Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlemede kafa boyu olcusu

Cvp: Yemlemede kafa boyu olcusu

tropical repto tabin diye bir yem vardı. kimse almadığı için juen getirmiyor artık. bir dönem kullanıyordum. fosfor oranı diğer yemlerden yüksek bir yem. şekli vitaldeki suya batan haplar gibi ve tortil kadar sert bir yem. dibe batıyor. yalnız ökse otu ekstratı olduğu için haftalık bir öğünün yarısından fazla vermek zararlı. haftada bir, bir öğünde 10 yem veriyorsan bundan 5 tane veriyorsun. diğer 5 taneyi başka yemden karşılıyorsun. bende o dönem 14 çeşit yem vardı iki haftada bir veriyordum.

yem bu ama her gün verilebilir diye yazmışlar o kısmı yanlış. hayvanı öldürür.
mailto:/tropical-repto-tabin-kaplumbaga-tablet-yemi-150-ml

http://www.akvaryem.com.tr/Tropical-Repto-Tabin-150ml-116gr-480adet,PR-1362.html

İcerik iyiymis.Hic gormemistim nette bunu.

14 yem iyiymis =))))

Ben tekillestirmeden yanayim biliyorsun. Max 4 ,elimden gelse 3

Bunu bulsam yine karides gerekecek ama degil mi?

bende düşürdüm zaten şu an 10 tane var. 7'ye düşürücem. o zamanlar yemleri bitirecem diye akla karayı seçmiştim. rekor emrede 17 çeşit ama o ayrı boydaki hayvanlara ayrı veriyordu. ben bütün yemleri hepsine.

energile devam et.

Heralde hepsi 250 lik ve 2 seneli olsa ancak biter 17. Cogunu hftada bir veiyorsundur zaten.İyi bari ziyan olmamis.

Energil sahiden berbatti.Ben anlamadim bana mi denk geldi veya kurudu mu bunlar?Ama o kadar acip kapatmadim Nem kaptirmadim.Baliklar zaten ayri yerdelerdi.

Bir de Cem,Energilin karides kismini da bazen yemiyorlar.O tonbis,yengec bacagina benzeyenleri seviyorlar ama digerleri kurumus katilasmis.Onlari aliyorum yine yemedikleri icin

ufak parçaya ayırıp suya at yumuayınca yerler. kutu dibe yaklaştıkça yemler kuruyup sertleşiyor.

Yemiyorlar.Bunlar cok kapris.İsirip tukuruyorlar.Bi de oyle yaptiklari icin dibe cokuyor yem.

Yumusamis seyleri ve kirpilan seyleri yemiyorlar suan.

Yine aklinda olsun iri karides veya yerie gececek yem. Tam emin degilim ama stick seklinde karides icerikli bir yem yok muydu?

bütün stick yemlerde un olarak mevcut. jbl schildkrötenfutter'de küçük gammarus ve stick şeklinde balık unu var. ama kullanışlı bir ürün değil. sadece iri karidesli ürün yok bir etk river shrimp var ama onu görmedim nasıl bir şey bilmiyorum.

www.otuz.com/product_info.php?products_id=312213&osCsid=5tug97v57q34lt067s0suejk81

Suna ne dersin?İri diyor ama gormek lazim tabi

River shrimpi de heryerde ariyorum Cem.Emre de bulursam 4-5 kutu istiyor.Ama ne nette ne de alisveris yaptigim petshoplarin ithalatcilarinda yok.

büyüklüğü tropical gammarus kadar var. istiyorsan ufak boyu varsa alıp tecrübe edersin. ben deneme amaçlı yemler aldığım için 10 taneyi buldu.

Kullanan yok mu diyecegim ama forumla senle ben kaldik gibi.

Aynen ben bunu not alayim. Yemler bitmesine yakin Tropical ile beraber tekrar sorayim.

Epey baktim google.a simdi.Baska ornek bulamadim.

herkese faydalı olabilmek için, ihtiyacım olmadığı halde incelemek için gereksiz yere alıyorum bazı şeyleri. kutuda yatıyor. istanbulda yaşamanın artısı gidip juende ya da emsal bir firmada olduğu yerde inceleme imkanı, burada yok öyle bir yer. kaplumbağa satışı yasaklanınca bırak ekipmanı doğru dürüst yem bile bulamıyorsun.

Hadi ya.Ankara baskent ama bu islerle ilgilenen mi az acaba?

Sen oyle bir durum olursa soyle,ben veya Emre inceleriz Juen'e gittigimizde.

Galiba o gun bolerken ,parmagima enegil baliginin yuzgeci batti.Batmisti ama ben sonra cikti sandim.Dun kumandaya bastirirken farkettim.Aciyan kucuk bir alan var ve ucunda da siyah bi nokta gorunuyor. Cimbizla alttan tuturdum ama birsey cikmadi.İnsallah batmis cikmis ve aci veriyordur yalnizca.Simdi onu arastiriyorum nette.

,ğne ile deşip bak varsa çıkar.

Annem buyutecle bakti,cimbizla ugrasti simdi.Ama ucu gorunen birsey yok.O siyah nokta var.Oraya bastirinca aciyor zaten.Belki de delip cikmisir diye bir iki gun beklesek dedik.İnsallah cikmistir. Nokta olan yerde sanki ince bi delik var gibi.

siyah nokta varsa ya kurumuş kandır yada dikendir. her halükarda iğne ile girişmek gerekir. yoksa içerde kalırsa kalbe kadar yolu var. ben bir kaç kez deniz kestanesine basmıştım. ayağım delik deşik oldu iğne biraz acıtıyor ama deşip bak.

Gecmis olsun sana da.Dedigin gibi belki kurumus kandir diye simdi desmek istemedim.Acisi gecer belki de cikmistir tum kilcik diye..Bosuns desmek de var.Bir de kanayinca hic goremeyecegiz ne var ne yok.En azindan nokta kapanir belki dedim.
Acisi normalde yok.Egimli sekilde yalniz o noktaya bastirinca var.Valla nefret ettim iyice by Energilden.

Cem sence bu fotodaki nedir?Beyaz uzun solucan gibi.Birisinin diski yerindn ciktigini dusunuyorum.Sansli yemek istedi ama yemedi.Boyle esnek,yumusak,yayilir gibi olan ama yayilmayan birsey. Deri atma sandim ama degil

Ekli dosyalar

• 2015-02-18 21.25.27-1.jpg
    2015-02-18 21.25.27-1.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 68
Geri