Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

Cvp: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

Aslinda onceden 100 litre su 40 cm en derdik ama benim hayvanin buyuk olmasindan dolayi yaptigim gozlemler ve yurtdisinda ki sitelerde de disilere cok daha buyuk hacim istenmesinden bunu degistirdik, dusunsenize 30 cm hayvan 40 cm akvaryumda donemez bile, benim disi suan 23 cm ve 50 cm enli akvaryum bile kucuk geliyor diyebilirim

Arkadaşlar kaplumbağam yemek yemek için hep heyecanlanırdı. Ama nedense biraz halsizlesti yemek verdiğimde bakıyor ama yemek istemiyor. Acaba kabuk değiştirme sürecinde mi?

Kabuk değişiminde daha doğrusu plaka atımında iştah kesilmez. Hayvan üşütmüş olabilir mi ? Oda esintiye maruz kalmış veya güneşlendirme için hayvanı dışarı çıkarmış olabilir misin ? Su ve kuru alan ısıları nasıl ? Bir de hayvanın kabuk boyu 10 cm civarına geldi mi ?

Uyumak için akvaryumdaki kayanın altına giriyor hatta suan uyuyor. Hiç böyle olmazdı ama bu gün oldu.

Kabuk boyu 6.5 cm

Isiticı sabit aslında.

Suyu 28 derece kuru alanı 31-32 derece aralığında sabitle. Hayvan üşütmüşse kırgınlığı düzelir. Elinde sıvı vitamin varsa ağzına 3 gün boyunca birer damla damlatman iştahını açar.

teşekkürler sıvı vitamini nerden bulabilirim?

halsizliği biraz geçti şimdi daha iyi ama yemek istemiyor.

öğrenci olduğum için çok uygun ortam oluşturamadim daha iyi bir ortam oluşturacağım.

ortam ısı değerleri yukarda belirttiğim gibi değilse ortam soğuk olduğu için hayvan metabolizmasını kapamış yani yavaşlatmış olabilir.

vitaminde en iyisi bu:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml&kat=0

bir diğer kaliteli olan jbl aqua'dır. bunları bulamazsan herhangi bir markayı idareten alabilirsin. ama bunlar yapaydır. diğer ikisi doğal ürünlerden elde edilmedir.

çok teşekkür ederim bu arada size birşey soracağım gitti gidiyorda kaplumbağa 10 parça full set buldum, fiyatı 300 tl. bütçeme uygun sizce almalımıyım?

eğer mümkünse bir bakabilirmısıniz?

linkini atarsan uygun mu bakayım.

mobilden atamıyorum bir dakika laptopa geçeyim.

mailto:/evcil-hayvan/kaplumbaga-akvaryumu-full-set-10-parca-hediye-111626217

en başta o akvaryum işine yaramaz. alacağın akvaryum komple cam olmalı ki su derinliği olsun. yani balık akvaryumu gibi. bunun ön kısmı alçak yani paludaryum bu. diğer ürünler de işe yarar tek bir şey yok.

o kadar paraya kendin daha güzel ürünler alırsın. ara geçiş olarak alacağın akvaryum en fazla 100 tl tutar. şöyle 80*30*40h civrlarında bir akvaryum alabilirsin. diğer alacaklarını akvaryumu aldığında söyleriz.

peki o zaman ilk önce akvaryumu araştırayım teşekkürler ben size yine bulduğum zaman sorarım.

ilginize çok teşekkürler.

her zaman gökçe, amacımız hayvanlarımızın en iyi ortamda yaşamaları için elimizden geleni yapmak.

Bu arada şimdi eski haline döndü çok şükür ama bu akvaryum işini bir an önce halletmeliyim.

Cem abi soylemis bir adet ise yarar parca yok
Elzem ekipmanlar mevcut yalniz degil mi ?

Akvaryumum altıgen olduğu için kullanışlı değil bu nedenle bende yeni bir ortam oluşturmak istiyorum. Peki sizce bu set uygun mu ayda ayrı ayrımı alayım?

mailto:/evcil-hayvan/akvaryum-kampanya-60-cm-set-ucretsiz-kargo-112719380

mailto:/evcil-hayvan/70cm-isik-sistemli-akvaryum-ucretsiz-kargo-114466170

mailto:/evcil-hayvan/akvaryum-isitici-minjiang-200w-mj-200-cam-102496640

Sen kendin bakıp yukarıda belirttiğim ölçü veya üstünde bir akvaryum al. 1. Yaramaz 2. Fazla götürmez. 3. Isıtıcıyı duymadım o fiyat çok yüksek.

3-Cin markasi falan bende fiyata anlam veremedim
Akvaryum setleri daha cok baliklar icin oldugundan cogu yaramaz

Çok teşekkürler o zaman ben internetten değil de pet shoplardan bakayım. Öyle daha mantıklı.

Geri