jenerator almis olduk

Dun ac birakip bugun yine Herbivor verdim.Sansli tum yayilan yemlere tek tek kostu,bakti,begenmedi kacti :) Ama sonra bizim Tonton'u istahla yerken gorunce,bir tane isirdi.Kopartamadi,butun yutmaya calisti.Ama kopan parcalarin da pesinde kosmadi.Yine yariya ayrilmis veya minerali yuzen kisimlar vardi.Onlara da gitmedi.İlla butun olanlara yapisti.Hatta yanilmiyorsam,biraz da Tonton'a inat yemek istedi kalanlari.Ama kisa gunun kari ile sanirim 2-3 vital yemistir,istemeden =))))

hayvana başka yemden de takviye yap. havalar tekrar soğudu enerjisini korusun. öncelik bu. direnci kuvvetli olsun.

iyiliğinden değil hayvan aç kalmasın.

Heee =)) Yaa bu zaten Tonton kadar yemiyor. Misal,Tonton balik yerken,buyuklerdn 5-6 yiyip doymazken,bu,iki kucuk ancak yiyor.Sonra atilani yemiyor.Aza alismis.

Geri