Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Oğluşum 🥰
1000023132.jpg

Son düzenleme:
Benimkide böyle yapıyor 😄 merak etmiyordum akvaryuma yaklaşınca kuru alandan suya inip kafasıyla bana bakıp göz kırpıyor genellikle akşama doğru yapıyor

Benimkide böyle yapıyor 😄 merak etmiyordum akvaryuma yaklaşınca kuru alandan suya inip kafasıyla bana bakıp göz kırpıyor genellikle akşama doğru yapıyor
Yem için her şeyi yapıyorlar.

Benim uyuzlar, elimde gezmeyi sevdikleri için, onun için de can atıyorlar. 😂😂 Tabii hijyene dikkat ediyorum

Erkek kaplumbağam, elle verilen hiçbir şeyi yemiyor. Örneğin, haşlanmış yumurta, tavuk ya da et veriyorum ama yemiyor; hatta korkuyor gibi davranıyor.

Dişi kaplumbağam ise tam tersi, verilen her şeyi yiyor.

Son günlerde dikkatimi çeken şey, erkek kaplumbağamın sadece karides yemesi.

Yaklaşık 4-5 gündür doğru düzgün yem yemediği için genellikle karides veriyorum.

Ancak yemek yemediği zaman aç bırakıyorum, yine de hiçbir tepki vermiyor.

Karides ağırlıklı beslemem doğru olur mu?

Erkek kaplumbağam, elle verilen hiçbir şeyi yemiyor. Örneğin, haşlanmış yumurta, tavuk ya da et veriyorum ama yemiyor; hatta korkuyor gibi davranıyor.

Dişi kaplumbağam ise tam tersi, verilen her şeyi yiyor.

Son günlerde dikkatimi çeken şey, erkek kaplumbağamın sadece karides yemesi.

Yaklaşık 4-5 gündür doğru düzgün yem yemediği için genellikle karides veriyorum.

Ancak yemek yemediği zaman aç bırakıyorum, yine de hiçbir tepki vermiyor.

Karides ağırlıklı beslemem doğru olur mu?
Hayvan hasta değilse stresten dolayı yemiyordur. Dişi olan erkeği zorbalıyorsa daha da korkar.

Gürültü, uvb, hareketlilik veya anlam veremediği herşey hayvanı korkutur.

Ne yiyorsa şimdilik ondan verin. Gammarus, karides, kılçıksız balık, haşlanmış kıyma.

Zorbalama durumu varsa hayvanları ayırmak gerekir.

Lezzetli yemeğe alışmakta yem yememesine sebep olabilir.

Aylar önce dişi kaplumbağam, erkek kaplumbağamın kuyruğunu ısırmıştı. Ayrı bakıyorum. Yemler bitince tekrar aynı yemlerden aldım ama beğenmiyor, yemiyor. Akvaryum su ısısı ideal, üşüdüğünü düşünmüyorum. Bu aralar dişi kaplumbağama kıyasla aşırı su kirletiyor ve ağır kokuyor. Üstelik deri değiştiriyor, belki de bunlardan, bilmiyorum. Erkek kaplumbağam genel olarak durgun ve korkak bir kaplumbağa. Her şeyden çekinmesi alışık olduğum bir durum.

1000022585.jpg

OMEGA ONE yeni geçtik onu hiç beğenmedi zaten

Hastalık belirtileri görmüyorum, hapşırma, sesli nefes alma gibi belirtilere denk gelmedim.

Vitamin takviyesi yapın.

Yemleri ayrı köşede verin.

Deneme amaçlı dişiyi akvaryumdan çıkarıp yemi verdikten sonra uzaklaşın. Her çeşitten bir tane atın.

15 dakika kadar yalnız kalsın. Sonra bakın. Tedirginlik kaynaklı mı görelim.

Sürekli tek yönlü beslemek sağlıklı değil.

Geri