Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

Cvp: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

tuzlu yiyecek vermedin değil mi ? o da ödem yapar. istanbuldaymışsın nasıl bulamadın yemleri. bir kaç yer daha gez.

Zaten ısıtıcım var akvaryum ile beraber aldım ama su gayet ılık bir sekilde ara sıra kontrol ediyorum su soğuk değil. Anlayamadım nedenini diğer kaplumbağam suda çok rahat.

sorunlardan biri de hiç yemek yemiyor

yemek yedirmeye çalışıyorum ara sıra ağzını açıyor ama geri çekiliyor.

bir derece ile su ısısını kontrol et evde varsa o da olur suya koyar net ısıyı bulursun. kuru alanda lamba var mıydı. ısı oranları iyi olsun. geceleri nerede uyuyor.

hep kayanın üzerine çıkıyor suya indirdiğimde hemen kayaya geri çıkıyor. kuru alanda lamba yok maleseff. :(

peki veterineee gerek varmı?

Istanbulun neresindesiniz yemleri alabileceginiz bir yer onerebilirim
Bence de veteriner hekime gitmeli yine nerdeyseniz ona gore veteriner onerebilirim
Hayvanin bakim sartlari nedir UV lamba var mi isitma lambasi ya da ? Isı degerlerini olctunuz mu kuru alan ve su isisi bunlar iki hayvan icinde onemli ortamin bir fotografini atarsaniz yorum yapabiliriz

Kuru alan da lamba yok demissiniz bu hic uygun degil hayvanin ozellikle kuru alan da cok duruyorsa usutmemesi zaten buyuk bir supriz olur
Arkadaslar bunu herkese soyluyorum hayvanlar icin bu kadar onemli olan 5 tl ye bulabildigimiz bu isitma lambasini almamakta neden bukadar israr ediyorsunuz yada erteliyorsunuz

Bu konuyu dikkatlice okumanizda fayda var
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html?pid=134371#pid134371

Cvp: RE: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

gokcesamyeli' Alıntı:
hep kayanın üzerine çıkıyor suya indirdiğimde hemen kayaya geri çıkıyor. kuru alanda lamba yok maleseff. :(

peki veterineee gerek varmı?

Hayvanda ilave olarak akciğer enfeksiyonuda olabilir. Bacaktaki oluşumunda uzman kontrolüne ihtiyacı var. Veteriner hekime götürülüp her detay anlatılmalı ve hayvan gösterilmeli. Buradan randevu alabilirsin.
http://www.petospher.com/

Dediğinize göre veterinere gitmek daha uygun bu arada ilginize çok teşekkürler sizlerin sayesinde kaplumbağalarıma daha iyi bakmaya çalışıyorum tekrar teşekkürler ilgilendiğiniz için.:)

Önemli değil. Bahsettiğim veteriner hekim kaplumbağalar konusunda bilgili kişilerin başında gelir. En kısa zamanda göstermek gerekiyor.

Veteriner gideceğim gün malesef ki dayanamadı ve öldü.. :( çokk üzülüyorum.:((

Başın sağolsun küçük hayvanların direnci zayıftır bu sebeple daha titiz bakmak gerekir. Lamba işini hemen hallet. Bu işin telafisi olmaz. Diğerine birşey olmasın.

Başın sağ olsun. Veterinere yetişememesine üzüldüm :(
Cem hayati ekipmana dikkat çekmiş, aman atlama.

Herkese merhaba yaklaşık bir ay sonra 80. 40. 50 boyutlarında bir akvaryum almayı düşünüyorum. Almadan önce sizlere danışacağım. Önerilerinizi dikkatlice okudum. Kaplumbağama bir an önce güzel bir yasam alanı sağlamalıyım.

Cvp: RE: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

gokcesamyeli' Alıntı:
Herkese merhaba yaklaşık bir ay sonra 80. 40. 50 boyutlarında bir akvaryum almayı düşünüyorum. Almadan önce sizlere danışacağım. Önerilerinizi dikkatlice okudum. Kaplumbağama bir an önce güzel bir yasam alanı sağlamalıyım.

Bende yakın zamanda akvaryum alacağım hocam. Yerel petshop'tan mı alacaksınız yoksa düşündüğünüz bir site / firma var mı ?

Ayrıca fiyat aralığı belirlediniz mi ? Bu süreçte birbirimize yardım edebiliriz :)

Pardon ya alışkanlık hocam yazmışım. Nick'e şimdi dikkat ettim , sanırım bayansınız :/

Kusuruma bakmayın :)

Önemli değil :) Aslında dediğiniz gibi birlikte hareket etmek en doğrusu. Yaklaşık olarak 700 tl gözden çıkardım. Benim akvaryumum altıgen şeklinde. Güzel bir akvaryum ve ekipmanlar daha iyi bir yaşam alanı sağlar. Peki siz nasıl düşünüyorsunuz?

Akvaryumu internetten almayı düşünmüyorum. Yemleri bir araştıracağım olmazsa internetten alırım. :)

Tek hayvan var sanirim biraz beklenip 300 tl daha eklenip herseyin en iyidi alinabilir

Ben öğrenciyim maalesef. 500 tl para var. Max 300 350 bütçem yetiyor. Daha dış filtre ısıtıcı vs. de var :(

Aslında işe gireceğim. Biraz bekkeyeyim belki iyi para biriktirirsem 400 450 tl gözden çıkarabilirim. Ama 700 benim için astronomik bir rakam :)

600 tl verip lazer almasaydım belki sizin gibi bende en iyisini alabilirdim :(

Hayvan tek mi Gökçe. Ömürlük mü istiyorsun?

Geçen gün bir arkadaşa yapıldı 100*50*50h ölçülerinde. Hayvan büyük olunca en idealinin tek hayvanda bu olduğunu düşünüyorum. Ama yer sorunun varsa daha küçüğüde şimdilik yapılır tabi.

Hayvan dişi olursa boyutları için dar gelir. Bu sebeple sonra yetmez durumuna gelmemesi için en güzel ve hayvanın rahat edeceği ölçü 100*50*50. Ben 3 tane 11-12 cm hayvan için 150*80*70 akvaryum kullanıyorum şu an. Gerçi sayı artacak ama fazlası olsun eksiği olmasın.

Geri