Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

Yok satilmaz istanbuldaysan kanyonun arkasinda var orada bulunur juenpette baska kapsamli yem internetten bulursun birtek

peki teşekkür ederim, bi bakarım :)

birşey daha sormak istiyorum. peki doğal olarak ne yerler?

Cvp: Yeni akvaryum ve ekipmanlar için önerileriniz

juenin bu linkte en altta adres ve teli var. karşıdaysan oradan gidip gerekli olan bütün malzemeleri alabilirsin. pet shoplarda nerdeyse iki katı fiyata satılır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
gentagutu damlattığın zaman hayvan üşümeyeck şekilde tertibat al. bu seferde akciğer sorunu çıkmasın. sıcak bir ortamda dursun. gerekirse kabuğundaki ıslaklıkları peçete ile sil. bu işlemler sonrası elini böl sabunla yıkamayı unutma. öncesinde de hayvana bir şey bulaşmasın diye yıka.

göz neticesini bir kaç gün sonra bildirirsin.

Teşekkür ederim cem abi. Ürün fiyatlarına bakıcam. Göz damlasını damlatınca benm masa lambam var, onu kabın önüne çok yakın olmamak şartıyla koyuyorum. 5-10 dk boyunca ışık açık kalıyor. Işık şimdilik ısı verebilir mi?

ampulü sarfiyatsız tip değil ve 40-60 W bir düz ampulse ısı verir. elini altında bir dakika kadar tut ısıyı hissediyorsan ısıtır. değilse yapı marketlerde boy ve duyu uyumlu ısı veren bir ampul bakarsın. çeşit çoktur.

evet elimi koyduğum zaman ısı veriyor o zaman bu iyi bir şey :)

ilk olarak akvaryum ve kuru alanı tamamlarım ,bu ay satılan yerlere bakayım sonraki ay almaya başlarım olursa, umarım iyisini bulmaya çalışırım :)

ilk olarak akvaryum ve kuru alanı tamamlarım ,bu ay satılan yerlere bakayım sonraki ay almaya başlarım olursa, umarım iyisini bulmaya çalışırım :)

bu işi ne kadar hızlı yaparsan o kadar iyi olur. en azından o kaptansa geniş ve derince bir leğen ve orta kısmına kuru alan niyetine koyacağın iyi temizlenmiş pütürsüz bir kaya ve uygun bir ısıtıcı alırsan. akvaryum ve gerekenler için süre kazanmış olursun hayvanlarda hem gelişir hem de hastalanmamış olur.

çok mantklı aslında. çok teşekkrler alana kadar yapayım o zaman :)

kuru alan için kayayı nereeden alabilirim diye sorsam saçmamı olur?

Kayayı pet shoplardan ve taş marketlerden Labilirsin. Olmadı bir inşaat alanına gidip bulabilirsin. Bunu tuzlu suda iyice kaynatmalısınki bakteri vs solucan yumurtası kalmasın.

Yemleride öncelikli almanı tavsiye ederim. İstanbul da isen o iki yemi her pet shopta bulursun.

Doğal besin bitkiselde ortaya çıkar. Bu hayvanlar genç olduklarında bitkisel besinler öğüne zorunlu girer. Sera vital zorunlu alınır. Taze olarakta kıvırcık, marul ve salatalık verilir. Bu esnada yavru ikende bazen az miktarda kıvırcık verilerek alışması sağlanabilir. Zorunlu değil ama bitkisele geçerken şimdiden tatmış olması çekimserliği engeller.

Bir derece ile kuru alan ısısı ölçülüp eldeki lambanın yeterli ısıyı verdiği kontrol edilmeli. Uygun kuru alan ısısı 31-33 derece.

Teşekkür ederim, ben bugün sultanahmette büyük bi petshop vardı, oradan altıgen bir akvaryum, bir kaya(kuru alan için), bir ısıtıcı aldım, bence şimdilik çok iyi oldu. :)

keşke dikdörtgen alsaydın amaç kaplumbağaların uzunlamasına bir alanda yüzmeleri. bu açıdan kuru alan niyetine koyacağın kaya ve ekipman vs. altıgen olduğu için ortamı kısıtlayacaktır.

evet ama aldım artık :) biraz daha büyürlerse dikdörtgen akvaryum alırım. :) yine de yorumlarınıza çook teşekkürler. siz bunları demeseydiniz kaplumbağalarım fanusta ölürdü. :(

gerçekten çok teşekkürler .

o zaman şöyle yap kayayı ortaya al hayvanlar çevresinde dönüp dursun. camada yükü binmemiş olur. bir de silis kum al. temizleme esnasında elinde kayarsa taban camını çatlatmaz.

Evet Cem in dediği gibi kaya ortada iyi olur. Bu arada akvaryumun ölçüleri nedir? Filtre ve ısıtıcıda var değil mi? Hayırlı olsun.

Kusura bakmyın sınavlar vardı. yazamadım. Akvaryum alıgen şeklinde ve ortada kaya var, yorulunca tırmanıyorlar. Isıtıcı ve filtre de var . Çok sevindiler.. Sizlere tekrar teşekkürler

Herhangi bir problem olursa size danışırım. :)

Tabi sizde izin verirseniz. :)

Tabiki, Her zaman akla takılanı sor. Bir ara akvaryum resimlerini bekleriz. Ufak tefek öneriler gelebilir.

Ufaklıklara sağlıklı ömürler.

kuru alan için ısıtıcı lambada şart sadece su için değil.

herkese merhaba. uzun bir süre oldu yazmayalı kaplumbağamı aralıkta almıştım ama maşallah çok çabuk büyüdü. kabuğu büyüdü ve kabuğunun tepesi soyulmaya başladı gibi acaba kabuk değişimi mi yapıyor?

bir de kaplumbağamın kabuk plaka araları çabuk genişledi diğer kaplumbağadan daha hızlı büyüyor sanırım.

her kaplumbağada büyüme oranı farklı olur. mango kökü alman gerekli hale geldi.

akvaryumun boyu 15 cm. mango kökünü kaç cm alacağım ve yaklaşık ne kadar olur?

mango kökünün kabuk değiştirmede ne gibi etkisi var?

Geri