Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

minik kqplumbağalarıma büyük bir akvaryum mu yoksa küçük bir akvaryum mu almalıyım?

Cvp: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

alabildiğinin en iyisini al. hem fazla masraftan kurtulursun hemde hayvanlar geniş alanda bol bol yüzerek sağlıklı gelişme imkanı bulurlar.

hayvanın gözünde bir şey yok gibi ama sen damla alıp uygula zararı yoktur.

bu arada plaka araları genişlemiş büyüyor. kabuk jeli kullanmıyorsun değil mi o zararlıdır.

Akvaryum alırken bu kabuk değişimi için mango köküde almayı unutmamalı.

Ne kadar büyük sistem kurulursa o kadar geç değişim gerekir yada belki gerekmez. Aksi halde önceki sistem ekipmanları ile değişir.

ilgilerinize teşekkürler. kabuk jeli kullanmıyorum ama ilk aldığım zamana göre büyüdü:)

o zaman almışken en iyisini alıyım.

akvaryum ve malzemeler için önerdiğiniz bir yer varmı?

Eger internetten alinacaksa juenpet veya petburadadan alabilirsiniz

teşekkrler ama internetten alışveriş yapmıyorum :) ama yine de teşekkürler.

peki internette fiyatlar nasıl?

bu arada damlayı aldım ve damlatmaya başladım.

Juen pet malzemeler konusunda iyidir. Akvaryum için imalatçılarla görüşmekte fayda var. Hazır akvaryumlar balıklar için üretildiğinden ölçüler genelde istediğimiz gibi olmuyor.

Juen fiyatları pet shoplardan tabiki daha uygundur. Güvenilirde bir firma. Ama daha uygun fiyata benim alım yapmadığım yerlerde vardır. Önce akvaryum ebatları ve ekipmanları belirleyip fiyat araştırmalı. Benim ilk önerimde ölçüler anlamında mutabıksanız buna göre alternatif ürünler önerebiliriz. 100*50*60h

Cvp: RE: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

gokcesamyeli' Alıntı:
teşekkür ederim ben fiyat araştırması yapayım:)

----------------

Merhaba
2 gün içerisinde yeni akvaryumuna kavuşacak olan biri olarak size yaptığım harcamalardan ve güncel fiyatlardan biraz bahsederek yardımcı olmaya çalışacağım.
Akvaryumu kurduğumda fotoğraflayıp tüm ekipmanları ve fiyatlarını ayrı ayrı yazacağım forumda.

Akvaryumum 100x50x60h ebatlarında.Mobilyası ve cam kuru alanıyla maliyeti 850 tl oldu
Dış filtre Eheim 2217 (dolu) 330 tl
Isıtıcı Eheim 200 watt 75 tl
Silis kum 25 kg 50 tl
Mango kökü 20 tl
İpek yapraklı bitki 35 tl
Aydınlatma ekipmanlarım vardı sadece gece kullanımı için bir lamba aldım 25 tl
Hava motoru ( çok da gerekli olmadığını forumdan okumuşsunuzdur) Atman marka olarak 15 tl
Aydınlatmalar için 2 adet zaman saati 16 tl
Diğer ufak tefek malzemeler için 30 tl gibi bir harcama yaptım.
Bunun dışında otomatik yemleme makinasını henüz almadım ve kafamda bir kaç şey daha var..
Toplamını almayım çünkü can sıkıcı olabilir :) Fakat ilgili arkadaşların tavsiyeleriyle ömürlük bir akvaryum kuruyorum ve geçiş akvaryumlarına tekrar tekrar masraf yapmaktan kurtuluyorum

Umarım biraz olsun yardımım olmuştur..

Çoook teşekkür ederim. :) Bu aldıklarınız ömür boyu gider mi? :)

gokcesamyeli' Alıntı:
Çoook teşekkür ederim. :)

Pardon son yazdığınızı görmedim .:D

O zaman gayet iyi aldıklarınız. Peki internetten mi aldınız?

Ömürlük konusuna yorum katacak olursam; Burada ana maliyet akvaryum, dış filtre ve ısıtıcıdır.
Ömürlük kelimesinin ana manasını bir ömür yaşayabileceği akvaryum ebatları olarak belirtiyoruz. Malzemelerde kaliteli olursa yıllarca bozulmaz. Ebat hayvan sayısına göre belirlenir.

Akvaryum rodajlı camla ve işi bilen kişilerce birleştirilirse silikonlar bizimkiler gibi tatlı su akvaryumlarında 10 yıl sorunsuz gider. Daha fazlada gidebilir. Bu süre sonunda sadece işçilik vererek gene işi bilen bir imalatçıya akvaryum dağıtılıp tekrar birleştirilir. Yani sadece işçilik ücreti.

Eheim filtrelerde en iyi marka. Bir yada birkaç yılda sorunlar meydana getiren daha uygun fiyatlı filtrelere göre yıllarca kullanılıyor. 10-15 senelerden bahsedildiğini okumuştum. Bu konuyu çok araştırmıştım. Kalite bakımından hemen peşinden gelen tetra marka filtremde kısmi debi kaybı olmasına karşın eheim filtrem ilk günkü gibi devam etmekte. İki senedir kullandığım ürünlerden bahsediyorum. Sessizliğide ayrı bir artısı. Tetrada dediğim gibi arkasından gelir. Diğer markalar kadar uçurum yok.

Isıtıcılar zaten uçuk fiyatlarda değil. Arıza konusu tabiki gene eheim ve jbl başta olmak üzere daha iyi, tetra gene bir arkasından gelir. Eheim in hiç birinde olmayan bir artısı ısıtıcı akvaryum içerisinde kırılsa dahi akımı kesen güvenlik önlemi var. Jbl olanda plastik korumasıyla buna çözüm üretmiş. Kaplumbağa gibi sert kabuğu olan akvaryumlarda önemli bir konu. Özellikle ısıtıcıyı çarpıp cama vurduklarında kırılma olasılığı büyük tehlike.

İlginize çok teşekkür ederim. Dediğinize göre ne kadar kaliteli olursa o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı olur. Bu yüzden sürekli almaktansa bir kere alıp en iyisini almak daha mantıklı. :) Tekrar teşekkrler. :D

Ben aslında çok büyük bir akvaryum istemiyordum. Ama siz moderatörler bana daha geniş alan her zaman iyidir dediğiniz için büyük daha mantklı geldi bana. Çünkü yüzdükleri alan küçük akvaryumlarda kısıtlanıyor. Akvaryumu aldıktan sonra sizlere kuru alanın yapımını da sormak istiyorum. :)

Sonuçta nasılsa bu alınacağı için baştan fazla masraf yapılmamış oluyor. Birde ben tekrar tekrar uğraşmak istemiyorum. Bir faydasıda bol su hacminde hayvanlar daha doğru zamanda gelişir.

Ölçü olarak aynı olmasada uygun ölçülerde buna benzer akvaryumu bir imalatçıya yaptırmak en iyisi. Böylece kuru alanıda önceden tepeye yaparak su hacminin komple kullanılması sağlanır.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Hazır alınacaksa kapak olmasına gerek olmadığını söylemeliyim. Bu hayvanlar yüzeyden nefes aldığı için üzeri açık olandan daha huzurlu olurlar. Gene hazır slınacaksa en, yükseklik ve cam kalınlığı önemli. Biz cama kuru alan gibi ek yükler bindirdiğimizden uygun kalınlıktan 1-2 mm daha kalın cam tavsiye ediyoruz. Heleki uygun kalınlıktan ince olmamalı. Balık akvaryumu satanların ucuzları genelde maliyeti düşürüp uygun fiyata satar. Maliyeti düşürmenin tek yolu daha ince cam kullanmaktır. Yani hazırıda bize danışmadan almamalı derim.

Teşekkür ederim. Ben satılan yerlere bakayım size ona göre sorayım. Bulunan akvaryum ve ekipmanları satan mağazalara giderim ve almadan önce size boyutunu, fiyatını söylerim :)

Bir şey sorabilirmiyim? Kaplumbağam Toffy'nin sırtını biraz fırçaladım yapınca kendini havaya kaldırıyor. Kollarını ve bacaklarını havalandırıyor. Bu normal birşey mi? Yani acaba bu hoşuna mı gidiyor??

Bu arada Toffy 1 yaşında ve kabuğu büyük olduğu için fırçaladım. :D

Yosun mantar durumu disinda kabugu fircalamak onlarin zevkini kacirip strese sokar aksine dogru bir uygulama degil

ben zaten hiç yapmamıştım daha önce denedim ama dediğim gibi şüphelendim ve teşekkür ederim yorumunuz için bir daha denemiyim. :)

ali sarp'ın belirttiği zorunlu haller dışındaki her türlü işi havanın doğal olarak kendisinin yapması gereklidir. kabuk için mango kökü deri değişimlerinde ise uzun dallı, araları sık olan ipek bitki ve silis kum gereken olanağı sağlar.

Peki çok teşekkür ederim aldığım zaman dediklerinizi göz önünde bulunduracağım. Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim :)

Birşey sormak istiyorum, yem olarak ne alabilirim?

hayvanları yavru olarak alacaksan, sera raffy P ve raffy I en başta alınacak yemler. raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. bunlar vitamin, madensel parçalar ve kalsiyum içerir. bunları ayırıp haftanın bir günü iki öğünde kafa hacmi kadar veya haftada iki defa tek öğünde verebilirsin. bunu verdiğinde damla vitamin vermene gerek kalmaz. gereken ihtiyacı karşılar. bu kırmızılar bittiğinde sera mineral yem alırsın. zaman içinde büyüdükçe diğer yemlerde buna eklenir.

Teşekkürler cem abi bu yemler nerelerde satılır? Mesela veterinerlerde satılırmı?

bu arada gentagut göz damlasını aldım, sabah akşam kullanmaya başladım :)

Geri