Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

gokcesamyeli

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar iki tane kaplumbağam var . Onlara yeni bir akvaryum istiyorum. Ve aynı zamanda araç ve gereçlerini de alıcam. Lütfen bana yardım edebilirmisiniz?

RE: Akvaryum Filtre Önerirmisiniz??

Foruma hosgeldiniz;
Linkteki konuda bircok konuda yardimci olacak detaylar var. Konuyu inceledikten sonra akliniza takilan noktalarda tekrar yazarsaniz bilgisi olan herkes yardimci olacaktir. En sevdigimiz konu yeni akvaryum kurulmasi :)

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

RE: Yemi akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

Merhaba, iki hayvan için 100*50*60h ölçülerinde akvaryum, eheim 2217 dış filtre ve ek malzemeleri, eheim 200 w ısıtıcı ile iyi bir sistem olur. Tekrar uğraşmamak ve masraf yapmamak hatta hayvanların gelişimi ve huzuru için bu sistemi bir ömür kullanmak en iyisi.
Bu ana malzemeler yanında kuru alanı akvaryumu imal ettireceğiniz yere akvaryum üzerine oturacak şekilde yaptırabilirsiniz. Böylece akvaryum hacminide tam kapasite kullanabilirsiniz.
Geri kalan lamba, kum, kök, derece gibi eksikleride hangisi yoksa tamamlarsınız.

Neslihan ın verdiği konuyu incelemekte fayda var. Beslenmeye kadar her konu detaylıca belirtildi.

Teşekkür ederim

Birşey daha sormak istiyorum. Benm bir kaplumbağamın gözü hasta diğeri ise normal. Eğer akvaryum alırsam ikisini aynı akvaryuma koymalımıyım?

Biri hasta diye ayırmıştım ikisini.Eğer aynı akvaryuma koyarsam acaba bulaşırmı?Çünkü ben kaplumbağalarımı ölüm fanusunda besliyordum şimdi güzel bir akvaryum ve ekipmanlarını almak istiyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim

Cvp: Yemi akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

göz şişliği soğuk su, kirli su veya yüksek klora bağlı olabilir. bu etmenler olmadığı taktirde sorun çıkmaz. önce bu konularda gerekli önlem alınmalı. göz hastalığı bulaşıcı değildir. aynı akvaryumda durabilirler. sıcak, steril (temiz) ve içme suyu takviyeleri gerekli olan önlemlerdir.

hastalık için eczaneden gentagut göz damlası al. bunu sabah akşam her göze 3 damla damlatıp kuru bir yerde tepesinden ısıtıcı lamba tutmak suretiyle 5 dakika kadar bekletilmeli ve sonra akvaryuma alınmalıdır. lamba ısısı üşümeyeceği kadar yakın pişmeyeceği kadar uzak olmalı.

iki kaplumbağa için ömürlük akvaryum 200 lt su almalı. ama ara geçişli bir akvaryum, acil olması ve maliyet ucuzluğu açısından uygun. 50 lt civarı su alan bir akvaryum seni bir sene götürür. önce harcama yapabileceğin maksimum limit ne kadar onu hesaplamalısın.

Çok teşekkür ederim

Şuan ayrı kaptalar ve içme sularını dolduruyorum ve hergün sularına temiz sıcak su ekliyorum, bunu yapmak yerind akvaryum ve ekipmanlar almayı daha doğru buluyorum. bu ekipmanlar nerelerde satılabilir? bir an önce almalıyım:)

ben ortalama olarak 150 lira civarı düşündüm.

bu arada kaplumbağam toffy gözlerini açtığı zaman gözünde beyaz bir perde oluşuyor. ben gemysetin gözüne sürdüm. pek yararı olmuyor. göz damlasını alıcam peki gözüne damlattığımda gözü kapalı mı olucak?

yani gözü kapalıyken mi damlatıcm?

Omurluk degil gecici bir akvaryum icin bile butce biraz daha yuksek olmali malesef suan kaplari ayirmaniza gerek yok
Sicak su eklemesi ani sicaklik degisimi olacagi icin yanlistir

Teşekkür ederim. akvaryum alacağımda zaten ısıtıcı alıcam ama sıcak su koymazsam ne yapabilirim?

Soyle kaloriferin yakinina altina veya ustune olmiycak sekilde olum fanusunu yerlestir yaninada pet siselere su koy ayni isida olacak degismi o sulardan yapabilirsin

tekrar teşekkür ederim :) hemen denicem.

birşey daha sorucam kusura bakmazsanız göz damlaları merhemlerden daha mı etkili?

Okonularda bilgim yok cok fazla yanlis yonlendirmek istemem moderetorler gorunce cevaplar

göz damlasını gözü açık olduğu sırada tepeden damlatacaksın. o sıra ayağıyla gözünü ovuşturmak isteyecektir. tekrar gözünü açtığında teker teker damlatırsın. damlanın avantajı göz içine nüfuz etmesi kolaydır.

kaba sıcak su koyma, ekleyeceğin suyu pet şişe veya damacana da oda sıcaklığında beklet. birbirine emsal sıcaklıkta olmalı. sıcak veya soğuk su eklemek. hayvanın adaptasyon sağlarken direncini zayıflatacaktır. bu da aynı şekilde hastalanmasına neden olur. ölüm kabı az su aldığı için içme suyu kullanman yerinde olur. pH seviyesi yüksek olacağı için en azından bakteri oluşacak ortam oluşmaz. 10 lt'lik petşişe su seni bir haftayı aşkın götürür.

hayvanlar ufak olduğuna göre ilk alacakların akvaryum ve su ısıtıcısı yanında kuru alanı el yapımı olarak yapabilirsin ve akvaryum camına tutturabileceğin kıskaçlı bir lamba ile birlikte 40-60 W'lık bir düz ampul. bulabilirsen buzlu camı olanı tercih et. sarfiyatsız ampuller ısı vermez. bunlar ilk alacakların. filtreyi bunlardan sonra alacaksın.

İlginiz için çok çok teşekkür ederim. Damlayı alınca hemen damlatıyım. Bu akvaryum ve ekipmanlarını ise dediğiniz gibi alacağm çook teşekkürler. :)

bu arada göz hastalığı bulaşıcı olmadığı iğin ikisini aynı kaba koydum. )

durabilirler sorun yok sadece "yorum 6"da belirttiğim sebeplerden biri varsa onun elimine edilmesi kafi olur.

peki teşekkürler .

kaplumbağamın gözünün kapanmasının sebebi eskiden ılık su koymuyordum ve aynı zamanda çeşme suyu koyuyordum sonra gözleri şişti ve veterinere gittim bana merhem sür dedi. sürdüm ama sadece şişliği indi gözündeki perde çok az açıldı. yani nedeni bu. Dediğiniz gibi damla almam en iyisi ve su konusunda da suyu bekletcem. ikisini biraraya koydum ama bu neden engel olurmu. ?

göz kapağının alt kısmı şeffaftır. bu uyurken gelebilecek tehditleri hareketsel olarak algılamasını sağlar. başının ve gözlerinin resmini çekip koyabilirsen inceleme fırsatı bulmuş oluruz.

Cvp: RE: Yemi akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

kusura bakmayın yorum fazla geldi. :)

hemen gönderiyorum.

gokcesamyeli' Alıntı:
kusura bakmayın yorum fazla geldi. :)

hemen gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• 151220136833_1.jpg
    151220136833_1.jpg
    255.8 KB · Görüntüleme: 76
Geri